snoopylady Online snoopylady komentáře u knih

☰ menu

To nejhorší v nás To nejhorší v nás Viktória Dominová Drgoncová

Dost dobrý. Jen škoda, že v dnešní době, kdy se zaměstnává X lidí než se kniha vydá, se stane, že v textu jsou tak šílené chyby jako jsi/si... Vadilo mi to, ale zážitek z přečtení příběhu mi to vynahradil.

21.02.2024 5 z 5


Měli jsme štěstí Měli jsme štěstí Georgia Hunter

Poslechnuto jako audiokniha. Když jsem přečkala na můj vkus rozvleklý začátek, dál už jsem si jen užívala děje každého člena rodiny. Zajímavé, napínavé a velmi emotivní popsání historie v době druhé světové války. Vím, že to byla naprosto příšerná doba a o to víc jsem měla dobrý pocit z těch, kteří tyto hrůzy dokázali přežít. A pokud se to povede celé rodině, tleskám jim za jejich odvahu, vytrvalost a vůli žít.
V neposlední řadě se mi moc líbilo audio zpracování. "Rozhlasově" načtená fakta a hlas pana Šťastného bylo jako celek dokonalé. Klobouk dolů před panem Šťastným, že dokázal číst text v tolika jazycích.

29.12.2023 5 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Skvělé, super, napínavé, návykové... Vůbec nemáte dojem, že čtěte českou autorku, naprosto se vyrovnala, dokonce v některých případech i předčila americké autory thrillerů.
ALE! Tyto moje dojmy byly bohužel přehlušeny závěrem, který mi přišel naprosto nereálný. A i když epilog tohle moje zklamání výrazně zmírnil, přesto ubírám jednu hvězdičku.

27.09.2023 4 z 5


Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Nevím, zda by mi čtení knihy udělalo takový zážitek jako poslechnutí audioverze v čele s panem Donutilem. Byla to prostě pecka!

02.09.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Začínám paní Mornštajnovou nesnášet - po přečtení jejích knížek je laťka tak vysoko, že mám potom pár dnů problémy začíst se do čehokoliv jiného
Bylo to skvělé, silný příběh, který nepřečtete, ale prožijete.

19.04.2023 5 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Pokud bych knihu četla, určitě bych ji odložila. Tím, že jsem ji poslouchala jako audio, tak jsem zvládla celou, ale opravdu nebyl to můj šálek kávy. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, vše bylo příliš zdlouhavé a pro mě nepochopitelné.

12.03.2023 2 z 5


Buď hodná Buď hodná Irena Piloušková

Silné příběhy několika žen (a vlastně i mužů). Mám ráda ságy, v této knize mě ale neskutečně rušilo přeskakování z jedné časové roviny do další a zpět, přibývání postav, jejichž jména se znovu objevila až po x stranách a já měla potíže si vzpomenout "kdo ke komu patří'. Více bych ocenila, kdyby příběh začal a postupně plynul , proto ubírám jednu hvězdu.

07.03.2023 4 z 5


Bigamista Bigamista Mary Turner Thomson

Zajímavý příběh, i když na mě příliš zdlouhavý a autorka se v hodně věcech stále opakuje dokola. Pokud by kniha měla poloviční počet stran, bylo by mé hodnocení vyšší

28.02.2023 3 z 5


Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Jednu hvězdu jsem musela strhnout za to, že kniha byla pro mě čtivá až cca od poloviny. A druhou za zklamaní, které jsem cítila, protože po přečtení jiných dvou knih od autora jsem měla laťku nastavenou příliš vysoko.

23.02.2023 3 z 5


Komnata ozvěn Komnata ozvěn John Boyne

Dlouho se mi nestalo, aby mi všechny hlavní postavy byly svým charakterem tak nesympatické, ALE něco, co nedokážu pojmenovat, mě nutilo číst dál a dál a zároveň mi bylo líto, že tímhle tempem zhltnu knihu za jeden den. Vřele doporučuji, nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

01.12.2022 5 z 5


Dům pod náměstím Dům pod náměstím Markéta Hejkalová

Kniha se četla plynule. Zajímavé téma, kdy autorka vytvořila rodinnou ságu z pohledu jednoho domu, který byl jedním z vypravěčů.
Jediné, co mi vadilo, byl veliký a s každou kapitolou přibývající počet postav, a já měla už od půlky knihy potíže se orientovat, kdo byl kdo a jaké byly vazby mezi postavami. Osobně bych upřednostnila méně lidí, a rozsáhlejší popis jejich života. Takto autorka u většiny z nich popsala "fofrem" jejich život, aby se přesunula k postavě další. Za to ubírám jednu hvězdičku.

23.09.2022 4 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Velmi zajímavých 7 životních příběhů lidí, kteří uprchli z KLDR. Nejsou popsány přímo útěky, ale život, jak vypadal v době, kdy tam žili.

Líbilo se mi, že účastníci byli rozlišní věkově, oblastí, ve které žili i sociální vrstvou. Máme tak možnost poznat, jak vypadá život napříč dobou, za různých vůdců, v různých oblastech KLDR (velká města, vesnice), a jak různé životy prožívají lidé z okraje společnosti i z těch nejvyšších vrstev (což ani to nezaručuje, že by tam byli spokojení).

Audiokniha je zpracována dobře, každý rozhovor je namluvený jinou osobou, jejichž hlasy perfektně sedly k věku dané osoby.
Jediné, co mi na audiozpracování vadilo, byly hudební vsuvky, které mě rušily každé dvě až tři minuty povídání. Uvítala bych takové vsuvky maximálně jako oddělení dvou rozhovorů...

Určitě doporučuji všem, kteří si stejně jako já mysleli, že vědí, jak je to v KLDR hrozné, protože nevědí...

22.01.2022 5 z 5


Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Poslechnuto jako audiokniha.
Tak tohle bylo pro mě velmi příjemné překvapení.
Neznámá autorka, která dokázala bravurně vykreslit tajemný dům a ještě bravurněji psychologii jednotlivých obyvatel. Celou knihou mě provázelo napětí, které mě nutilo poslouchat dál a dál...
Standardně výborný výkon Martina Zahálky už jen podtrhl výjimečný zážitek.
Doporučuji.

18.12.2021 5 z 5


Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

Pohlcující příběh od první věty. Nutí vás číst dál a dál, abyste se co nejdříve dozvěděli, jak to vlastně bylo. Zároveň vás děsí jediné - že knihu dočtete a laťka bude sakra vysoko, a vám bude trvat dlouho, než vás pohltí takto dokonale jiná kniha...

04.05.2021 5 z 5


Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Jsem moc spokojená, velmi čtivé a přesto, že tento žánr moc nevyhledávám, v tomto případě jsem ráda, že jsem udělala výjimku...
Doporučuji!!!

28.05.2020


Mortificatio Mortificatio Nigredo (p)

Tak mladičký autor a dokáže napsat tak zajímavou knihu. Jeho cit pro jazyk a netradiční slovní spojení už dokazují, že někdo má prostě "ten dar". Doufám, že to není poslední kousek, který autor napsal, já se rozhodně těším na další...

24.11.2019 5 z 5


Nádech do ticha Nádech do ticha Cath Staincliffe

Tak tohle byl neskutečně silný zážitek. Velmi aktuální téma, příběh 8 lidí, kterým se v jedné vteřině jedním činem změní život. Nádherně vykreslené osobnostní rysy jednotlivých účastníků, kdy každý prožívá nějaká svá trápení, naděje nebo obavy.
Při čtení takových příběhů si člověk prostě musí uvědomit, jaké má v životě štěstí a že jeho problémy bývají v drtivé většině malicherné...

18.10.2019 5 z 5


Rodinné pouto Rodinné pouto Susan Mallery

Kniha nebyla špatná, moc se mi líbilo vykreslení jednotlivých postav. Trochu mě zklamalo posledních pár kapitol, působilo to na mě, jako kdyby autorka chtěla ještě stůj co stůj oslnit čtenáře tím, že udělá děj napínavějším. Bohužel to pro mě byl skok dolů o jednu hvězdu...

15.10.2019 4 z 5


Sebevražda Sebevražda Daniel Pískovský

V půlce první povídky jsem to chtěla vzdát, nebýt suprového audiozpracování, tak bych to i vzdala. Ale nakonec jsem tomu šanci dala a jsem za to ráda. Kromě první a poslední povídky, které mě neoslovily, se mi ostatní dost líbily. Některé byly smutné, u jiných jsem se i zasmála, ale všechny mě donutily se zamyslet nad osudem lidí, kteří se rozhodnou dobrovolně opustit tenhle svět...
Jednoznačně nejvíc na mě zapůsobila povídka "Jedničková".
Doporučuji...

25.09.2019 4 z 5


Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Pokud chcete vědět, jak to vypadá, když poslední dva odstavce můžou zkazit celou knihu, tak si to přečtěte. Od začátku super psycho napínavé, nutí vás to číst dál a dál. A když už se blížíte ke konci a máte dobrý pocit z knihy, prásk! Autorka ten pocit zničí posledními větami. Je to škoda, jinak to bylo skvělé čtení. Za zkažený konec dávám o hvězdu míň.

15.03.2019 4 z 5