snowpinkee Online snowpinkee komentáře u knih

☰ menu

Baletky Baletky Miřenka Čechová

Tuhle knihu si budu dlouho pamatovat. Je to absurdita. Psána v devadesátých letech, ve kterých jsem žila i já, ale co autorka zažívá ve svých náctiletech jsem nestačila koukat. Masakr. Totální.

16.02.2021 3 z 5


Milenky a hříšníci Milenky a hříšníci Lenka Lanczová

Fuuu .... už je to pár dní co jsem dočetla a stále nějak nevím...
Kdo je tady vlastně hrdina. TEN co podvádí? TA se kterou podvádí, nebo TA kterou podvádí? A ty ženy nejsou vlastně podváděny obě?
V této knize je to nádherně vykresleno ze života. Autorka to vystihla naprosto dokonale tak jak to běžně probíhá. Absolutně nevím na čí stranu se postavit.
Když to vezmu tak Klára je neskutečně naivní a Ivana? Řekla bych že možná ještě více. A Viktor??? Tak ten je... !!!!
Přiznávám, že tahle kniha mě dostala. Takový divný pocit jsem dlouho z knihy neměla. ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

20.01.2021 4 z 5


Pětka na útěku Pětka na útěku Enid Blyton

Opět návrat do minulosti. Rozhodla jsem se přečíst si tuhle sérii celou. Baví mě to, se ponořit do vzpomínek. Užívat si tu bezstarostnou chvilku s dětmi. Bavit se tou naivitou a zase tomu věřit.
Tento Díl se mi zdál na pár detailů dobře promyšlen a ač jsem to už četla tak jsem si na konec vůbec nevzpomněla, takže mě to i překvapilo. I když jsem věděla že nás čeká happy end.
Jen ta George by se sebou měla něco dělat. :D ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

20.01.2021


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

S touhle knihou se táhne trošku historie loňského roku. Četla jsem ji na dvakrát.
Dostala jsem se po stranu 80, kdy jsem knihu odložila s tím, že to nezvládnu číst, že to je na mě moc náročné. Když se na to dívám zpětně, bylo to spojeno s čtecí krizí, kdy jsem nebyla schopná se na knihu dostatečně soustředit. Letos jsem po ni sáhla znovu a druhý pokus je wau. Nevím co se mi nezdálo poprvé, ale podruhé to bylo vážně skvělé. Všechny pozitivní ohlasy jsou pravdivé a kdo nečetl Šikmý kostel jako by nežil. Každý rok mě provází nějaká top kniha a letošní rok, už asi těžko budu hledat něco, co ji překoná.
Není to lehká kniha. Dějově i ve skutečnosti. Je to hlavně kvalitní kniha. Čtivostí i ve skutečnosti. Má skvělou pevnou vazbu, je těžká do ruky, tím jak je kvalitní svou vazbou, papírem i obsahem. Je dobré cítit v ruce tu tíhu těch osudů, které hlavní postavy prožívají. Všechno tohle mi do sebe dokonale zapadlo. A souhlasím s tím, že na některé knihy musíme dostatečně dozrát. Nelituji toho, že jsem ji odložila, protože tehdy bych nedocenila všechny detaily, které v knize jsou. Protože tahle kniha si zaslouží plné užití, soustředění.
Klobouk dolů před paní autorkou. Těším se na pokračování.
Hodnotím vždy do 5 hvězd. Nyní dávám ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5, ale zdá se mi to být opravdu málo. Jsou knihy, které nelze ohodnotit. Jsou to moje srdcovky.

16.01.2021 5 z 5


Správná pětka opět v akci Správná pětka opět v akci Enid Blyton

Opět další díl po 30 letech. Ano nejsem cílová skupina, ale ráda se vracím do dětských let a vzpomínám na chvíle, kdy jsem napjatě čekala jak kniha dopadne.
Dříve jsem nedokázala jako dítě natolik předvídat jako dnes a nevšímala jsem si zvláštností, které se v knihách objevují. Různé nereálné situace, které jsem jako malé dítě doslova "žrala".
V dnešní době, by asi autorka s genderovou nevyrovnaností George měla větší problém. Rozhodně bych sérii chtěla zvládnout celou.

11.01.2021 4 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Colleen už nastavila svůj standard kterého se drží. Její knihy jsou vždy zárukou kvality. Vždy se bavím, vždy jsem spokojená a vždy se nemůžu od knihy odtrhnout.
Její příběhy umí dokonale pohltit a nepustit. Některé jsou silnější a jiné slabší. A zase pro každého jinak, vzhledem k tomu, kdo si co prožil a co je komu bližší. Co já hodnotím jako slabší kus jiného čtenáře může dostat do kolen.
Tentokrát se dostáváme do rodiny kde jsou našimi hlavními postavami matka a dcera. Colleen to vzala tentokrát za jiný konec a tu jooo informaci nám vypálila hned z kraje, abychom měli do konce knihy nad čím přemýšlet.
Collen a její knihy se vždy zabývají nějakým vážnějším tématem. Podle všech štítků ten tajemstvím, že se setkáváme s nevěrou. Ale jak to dokázala zpracovat, tak to klobouček.
CoHo prostě nezklame... a pokud někomu vadí vedlejší romantická linka, tak pro mě to bylo na odlehčení od toho všeho špatného kolem fajn.

11.01.2021 5 z 5


Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Dostáváme se do Itálie v době po 2. světové válce. Rok 1946. Jih Itálie je hodě poznamenaný válkou a rozdíl mezi jihem a severem je značný. Komunisti uspořádají akci, při které rodiče pošlou své děti z jihu na sever, kde budou umístění do rodiny, kde se o ně postarají.
Sledujeme příběh tří dětí. Jedním z nich je Amerigo Speranza.
Kniha je rozdělena na čtyři části. Pro mě byl úvod lehce vleklý a nezáživný, ale když jsem se dostala do druhé části nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Příběh začne být hodně čtivý. Každá část je něčím zajímavá. Každá se věnuje jedné části z dané doby. Asi úplně nejvíce mě zasáhla poslední čtvrtá část.
Knihu hodnotím hodně pozitivně ač je vcelku smutná. Poválečnou dobu mám moc ráda. Líbí se mi, jak se s tím každý autor jinak popere.
⭐️⭐️⭐️⭐️/5

09.01.2021 4 z 5


Aiden Aiden Melanie Moreland

Druhý díl série Vested Interest od autorky Melanie Moreland.
Autorku už můžeme znát ze série Kontrakt (4⭐️/5) a Kontrakt 2 (4⭐️/5).
V prvním díle Bentley (4⭐️/5) se seznamujeme se třemi spolužáky z vysoké školy. Bentley, Aiden a Maddox. Všechny díly se prolínají a navazují na sebe. Setkáváme se stále se všema hrdinama.
Jak se už nabízí, musí se objevit i tři holky. Emmy, Cami a Dee.
Ale už jdeme k druhému dílu. Hlavními postavami je Cami a Aiden. Bohatý muž a chudá dívka. Což se dalo čekat. Ani v ději žádné překvapení. Zápletka se dala odhadnout už v 1/3 knihy. Nejen že byla předvídatelná, ale ani ničím děsivá. O hrdinku jsem se nebála. A celkově jsem jim to ani nevěřila. Tento díl sedí úplně přesně do předem dané šablony. Jako by to byla začátečnická kniha autorky. Tentokrát se to autorce úplně nepodařilo. Děj je celkově neskutečně přeslazený až mi zuby trnuly. Autorka nás dějem připravovala na další díl. U série zůstanu, protože se mi dřívější autorčiny knihy líbily, ale číst tuhle jako první, asi bych po další už nesáhla.
Očekávání jsem měla, ale bohužel kniha je slabší průměr. Když dávám 3⭐️/5 tak bych neměla urazit.
Když bych ale měla doporučit, radši sáhněte po Kontraktu.

05.01.2021 3 z 5


Warleggan - Nad propastí Warleggan - Nad propastí Winston Graham

Další díl, další pecka. Miluji tuhle ságu. Navazuji hned dalším dílem. ????????

26.12.2020 5 z 5


Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Mnohdy nadáváme na všechny profese o kterých si můžeme z Osvětimi přečíst. ALE!! Tohle není žádný jen tak román.
Tuhle biografií vám rozhodně doporučuji. Je plná hrůzy, strachu. Ale mistrně napsána. Jedna z top letošního roku.

26.12.2020 5 z 5


Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Dojemný příběh dětskýma očima. 2. Světová ale ne z koncentračního tábora.
Asi nutnost tohle si přečíst.

26.12.2020 4 z 5


Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Jedna z těch topek z 2. Světové války. Kdo tohle má rád, by si to určitě měl přečíst.

26.12.2020 5 z 5


Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Zase jedna kniha, ve které se kouknete dr. Mengelemu pod ruce. Nemohla jsem se odtrhnout.

26.12.2020 5 z 5


Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Reiner Engelmann

Zajímavý pohled, byla jsem překvapena kolik majetku bylo židům na poslední cestě zabaveno. Kniha mi dala informace uceleně zase z jiného místa v koncentračním táboře.

26.12.2020 4 z 5


Cop Cop Lætitia Colombani

Moje první kniha od odeonu. Věděla jsem, že mám čekat kvalitu. A tu jsem taky dostala. Podle recenzí jsem měla očekávání a vše se do detailu naplnilo. Rozhodně doporučuji.

26.12.2020 5 z 5


Děti holocaustu Děti holocaustu Allan Zullo

Setkáváme se s osudy 9 dětí, které přežily holocaust. Některý příběh mě zaujal více, jiný méně. Kniha celkově je jednohubečka. Kdo má rád čtivo z téhle doby, určitě bude znát informace. Ale ten kdo se seznamuje, bude asi více nadšen.

26.12.2020 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Kdybych mohla použít jen jedno slovo tak bych řekla DOKONALOST.
Nad touhle knihou jsem přemýšlela ještě dalších pár dnů a na popud této knihy, se pustila i do dalších, které úzce souvisejí s odsunem maďarských židů a taky s dr. Mengelem.
Opět jsem načerpala nové informace, a potvrdila si je v jiných knihách a spojila dohromady.
Ke knize se plánuji někdy vrátit.

08.12.2020 5 z 5


Ztracená dcera Ztracená dcera Rick Mofina

Tohle se četlo samo. Strhující, neodložitelný thriller. Do poslední chvíle jsem netušila co a jak. A to oceňuji. Tohle se už tak často nestává.

08.12.2020 5 z 5


Čtyři kousky chleba Čtyři kousky chleba Magda Hollander-Lafon

Kniha nebyla špatná, ale nedala mi vůbec žádnou informaci, která už by někde nebyla mnohokrát. Vím, že nejde vymýšlet něco co nebylo, ale celkové podání mě nijak neučarovalo. Knih tohoto období je hromada a jsou mnohem lepší a obsáhlejší. Tohle je jednohubka ke kávě.

08.12.2020 3 z 5


Dneska žijeme Dneska žijeme Emmanuelle Pirotte

Tuhle knihu jsem zvolila na ukončení čtecí krize. A byla to dobrá volba.
Ojedinělý příběh. Válečný příběh 2. světové války, ale zase trochu odjinud. Neřešíme koncentrační tábory, ale obyčejnou malou židovku, která chce žít, a jednoho německého vojáka, který žije. Moc hezky je to napsáno.

08.12.2020 4 z 5