Sixtinka144 Sixtinka144 komentáře u knih

☰ menu

Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost C.G. Drews

Knihu jsem si koupila v Levných knihách za pár korun, bez toho, aniž bych věděla, o čem má být. Když jsem se k ní po pár letech konečně dostala, nemohla jsem se přestat divit, jak to, že kniha u nás neměla větší úspěch. Autorka píše velmi čtivě, celou knihu jsem měla hned přečtenou, i když to není tak těžké, protože to je spíše taková odpolední jednohubka. Co se týče příběhu, je velmi emotivní, příběh hlavního hrdiny je opravdu mrazivý. Já už jsem dlouho nečetla nějaký nefantasy standalone příběh, proto tohle byla po delší době moc hezká změna, která mě ve spoustě momentech dojala. Nebyla to nejlepší kniha co jsem četla, ale přečtení rozhodně nelituji a mohu ji doporučit.

10.04.2024 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Natereu jsem si užívala plnými doušky, jediné co mi celý dojem kazilo bylo vědomí, že autroka ještě nevydala pokračování, protože jsem tušila, že kniha bude opět končit velkým zvratem, což se mi samozřejmě i potvrdilo. Miluju, jak skvělý a promyšlený svět, který funguje a má super atmosféru dokázala autorka vymyslet. Já jsem dost velká fanynka popisných knih, ale vím, že spousta lidí na to není, takže si myslím, že tento díl by se jim už mohl líbit o něco více než předešlé dvě knihy. Skoro pořád se zde něco dělo, samá akce a zvraty. Knihu i celou sérii mohu doporučit a už se moc těším na nové díly do série.

10.04.2024 5 z 5


Klíč 17 Klíč 17 Marc Raabe

Já tady budu lehce vybočovat z řady recenzí u této knihy, ale za mě je tohle podprůměrná detektivka, kterých už jsem četla tucty. Největší problém, který jsem s knihou měla je čtivost. Přišlo mi to zdlouhavé, nikam nás kapitoly moc neposunuly, a i když má kniha moc hezky rozdělené kapitolky, vůbec mi to v tomto případě nepomohlo. Co jediné mohu pochválit jsou kapitoly z minulosti, ze kterých jsem alespoň něco pochytila a zajímalo mě, jak to vlastně tehdy bylo, jenom kvůli nim. Možná je to tím, že jsem Thrillery moc přecpaná a už očekávám nějaká skvělé plottwisty a úžasné zvraty celou knihu, což se tady vůbec neděje, ale opravdu mi toto dílo nesedlo a nemohu ho doporučit. Do druhého dílu, i když má mnohem lepší recenze, se rozhodně neplánuji pustit.

28.02.2024 2 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Poslední kniha od autorky, která u nás byla přeložena a já ji ještě nečetla, tedy až do teď. Já prostě miluju její styl psaní, vždy když od ní něco dlouho nečtu tak mi to začne sakra chybět, protože je to opravdu "pohodové" čtení, i když píše o tak závažných tématech, jako vždy. Samozřejmě, čím starší jsem a vidím tuto romanci, tak si říkám, že to asi není moc reálné, ale vůbec mi to nevadí, protože to je přesně důvod proč čtu knihy, abych utekla z reality. Příběh je v některých částech dost emotivní, takže jsem si zase pobrečela, ale nezasáhlo mě to tolik jako napříkla Námi to končí nebo Vzpomínky na něj. Řadila bych ji do takového průměru autorčiných knih, ale i přesto ji velmi doporučuji, pokud Colleen čtete rádi.

28.02.2024 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Druhý díl série Naslouchač je stejně popisný, jako předešlý díl, a já to stále miluju. Přijde mi super, jak autorka popisuje chod celého světa, jak nám všechno vysvětluje a ukazuje, i když vím, že pro spoustu lidí tohle prostě není. Já si to naštěstí užívám a tady se budu atmosféra celou knihu. Není zde zas tolik akce, ale pár zvratů tady taky najdeme a hlavně konec knihy, který je dost otevřený a napínavý nás láká na třetí díl. Já jen doufám, že autorka brzy vydá i čtvrtý díl série Naslouchač, protože mám tušení, že třetí díl, který momentálně čtu bude mít stejně napínavý a otevřený konec, jako právě Faja. Tuto dystopickou fantasy sérii vám mohu všem jen doporučit.

21.02.2024 5 z 5


Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Tak jsem se přes rereading všech předešlých dílů dopracovala až k tomuto povídkovému dílu a musím říct, že jsem upřímně nadšená. Zvon mi připadal místy zdlouhavý a stránky mi neutíkaly tak, jako v předešlých knihách. Tady se to ale říct nedá. Kniha je moc hezky rozdělena do kapitol, samozřejmě jsou některé lepší a poutavější než jiné, ale celkově to na mě zanechalo moc dobrý pocit. Přečetla jsem povídky za pár dní a opravdu jsem si je užívala. Pokud jste četli svět Smrtka, určitě vám Kosení doporučuji, a nejspíš ho zvládnete i bez rereadingu, který je spíše takovým oživením a bonusem pro celou tuto geniální sérii.

21.02.2024 5 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Tak jo, mám dočtenou celou sérii a teď se mohu vrhnout na přídavkový díl Kosení. Poslední díl série Smrtka je pro mě osobně nejslabší. Jasně, stále je tady úžasný svět, ale je zde za mě až zbytečně moc postav, kterých kapitoly a osudy mě vůbec nezajímali. Proto mi Zvon neutíkal tak, jako předešlé dvě knihy. Hlavně teda začátek mi přijde dost utahaný a ne tak záživný, nastěstí se to pak rozjede a je zde spoustu zvratů, které jsem si moc užila. Líbí se mi, kam autor konec série nasměroval a jak se postavy během těchto tří dílů dospěli a změnili se. Za mě je tato série opravdu geniální a Neal Shusterman je skvělý spisovatel, kterého vám mohu jen doporučit.

07.02.2024 4 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Tak mám za sebou i druhý díl Smrtky a je stejně dobrý, jako ten předchozí. Je zde opět vybudovaná skvělá atmosféra, která celému příběhu dodává ten správný nádech. Tentokrát zde nemáme na začátku kapitol úryvky z deníku smrtek, ale "myšlenky" samotného Nimba, což je opět dost originální a kniha je tím hezky obzvláštněna. Čte se to opravdu rychle, každou kapitolu jsem si užívala víc a víc, konec je velmi emocionální a možná lehce šokující. Kniha končí velkým otevřeným koncem, kdy prostě chcete vědět, co se bude dít dál. Za mě určitě doporučuji a už se těším na třetí díl této úžasné série.

02.02.2024 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Vzhledem k tomu, že nedávno vyšla další kniha k úžasné sérii Smrtka, musela jsem si ji znovu přečíst a oživit vzpomínky, jak moc úžasná tato série je. Miluju ten svět, který je skvěle propracovaný a napsaný. Kniha se četla poměrně rychle, je to moc hezky ozvláštněné zápisky z deníků smrtek, které jsou vždy na začátku každé kapitoly. Líbí se mi, jak se pohledy kapitol různě střídají a prolínají, protože se nenudíte a vidíte i ostatním smrtkám "do hlavy". Je to prostě skvělá dystopie a je to určitě jeden z těch příběhů, které by opravdu stálo zfilmovat. Za mě jedno velké ano a pokud jste ještě nečetli, určitě byste to měli napravit.

31.01.2024 5 z 5


Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Na tuto knihu jsem se nesmírně těšila, od Colleen jsem četla téměř vše, co u nás vyšlo, a tak bylo jasné, že se ani novince nevyhnu. O to víc jsem se tešila, protože moje nejoblíbenější kniha od autorky je jednoznačně Námi to končí. Dala jsem si rereding již zmiňovaného prvního dílu a musím konstatovat, že to byla trochu chyba. Neberte mě špatně, obě knihy jsem si neskutečně užila, ale autorka zde používá stejné deníkové úseky jako v prvním díle a říkám si, že kdybych tento druhý díl četla samotný, užila bych si ho více. Ale i tak to bylo skvělé počtení, přečetla jsem ji za dva dny a užívala si každou stránku. Pokud jste četli Námi to končí, je tato kniha skoro nutností. Za mě ano a doporučuji.

25.01.2024 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Vzhledem k tomu, že jsem od autorky četla už všechny knihy, které u nás v češtině vyšly, musela jsem se pustit i do její nejnovější knihy "Námi to začíná". Knihu "Námi to končí" jsem četla před více než čtyřmi lety, tudíž jsem si ji nutně potřebovala oživit. Těšila jsem se, protože i za ty roky stále řadím "Námi to končí" jako jednu z nejlepších knih, jakou jsem četla, což už něco znamená, protože jsem přečetla už stovky knih. Jsem moc ráda, že jsem nebyla vůbec zklamaná a bylo to stejně skvělé, jako jsem si to pamatovala. MILUJU ty zápisky z deníku, celý ten příběh to posouvá na úplně jiný level. Kniha je neskutečně čtivá a i když pojednává o opravdu závažném tématu, stejně jsem si ji v rámci možností užívala. A i jak jsem brečela poprvé, když jsem ji četla, jsem teď brečela i podruhé, protože druhá polovina knihy je jedna velká emocionální bomba. Jak už jsem psala, je to jedna z mých nejoblíbenějších knih, určitě nejoblíbenější od autorky, takže určitě doporučuji.

18.01.2024 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

První přečtená kniha za tento rok je rereading Naslouchače a nejspíš jsem nemohla začít nový rok lépe. Naslouchač je moje srdcová záležitost, kdykoli se mě někdo zeptá na mou oblíbenou českou spisovatelku, bez rozmyšlení říkám právě autorku Naslouchače, Petru Stehlíkovou. Knihu jsem četla podruhé, protože jsem si spoustu děje už nepamatovala, a tak jsem z ní měla stejně skvělý pocit jako poprvé. Autorka vymyslela geniální svět, který je krásně popsaný, dýchá to na vás takovou zvláštní atmosférou a baví mě, jak jsou zde do detailu popsané části světa, ve kterém hlavní hrdinka žije. Věřím, že někomu tento první díl může připadat lehce nudnější, protože jsou zde ty popisné pasáže, ale já je mám moc ráda a velmi oceňuji, jak autorka buduje tento dystopický svět. Za mě je tahle kniha jedna z nejlepších českých fantasy knih a určitě ji mohu doporučit.

07.01.2024 5 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Tyjo, tahle kniha pro mě osobně byla hrozně velkým zklamáním. Možná je to tím, že jsem ji četla hned po knize Sedm manželů Evelyn Hugo, nebo protože jsem měla velkou čtecí krizi (přesně po téhle knize), ale vůbec mě příběh nebavil a nemohla jsem se do něj začíst. Přišlo mi ze začátku hrozně originální a nápadité, jak je celá kniha pojatá a formy rozhovorů se mi jako nápad moc líbil. Bohužel mi tento styl nakonec vůbec nesedl a přišlo mi, že tu stejnou věc slyším poněkolikáté, přesně kvůli tomu jsem se nemohla dokopat k dalšímu čtení, protože jsem nechtěla to stejné slyšet třeba po páté. Co musím ale naopak ocenit je téma knihy a její atmosféra, kterou nám nám autorka krásně vybuduje, což mě jediné drželo, abych knihu dočetla. Nebylo to nejhorší, co jsem kdy četla, ale čekala jsem něco lepšího, bohužel. Za mě tato kniha ne.

03.01.2024 2 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Tak poslední díl celé série Všem klukům, které jsem milovala je oficiálně za mnou, a já si ho užila úplně stejně jako ty dva předchozí díly. Lara Jean a Peter Kavinsky mají v mém knižním srdíčku místo už odchvíle, co jsem celou trilogii četla poprvé a teď po rereadingu se pro mě nic nezměnilo. Tahle kniha je nejvíc dospělá, je zde vidět hezký posun mentality hlavní hrdinky a její priority a cíle. Stále je zde naše oblíbená romantika a každou stranu jsem si prostě jen užívala. Kapitoly jsou kraťoučké, takže se čte kniha skoro sama. Tento díl je nejslabší z celé trilogie, ale stejně ho mám moc ráda a určitě stojí za přečtení. Takže jak tento díl, tak celou trilogii mohu doporučit.

03.01.2024 5 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Druhý díl série Všem klukům, které jsem milovala jsem přečetla stejně rychle, jako první díl. Hlavní hrdinové se trochu posunou ve svém vztahu, což se mi moc líbí. Autorka umí skvěle psát, tudíž máte opravdu pocit, že jste něco podobného ve svých mladých letech prožili, všichni známe zlomená srdíčka a nové lásky. Jsem ráda, že autorka dala prostor i jiným klukům, kterým Lara Jean napsala dopisy a tak zde udělala takový menší milostný trojúhelník, který já teda normálně moc nemusím, ale zde byl opravdu jen lehoučce a decentně naznačen. Celkově je tento díl stejně dobrý jako ten předešlý, krátké kapitoly ce čtou skvěle a určitě ho mohu doporučit.

03.01.2024 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Konec roku byl pro mě dosti hektický, a tak jsem se rozhodla, že si dám rereading lehké oddechovky, jako je právě Všem klukům, které jsem milovala. Knihu jsem naposledy četla v roce 2019 a od té doby jsem samozřejmě spoustu věcí z knihy zapomněla, takže jsem byla občas stejně překvapená, jako kdybych knihu četla úplně poprvé. Lara Jean a Peter Kavinsky jsou moje oblíbené knižní postavy, a je hrozně roztomilé znovu číst tento "nevinný" příběh plný lásky a starostí. Je to prostě kniha, u které ce budete nejspíše celou dobu culit. Kapitoly jsou kraťoučké, takže máte knihu přečtenou téměř okamžitě. Celá trilogie je skvělá oddechovka a mohu ji jen doporučit.

03.01.2024 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Na knihu jsem byla extra natěšená, protože jsem na ní viděla samé pozitvní reakce a všichni slibovali, že jsou zde nečekané zvraty, které celý příběh posouvají na úplně jiný level. Začnu asi tím, že kniha se čte moc hezky, autorka má osobitý styl psaní, který mi docela sedl, takže jsem příběh přečetla poměrně rychle. Hlavní hrdinka je moc sympatická postava a ráda jsem se dozvídala další a další informace o jejím napínavém životě. Líbí se mi, jak je kniha rozdělená a jak jí každý manžel ovlivnil a posunul úplně jiným směrem. Bohužel, jediné co mohu paradoxně vytknout jsou ty slíbené "šokující zvraty", které mi byli slíbeny. Jasně, pár věcí tam bylo asi nečekaných, ale ten hlavní zvrat jsem tušila přes polovinu knihy a nebyl zas až tak nečekaný :D. Jinak jsem si ale knihu moc užila a bylo to spíš takové oddechové čtení. Celkově ji mohu doporučit.

03.01.2024 4 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Jedna z posledních knih, která mi od autorky chyběla přečíst. Přiznám se, že jsem se lehce obávala, protože jsem na ni neviděla tak dobré recenze, jako na jiné autorčiny knihy, ale byla jsem mile překvapena. Příběh je krátký, takže se mi kniha četla opravdu dobře a udržela mou pozornost. Opět se zde odehrávají těžká témata, jak je u Hoover zvykem, i když pro mě bylo tentokrát težší dostat se hlavní hrdince do hlavy. Vzhledem k tomu, že mi momentálně chybí přečíst poslední kniha od Colleen, mohu porovnávat s ostatními, tudíž musím konstatovat, že tato je opravdu o něco slabší než ostatní autorčiny knihy (zvláště Námi to končí nebo Vzpomínky na něj), ale přesto jsem si ji užila a nelituji toho, že jsem ji přečetla. Colleen Hoover má opravdu velké nadání.

09.08.2023 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tohle je tak silný příběh, že se z něj budu ještě dlouho vzpamatovávat. Od autorky jsem kromě dvou knih četla všechny, a vždy když beru do ruky další knihu si říkám, jestli mě něčím může ještě překvapit. Spousta z jejích knih mě úplně rozložila. Není pochyb o tom, že Colleen umí psát opravdu poutavě a zajímavě, ale stejně si vždycky říkám, jestli přišla s něčím novým, co bude alespoň stejně dobré, jako její předešlá kniha. A tady předčila má očekávání. Skoro celou knihu jsem probrečela, ale přesto jsem nemohla přestat číst, protože se nešlo odtrhnout. Opět jsem si oblíbila oba dva hlavní hrdiny téměř okamžitě a užívala jsem si každou stránku knihy. Moje nejoblíbenější autorčina kniha je Námi to končí, což je taky první příběh, který jsem od Colleen četla, a hrozně se mi vryl do paměti. Tahle kniha ji opravdu sahá na paty. Určitě ji doporučuji všem, a pokud Colleen knihy máte rádi, neváhejte a kupujte.

05.07.2023 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Jedna z posledních knih, kterou jsem od autorky ještě nečetla byla právě Možná jednou. Už na začátku jsem byla plně ponořena do příběhu, protože hudební tématiku mám v knihách moc ráda. Co jsem taky ocenila je to, že autorka nikdy nepíše "dokonalé postavy" tzn. něco se stane, ale naše hlavní hrdinka za to nemůže, protože to vlastně nebyla její vina atd. Nemám ráda černobílé postavy, naopak oceňuji, když je postava po celou dobu šedá a my si můžeme vybrat, jestli ji máme rádi i přesto všechno, co udělala/prožila. Zase se zde řeší těžká témata, jak je u knih od Colleen zvykem. Co mně už se osobně tolik nelíbilo byl konec knihy, který začal být dost přeslazený a né tolik uvěřitelný, jako zbytek příběhu. Trošku mi to zkazilo wauu z knihy, ale přesto jsem si ji velmi užila a určitě patří k těm lepším knihám, které jsem kdy četla.

04.07.2023 5 z 5