Skip Skip komentáře u knih

☰ menu

Advokát Advokát Michael Connelly

Dobře zkonstruované a pěkně vypointované drama, které se lehce čte, nic není moc přitažené za vlasy, vše je vcelku uvěřitelné. Podle knihy byl natočen dobrý stejnojmenný film.

15.09.2016 4 z 5


Camel Club Camel Club David Baldacci

Čtivě napsaná oddechovka, která v sobě má trošku toho konspiračního teoretična, napětí je docela dobře stupňováno a celé to má takový lehký švih, takže pohodička.

15.09.2016 4 z 5


Advokát chudých Advokát chudých John Grisham

Autor se zřejmě pokusil být něco jako sociálně kritický a podle mě mu to moc nešlo. tenhle příběh o bohatém právníkovi, který prakticky ze dne na den sekne s prací u velké právnické firmy a začne pracovat v právnické poradně pro bezdomovce, je hodně plytký, a to je ještě velmi mírně řečeno.

15.09.2016 2 z 5


Pavučina lží Pavučina lží Dan Brown

Začalo to vcelku dobře, ale konstantně s tím, jak přibývaly přečtené stránky, snižovala se i kvalita, až to nakonec byla vyloženě fantasmagorie.

15.09.2016 1 z 5


Čtyři synové doktora Marche Čtyři synové doktora Marche Brigitte Aubert

Docela zajímavě pojatá detektivka nebo možná thriller, ale pointa spíš taková vlažnější.

15.09.2016 3 z 5


Dvojče Dvojče Tess Gerritsen

Dobrá zápletka, dobrý psychopat, rozuzlení v normě snesitelného, takže oddechová literatura pro ty, kdo si u tohoto žánru oddechnou.

15.09.2016 3 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Taková škoda, že se Remarque nedokázal vyhnout místy až přílišné a otravné patetičnosti. Jinak by to byl velmi dobrý příběh o přátelství veteránů z 1. světové války odehrávající se v době hospodářské krize. Co se dá dělat. Holt už to tak napsal a já si můžu leda tak povzdechnout. I tak ale patří kniha k tomu lepšímu ve světové literatuře.

15.09.2016 3 z 5


Zabíjení Zabíjení Štěpán Kopřiva

Je to o tom, jak elitní vyhlazovač zabíjí nejprve při plnění tajné mise a později kvůli záchraně svého života. A že to tam teda autor s gustem popisuje všechny ty proudy krve, ustřelené hlavy, zdevastovaná těla atd. V textu se objevují i velmi dobré hlášky. Tahle kombinace sci-fi a thrilleru je v podstatě brak, ale není brak jako brak. Tenhle mě dost bavil.

15.09.2016 4 z 5


Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet Bohumil Hrabal

O téhle knize se nedá nic moc napsat. Jsou to jedinečné povídky. Co se povídek týče, nemá podle mě Hrabal v české ani světové literatuře konkurenci.

27.08.2016 5 z 5


Perlička na dně Perlička na dně Bohumil Hrabal

Kniha výborných povídek. O tom se nedá nic napsat, to se prostě musí číst.

27.08.2016 5 z 5


Proluky Proluky Bohumil Hrabal

Hrabal píše sám o sobě a dělá to z pohledu své ženy. Jako by to celé napsala ona. A vůbec se nešetří. Píše hodně o svých slabostech, hypochondrii a velké chuti k alkoholu, především pivu. Skvěle napsaná kniha.

27.08.2016 5 z 5


Kluby poezie Kluby poezie Bohumil Hrabal

V knize se objevují velké části textů z Něžného barbara, které se střídají s texty z Příliš hlučné samoty. Celé to tvoří krásnou a čtivou mozaiku, která pro mě byla vyloženou čtenářskou lahůdkou.

27.08.2016


Něžný barbar Něžný barbar Bohumil Hrabal

Kniha, v níž autor píše o Vladimíru Boudníkovi, se kterým ho pojilo poněkud bouřlivé přátelství. Hrabalův text je krásný, jak už jeho texty prostě jsou ve všech knihách, které vyšly. Skutečný Boudníkův život byl sice v některých ohledech odlišný, ale to už si ti dva určitě vyříkali tam někde za nebeskou bránou. A kdo se chce o Boudníkovi dozvědět víc, ať si přečte knihu Grafik Vladimír Boudník od Vladislava Merhauta.

27.08.2016 5 z 5


Sedmikostelí Sedmikostelí Miloš Urban

Děj této knihy se odehrává v zajímavém prostředí pražského Nového města. Naprosto se shodnu s názorem autora na prznění gotických staveb v období baroka. V té době byla spousta krásných staveb zničena, ač stojí dodnes. Kdybych se mohl vrátit v čase, chtěl bych vidět Prahu ještě předtím, něž prdlo v kouli husitům a začali bořit, co mohli. Co se týče samotného děje knihy, tak ten mě nijak zvlášť nenadchl a chvílemi mi přišel až poněkud fantasmagorický.

04.08.2016 3 z 5


Brokovnice Brokovnice Ed McBain

Zajímavá zápletka, ale slabší rozuzlení. Svižným a čtivým stylem napsané. Jo, je-li chuť na něco detektivního, co rychle odsejpá, pak je to celkem dobrá volba.

04.08.2016 3 z 5


Beznadějný případ Beznadějný případ Ed McBain

Opět po technické stránce dost dobře napsané. Obsah ale poněkud pokulhává. Nicméně není to vyloženě špatné a třeba pro ukrácení dlouhé chvíle docela přijatelné.

04.08.2016 3 z 5


Až do nejdelší smrti Až do nejdelší smrti Ed McBain

Velmi čtivým způsobem napsané, ale to je asi tak vše, co se o knize dá říct. Zápletka nic moc, ale na druhou stranu to není zas úplná blbost a po přečtení jsem neměl vyloženě pocit ztráty času.

04.08.2016 3 z 5


Muž, který měl rád psy / The Man Who Liked Dogs Muž, který měl rád psy / The Man Who Liked Dogs Raymond Chandler

O této knize bych mohl říct prakticky to samé jako o knize Horký vítr. Lehce a svým způsobem rutinně napsaná detektivka, která se dobře čte, ale nijak nenadchne.

04.08.2016 3 z 5


Dáma v jezeře Dáma v jezeře Raymond Chandler

V této knize mi docela chyběly Chandlerovy klasické hlášky a sarkasmus hlavního hrdiny. Jinak celkem dobré.

04.08.2016 4 z 5


Horký vítr / Red Wind Horký vítr / Red Wind Raymond Chandler

Lehkou rukou napsané, skoro jako by jen pro sebe samého, aby vyplnil čas a nenudil se. Jde spíš o lepší průměr v rámci žánru i Chandlerovy bibliografie.

04.08.2016 3 z 5