Velmi povedená kniha, určitě budu chtít přečíst sérii od prvního dílu, jen jsem zatím ten první díl nikde nenašla, ani celou sérii, jen asi 5 knih asi z 9
Kaštánka jsem četla před časem, takže si ho už moc nevybavuji, jen vím že se mi líbil a tato kniha je také super, napětí od začátku, vraha jsem si tipovala až v 5. části, proč to někdo dělá bylo jasné, ale kdo to dělá už ne.
Tak tato kniha mě vůbec nezaujala, kdyby se mi nehodila do ČV, tak bych ji snad i odložila, což nedělám, vůbec mě nelákalo číst dál. Mám ráda i knihy s touto tématikou(dobrodružství), ale k Sherlocku Holmesovi mi to nějak nepasuje.
Klidná a pohodová detektivka, jak už někdo zmínil, docela dost postav, ve kterých byl lehce zmatek a konec byl takový "nedodělaný" ,ale celkový dojem dobrý.
Tak už vím, proč jsem tuto knihu v minulosti odložila, za mě se mi nelíbí styl psaní, vůbec mě "nenutí" číst dál, zdolala jsem jí jen díky ČV a už nikdy více.
Moje druhé "setkání " s autorkou a musím říci, že určitě patří k oblíbeným. Poutavé a svižné čtení, skvěle popsané prostředí, vždy vezmu mapu a hledám kde co je.
Za mě dobře zpracovaný příběh, lehce se čte a nejde se od něj utrhnout, stále nutí číst dál a ten konec, prostě za mě super, jsem zvědavá na další díl.
Klasická dedukční detektivka z 20. let minulého století. Téma zajímavé, jen mi někdy vadily myšlenkové pochody jak Templa, tak i Bircha. A konec- člověk asi pro něco, co opravdu chce, udělá vážně všechno.
Mě se kniha líbila, jen ten konec byl trochu zmatený, ale v celku dobrý příběh, kde je vidět že není radno si zahrávat s pokusy na lidech a lidskou myslí.