simix001 simix001 komentáře u knih

☰ menu

Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Ke knize jsem se dostala náhodou při pročítání jiných recenzí a vcelku příjemně mě překvapila. Čarodějnické téma je zase zpracováno trochu jinak, čarodějové a čarodějky se dělí na Bílé a Černé, ale jak to tak bývá, barva neurčuje charakter. Co mě možná trochu zklamalo, bylo, že chybělo hlubší vysvětlení magie a různých kouzel (čaroděj ovládá jen svůj talent, ale jak tedy dělají kouzla, která s tím nesouvisí?).
Moc se mi líbil mírně "zmatený" začátek: kraťoučké kapitoly, vysvětlení jen jistých částí... to vše dělalo pro mě děj dynamičtější. V tomto rychlém zajímavém tempu kniha pokračuje až tak do 3/4, kde vše téměř zastaví a nastává nudnější část knihy. Konec nakonec ale nezklamal a vrátil se do starých kolejí.
80%

21.03.2016 4 z 5


Zapomnění Zapomnění Anthony Horowitz

Wow, tak na tenhle díl si vyplatilo počkat. Neuvěřitelně napínavý, úžasně nabušený a kapku depresivní (postapokalyptický svět) závěr celé série. Jedna z mála knih (ale opravdu z mála) nad níž jsem téměř brečela a bylo mi líto, že končí.
Co k tomu dodat, snad jen: Milý pane Horowitzi, napište prosím další takovouto skvělou sérii. A rychle.

10.01.2016 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Filmovou verzi jsem viděla jako první a neskutečně mě nadchla. Krátce potom jsem si koupila knihu a ta nezklamala. Četla jsem ji sice pomaleji, kvůli všem fyzikálním, chemickým, matematickým a kdoví jakým pojmům, ale s tím byl menší a menší problém.
Knihu řadím do kategorie "uvěřitelné sci-fi", poutavé, zajímavé a napínavé (ano, napínavé potom, co jsem viděla film).
Navíc mě donutila přemýšlet, jak bych asi dopadla já, kdybych skončila na Marsu... Hm, dobře asi ne na Marsu, ale řekněme v podobné situaci. Všechna čest Marku Watney, já bych se dožila tak Solu 5 (možná Solu 10, když bych měla velké štěstí).

10.01.2016 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Selekci jsem přečetla během 3 hodin a jsem ráda, že jsem této knize neobětovala víc času. Myšlenka, která mě v průběhu čtení neustále napadala, byla: Tohle jsou Hunger Games, bez her. Jinak vše odpovídá. Hlavní hrdinka, která vyčnívá z davu, milostný trojúhelník, chudá rodina, dokonce i milá hodná mladší sestra, kterou všichni mají rádi.
Vím, že tato kniha je určená pro mladší holky, než jsem já. Ale i takové knihy se dají psát rozumněji... chytřeji. 40%

28.12.2015 2 z 5