Slůník
Nepřečetla jsem si pořádně anotaci, a tak jsem čekala takový ten autobiografický rozhovor, ne žhavou současnost. Paní Magda ohromuje šíří a hloubkou svých znalostí a schopností historických paralel. Naši liknavost a opatrnictví nám vytýká oprávněně, jen v závěru bych uvítala méně kritiky a více doporučení.
Život toho dokáže přinést opravdu hodně, to bych autorovi vůbec nevyčítala. A plákla jsem si, ne že ne. A kapitoly osamělého táty s dětmi fungují skvěle.
Dokonale navozená atmosféra zimního Yorkshiru a částečně i vánočního Londýna. A síla lidské laskavosti - jak zázračně může působit, když ve vás okolí vidí jen to nejlepší. Oslovil mě i hrdinčin boj s migrénou - můžu jen doporučit.
Jako milovníku světa G. R. R. Martina mi knihy tohoto typu způsobují lehkou frustraci - vidíte ten potenciál, přitom tušíte, že se od autora nedočkáte uzavření základního příběhu. Jelikož jde o výpravnou knihu renomovaného nakladatelství, občas zamrzela nedůsledná korektura.
(SPOILER) Mně si Ryder s June získali hned od začátku a bavilo mě všechno, co si na ně autorka vymyslela. Jen si nemůžu pomoct, spicy kapitola jako by patřila do jiné knížky a mě odradila od zájmu o osudy dalších postav.
Vánoce, kavárna, kočky a romantika - za mě to fungovalo.
Povedených povídek více, ale titulní od Ivy Pekárkové mě zasáhla tak, že na ni, když tohle přání uslyším, už asi provždycky budu myslet. Myslím, že jedna taková povídka jako důvod vzít sbírku do ruky plně postačuje.
Asi nejpozitivnější Davidova kniha, kterou jsem zatím četla. Člověk si říká, pokud má oceán tak úžasné revitalizační schopnosti, nač čekáme? A čeho všeho bychom mohli dosáhnout, kdybychom se dokázali domluvit na opravdu podstatných věcech...
Trošku jiná vánoční romance, zajímaví hrdinové i prostředí. Hlavní postava Felicity má od autorky hodně naloženo, takže jí opravdu přejete, aby se dopracovala ke šťastnému konci.
Děkuji Petře Královcové za krásný překlad, díky kterému pro mě byla četba zážitkem. Poetické popisy a přirovnání pomohly vstřebat těžká témata, díky nezaměnitelnému stylu se těším na další knihy autorky.
Nedoporučuji nikomu, kdo hledá vánoční pohodové čtení. Pro mě knížka drží standard těchto povídkových sbírek, je při její četbě nad čím se zamyslet a taky za co děkovat.
Nepochybně inspirativní kniha - jak být laskavější k sobě i k ostatním.
Nepřestane mě překvapovat, jaké zákruty dokáže autor hrdinům připravit, přitom je to pořád život, tohle všechno se lidem opravdu děje. Jestli jde láska a každodennost dohromady? Podle Hartla určitě ano!
Nečte se lehce, jak otřesně se lidé dokážou k sobě navzájem chovat. Hrdinka měla plné právo zatrpknout, přesto zvolila soucit a laskavost, které proměnila v sílu. Nelze jinak než smeknout.
Bavila jsem se a byla jsem opravdu zvědavá, jak se ta motanice rozmotá. Název není zavádějicí, jde skutečně o lehké prázdninové čtení.
Tentokrát žádná vyloženě slabá povídka, mě se aktuálně nejvíc dotkla Dočekalova Vůně ryb a lipového čaje. Pro čtenáře objevné úhly pohledu, a to nejen v povídce Kateřiny Surmanové.
Autorka píše poutavě, daří se jí přiblížit, jaký byl život v Anglii 11. stol. Souhlasím však s tím, že zůstává pouze u povrchní charakteristiky postav.
Autor vyniká v charakteristice postav a v práci se zápletkou.
Už několikátá woodehouseovka a já pořád v úžasu, kam na to ten člověk chodil?! Bláznivé zápletky, nadsázka a suchý humor mě spolehlivě baví dál.
Autorka jednoznačně uměla psát. Nemusíte kvůli tomu souhlasit se všemi jejími názory a myslím, že o to jí ani nešlo. Aninka a Karinka a samozřejmě Robin i další členové bohaté psí galerie se jí zkrátka povedli.