Šnek86 Šnek86 komentáře u knih

☰ menu

Benátská zrada Benátská zrada Steve Berry

Hrozící biologická válka, zázračný lék na AIDS, spoustu informací o Alexandru Velikém a padouši a hrdinové.Opět pěkný a svižný příběh.

19.04.2024 4 z 5


Šifra Asti Spumante Šifra Asti Spumante Toby Clements

Blbá a mimořádně nudná parodie.Plná nehumoru.

05.04.2024 odpad!


Rukopis Karla Velikého Rukopis Karla Velikého Steve Berry

Zajímavý příběh o první vyspělé civilizaci, který otvírá spousty dalších otázek jak vše kdysi bylo, nebo mohlo být.Antarktida, ponorky, nacisti, trochu politiky, zabiják, atd.Svižné téma, které mě zaujalo.

04.04.2024 4 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Asi chyba, že jsem začal až 7 knihou v sérii, ale nějak mi přišla pod ruku.A možná i dobře, příběh mě až tak nedostal.Trochu netradiční vyšinutý zabiják, který je až absurdně dobrý v tom co dělá a klasická protistrana s kterou svádí svůj boj.To co tu bylo asi už kolikrát, jen možná o trochu víc brutality.

23.03.2024 3 z 5


Excalibur Excalibur Bernard Cornwell

Potřeba dobojovat poslední bitvy, zabít nepřátele a odejít na zasloužený, nebo věčný odpočinek.Dobré zakončení série, i když by příběh ještě pár stran navíc snesl.

29.02.2024 4 z 5


Nepřítel boha Nepřítel boha Bernard Cornwell

Každým dílem je četba a příběh lepší, tentokrát všude bují intriky, boje , zrady a prosazování svých cílů.Země se neustále mění.Pokračuji dalším dílem.

19.02.2024 3 z 5


Ostrov mrtvých Ostrov mrtvých Bernard Cornwell

Tento druhý díl už je svižnější a záživnější.Derfel musí vyzvednout Nimue na ostrově mrtvých a pak se spolu s Merlinem vydávají hledat poklad Bretoňska - kotel Cauldron, přičemž čelí různým překážkám.

06.02.2024 3 z 5


Zimní král Zimní král Bernard Cornwell

Ze začátku hrozná nuda, spousta postav, které nestačíte ani zařadit, do toho spousta království soupeřících o moc a území.Následně divně naroubované artušovské postavy.Kniha mě do děje vtáhla asi až po polovině, snad další díl bude čtenářsky přívětivější.

18.01.2024 3 z 5


Temný proud Temný proud Lincoln Child

Spousta useklých nohou a další případ Pendergasta a Coldmoona.Přičemž ani Constance nezůstává pozadu a neváhá se chopit i těžkého kulometu.

19.12.2023 4 z 5


Kytary a řev aneb Co bylo za zdí Kytary a řev aneb Co bylo za zdí Filip Fuchs

Taková bible pro punkáče.Pěkně ucelená kniha o punku a punkových kapelách a celkově o celé této subkultuře.

06.12.2023 5 z 5


Černá kniha českých bestiálních vrahů Černá kniha českých bestiálních vrahů Jaromír Slušný

Při čtení této dobře ucelené knihy o nelidských zrůdách a jejich bestiálních činech, vám bude tuhnout krev v žilách.Čeho všeho je člověk schopen, pro své ukojení touhy sexuální, finanční, či z dalších pohnutek.Více pozornosti mohlo být věnováno psychologické lince těchto vrahů.Celek ale i tak podává jasný obraz těchto skutků.

29.11.2023 4 z 5


Svět podle Prota / Na světelném paprsku Svět podle Prota / Na světelném paprsku Gene Brewer

Záhadná tajemství lidského mozku a toho co se v něm skrývá.Pokud jste zrovna psychiatrickým pacientem.Neméně záhadná postava prota, kde stále zůstávají pochyby, jestli byl opravdu jen jednou z vícečetných osobností v Robově těle, nebo skutečným návštěvníkem z planety K-PAX.Fajn čtení, po kterém si asi opět připomenu i skvělý film s Kevinem Spacym a Jeffem Bridgesem.

24.11.2023 5 z 5


Ztracené kosti Ztracené kosti Lincoln Child

Kanibalové, vykopávky, poklad a první případ Corrie, jako agentky FBI.Svižný a napínavý příběh, kde se na konci o něco i Pendergast zaslouží.

16.11.2023 4 z 5


Maltézská výměna Maltézská výměna Steve Berry

Volba papeže, Mussolini, Napoleon, maltézští rytíři a záhadné listiny.To vše zamíchané do tohoto příběhu.Zajímavé pohledy na církev a náboženství.Manipulace s lidmi pomocí strachu a jejich ovládání skrze moc.A pokroková vyjádření nynějšího papeže.

03.11.2023 3 z 5


Vyhnanci - akce Kulak Vyhnanci - akce Kulak Miloslav Růžička

Asi neexistuje slovo,kterým popsat tyto komunistické zrůdy.Vládu ochlokratů a demagogů.Kniha se nečte zrovna lehce, z nespravedlnosti a křivd se ve vás vaří krev a takzvaně se vám plaší kladiva.Zvlaště, když v rodině máte stejnou zkušenost.Praděd dostal 24 let, z toho si odseděl 13 let a 10 měsíců, což se samozřejmě podepsalo na jeho zdraví.Doma mám štosy dokumentů, nad kterými člověk jen kroutí hlavou.Až někdo řekne, byť jen z legrace, že za komunistů bylo líp, tak ať si dá rovnou pár facek.Důležité je si vše připomínat a informovat mladší, aby se tato historie už nikdy neopakovala.

31.08.2023 5 z 5


Červený raptor Červený raptor Robert T. Bakker

Barvitě podaný příběh červené raptořice a jejích osudů.Podáno stylem, že člověku ani nepřijde, že by zvířata byla zvířaty, když se vlastně chovají jako lidé.Dodnes je vidět, že i člověk jedná jako zvíře a naopak.Zajimavý a netradiční pohled na život pravěkých zvířat.

18.08.2023 4 z 5


Čarodějův učedník Čarodějův učedník Eduard Štorch

Taková pohádka o příchodu Slovanů, o souboji důvtipu a zdravého rozumu proti hamižnosti a šarlatánství.Zlo bylo potrestáno a dobro zvítězilo.

11.08.2023 3 z 5


Strážci času (4 povídky) Strážci času (4 povídky) Poul Anderson

Takovej prapodivnej timecop.Cestování časem, paradoxy, věci morálky a trocha historie.

10.08.2023 2 z 5


Démon alkohol Démon alkohol Jack London

Tajemná entita démona alkoholu, jež je chvíli přítelem a chvíli nepřítelem a rafinovanými způsoby se stále snaží získat člověka na svou stranu.Asi tak, jak by řekl Homer Simpson - Alkohol je příčinou a zároveň řešením všech životních problémů.London zde svůj souboj s démonem vykresluje v jasných obrysech, tak že s ním můžete jeho zápas s démonem přímo prožít.Nakonec předkládá i vizi budoucnosti bez alkoholu - kdo ví třeba se mu to jednou splní.

07.08.2023 4 z 5


Kolumbova záhada Kolumbova záhada Steve Berry

Trochu překombinováno, občas se člověk ztratil.Kolumbus, židi, poklad, golem, Praha, Jamajka atd. Příběh je ovšem zajímavý a dává nový pohled na historii, než jak jí známe.

13.07.2023 3 z 5