Sireen Sireen komentáře u knih

☰ menu

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Tohle byl fakt nejhorší díl, oproti předchozím dvou, kde jsou skvěle vystavěné osobnosti a vykreslené jejich vnitřní prožívání, bylo tohle jenom o válce a zmatečných a nudných politických plánech mezi dvory. Do toho se ukazuje, že Feyre má každou nadpřirozenou schopnost, na jakou pomyslíte, takže jakýkoliv problém se vyřeší nějakou novou schopností, kterou Feyre vytáhne z kapsy... Jedním slovem: plochost, jak v ději, tak v postavách, těžko jsem se tím prokousávala a nemohla se do toho vžít. Jako kdyby to psal někdo jiný než ostatní díly.

10.04.2024 2 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Tak tenhle díl byl dost nemastný a neslaný. Oproti ostatním, které jsem si nesmírně užila, byl tento neohrabaný, těžko uvěřitelný a hlavně - na skoro 700 stránkách není nic než rozebírání politiky mezi dvory, jako fakt.

05.07.2023 2 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Forma, jakou je kniha napsaná, značně pokulhává za dějem, nejedná se ale o nic hrozného, pouze se připravte na trochu povrchnější podání (hrdinka ječí a objímá se s kamarádkou kdykoliv se naskytne šance, všichni pořád ječí a neurochirurg je strašně sexy v lékařském plášti) zásadní je tu ale příběh, který je opravdu výborný a otevírá jedno z témat, o kterých se stále mluví zoufale málo.

Velice oceňuji, že děj ani postavy nejsou černobílé a že mají svůj vlastní vývoj v průběhu příběhu, což ho celý dělá autentickým, citlivým a osvětlujícím danou problematiku s velkým pochopením ke všem zúčastněným.

28.03.2023 3 z 5


Tělo sčítá rány Tělo sčítá rány Bessel van der Kolk

Pro mě příliš vyčerpávající vědeckými fakty a poznatky, jinak po všech stránkách vděčná a užitečná kniha.

18.11.2022 3 z 5


Jinací Jinací Taras Prochasko

výborný

15.06.2021 5 z 5


Stepní vlk Stepní vlk Hermann Hesse

vlčí až na dřeň....

12.07.2020 5 z 5


Tvář vody Tvář vody Guillermo del Toro

v podstatě vrcholná nuda

12.07.2020 1 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Velmi dobrá česká kniha, příběh propracovaný do detailů zasazený do neobyklého a originálního prostředí, výborně vykonstruovaný od začátku až do konce, skvělý jazyk, nemám jedinou výtku. Určitě sáhnu po dalších knihách této autorky.

06.06.2019 5 z 5


Srdce, ve kterém bydlím Srdce, ve kterém bydlím Eduard Petiška

Naprosto nemám slov, tahle kniha bude navždy v mém srdci. Jednoduché, prosté, silné, život. Není to jen příběh, není to jen vzpomínání na život.

07.04.2019 5 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Tak já prostě nevím, naštěstí se to četlo docela samo, ale nějak mi ani jedna z hlavních postav nesedla, vůbec jsem z toho necítila emoce, bylo to celé tak zvláštně osekané...dialogy mi přišly už úplně stupidní a nevkusné. Čekala jsem asi mnohem více hloubky a zamýšlení se nad životem a láskou a přátelstvím...

07.04.2019 1 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Strašně krásná a čistá věc. Jednoduchá a přitom tak hluboká.

06.04.2019 5 z 5


Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Zajímavý nápad, bohužel na mě až příliš zdlouhavé a místy kvalitativně nevyvážené čtení.

16.02.2019 2 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Určitě zajímavé, ale stopu nezanechala. Očekávala jsem asi více. Líbilo by se mi mít možnost víc "prožít" ono období bohyň a ne se jen zpětně ze součanosti ohlížet za osudy.

07.10.2018 4 z 5


Nekonečné dny Nekonečné dny Claire Fuller

Rozhodně to není kniha o "vztazích v rodině" a určitě není "předvídatelná" a "prolistovatelná". Kniha totiž primárně není o příběhu (který je ale bezesporu skvěle vystavěný a procítěný do nejmenších detailů), je o věcech, které jsou skryté mezi řádky, o pocitech, o přírodě, o lásce. Nádherný styl psaní, poetický jazyk plný metafor, pro mě hodně silný konec. Knížku jsem si užívala v podstatě bez očekávání, nechávala ji plynout tak, jak byla, a neskutečně jsem si to užila. Srub a lesy okolo, stejně jako pro Punzel, jakkoli to byl těžký a opuštěný život, se pro mě staly domovem. V Nekonečných dnech prostě nic není černobílé, realita není viditelná na první pohled... Jedna z mých srdcových velmi silných knih....

-- možná trochu spoiler --
kdyby někdo chtěl filozofovat nad Reubenem a nad tím, jak to s ním bylo, jsem tu!

07.10.2018 5 z 5


Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Tentokrát mi ani ten styl psaní nesedl, nemastné, neslané, Doerr asi přeze všechnu zvědavost nakonec není nic pro mě. Neoslovil, nedočetla jsem ani s největší snahou.

07.10.2018 2 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Z nějakého důvodu mi kniha nesedla. Ačkoli byla napsaná krásně a dlouhé příběhy jsou to poslední, co by mi vadilo, tempo bylo tak neskutečně dlouhé, líné a celou dobu se v knize v podstatě vůbec nic nedělo...nevnímala jsem žádný vývoj v postavách, v emocích, v pocitech ani v ději. Možná se to jen netrefilo do nějakého mého životního období, ale musela jsem se do čtení poměrně přemáhat. Těšila jsem se a koukala po knize už dlouho, ale jsem zklamaná :)

07.10.2018 3 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Neskutečná kniha, velmi zajímavě napsaná, jemná, vztahová, o všech zraněních a o lásce. Vlastně obyčejný příběh, podávaný opravdu neobyčejně s filosofickými vhledy a pozastaveními. Jsem moc ráda, že jsem se ke Kunderovi nakonec také dostala.

07.10.2018 5 z 5


Děvčata Děvčata Lori Lansens

Krásný příběh, neskutečně dobře napsaný. Vůbec nevadí, že se nejedná o příběh podle skutečnosti, uvěříte mu každé slovo. Je jemný, blízký a plyne jako voda. Vzrušení nečekejte, ale přesto se nudit nebudete, najdete domov.

20.03.2018 5 z 5


Kyselina sírová Kyselina sírová Amélie Nothomb

Uf, Amélie je úplně skvělá spisovatelka, Životopis hladu nebo Strach a chvění - obojí mě neskutečně nadchlo. Ale Kyselina, to bylo něco jiného. Příběh velmi zvláštní a zajímavý ale... Jako kdyby to vůbec nepsala Amélie. Chápu, že styl psaní je možná záměr, ale mně osobně vůbec nesedl, a to je i překladatelka stejná. Bohužel trochu zklamání.

27.01.2018 2 z 5


Strach a chvění Strach a chvění Amélie Nothomb

Tohle je prostě Amélie se vším všudy :) !

11.10.2017 5 z 5