simi139 Online simi139 komentáře u knih

☰ menu

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Thriller pro ženy? A to jako proč? To si snad ženy potrpí na podrobný popis nechutností a nesmysly? V diskuzi klidně může probíhat soutěž, kdo jich nalezne víc… o nereálnosti a korekturách nemluvě :-(. Dle poděkování na knize pracoval skvělý tým 11 lidí!
- Petere, ty čokoládové karamelky, až se vrátíš do cely, otevři je, ano. - vždyť je celou dobu sledovali, poslouchali a po tomhle karamelky znovu neprohlédli? Hlavně že jim prohlédli dvakrát prd...
-- práce s kartáčkem na zuby a plamenem sirky - a dozorce si na kartáčku ničeho nevšiml?
- Viktoria vytáhla z kabelky kompaktní pudr a nanesla si vrstvu rtěnky - jak se jí to pudrem podařilo?
- jahodově blonďaté vlasy - asi odstín, který k nám z Anglie zatím nedorazil
- ohromná obrazovka, kde se na šachovnici zobrazoval obraz ze všech kamer, kterých bylo celkem sto šedesát sedm - kolik řad a sloupců má šachovnice o 167 polích??
- v textu někde nejdřív podchod pak ulička
Něco drobnosti, které neovlivní děj, ale nepotěší...dál nechci spoilerovat.
Ondra 519 "dramatické finále se pak mění ve frašku, kdy jsem se smál společně s hlavní hrdinkou, kdy duo hlavních zlosynů připomínalo vesnické amatérské herce při zkoušce Našich furiantů." - přesně vystihnuto

17.11.2020 1 z 5


Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Velké zklamání, chaos takového rozsahu, že se v něm bohužel ztratil i sám autor.

POZOR SPOILER:
- Welderman a Stocks zemřeli ve stejnou noc jako Lasička, proč tedy vdova Robin Hillburnová po mnoho let schovávala manželův dopis, který vše vysvětluje ze strachu před nimi? Proboha, vždyť už byli dávno mrtví. Na str. 493 “Robin si myslí, že Welderman se Stocksem ten vzkaz, který se našel u Derrickovy mrtvoly, zfalšovali. Z toho měla taky strach. Nebyla si jistá, co by jí udělali".
- jak dostala drobná Matka 120kg starostu z hotelu přes jeho ochranku?
- Vincent praštil francouzákem Stockeho, ale kdesi v deníku zase Aston píše, že ho zabil sám.
A tak dále, a tak dále...

19.10.2020 1 z 5


Genesis Genesis Karin Slaughter

Jednou za čas mi to nedá…
POZOR SPOILER
- jak oběti utekly, a kdo vrátil na místo kameny a desku?
-za celou dobu si nevšimli, že Tom bydlí jen 3km od vykopané mučírny v domě na samotě?
Kdy vlastně Tom týdny kopal mučírny a týdny sledoval oběti, když měl normální zaměstnání a ještě pracoval a svážel vše potřebné pro charitu?
- 10-11ti letý fracek terorizuje a znásilňuje několik dní dvě 15ti leté holky?
- jak Tom udělal testy do letectva, a když armáda zjistila, co je zač, tak ho jenom potichu propustila?
- nejlepší IT odborníci se nedokáží dostat na web anorektiček?
- v luxusním domě s recepcí si nikdo nevšiml, že tam chodí davy feťáků a prostitutek?
- a konečné popojíždění Will-Sára, no z toho jsem se nevyznala ani já, když má Will na ruce hodinky proto, aby poznal, kde je vlevo a vpravo, proč je k tomu účelu nepoužívá?
- kde se tam proboha tak příhodně vzala Amanda?
- a jenom drobnosti - Sára si bere 16ti hodinové směny, je v nemocnici i když nemusí, kdo se tedy stará o ty dva perfektně vycvičené, přitom nevycvičitelné chrty?
- a nejhorší ze všeho :-( z Willa se stal násilník a ještě nakonec znásilnil Angie
Takže vlastně to není ani na ty dvě hvězdičky…

14.04.2020 1 z 5


Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

...tak tomu říkám pořádná detektivka. Čtete a je vám jedno, že jste ještě nevečeřeli a do snídaně daleko, prostě to musíte dočíst. Už dlouho jsem neměla při čtení husí kůži, že by to bylo tou nocí? A že bych se mezi husí kůží, napětím a trochou mučení mohla i zasmát? No, ano. Vypadá to, že tohle mi prostě sedí.
"Facebook je relativně užitečná věc. Vždycky jednou za čas, když člověka přepadne pocit, že je jeho život zbytečný, beze smyslu a plný trivialit, stačí si otevřít Facebook a podívat se na statusy přátel"

11.11.2019 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Hrozně ráda čtu detektivky, miluji to napětí a když do sebe všechno správně zapadne. Naopak mi vadí, když mě při čtení "něco" zarazí. Nechci být za šťourala, knihy hltám a jsem líná se vracet a hledat, většinou nad tím mávnu rukou. Ale tady toho bylo až příliš, Postrádalo to logiku i pravděpodobnost...
Pozor spoiler!
- jak Max přišel na to, kdo a kde je jeho matka? Změnila si jméno, přestěhovala se a při běžném pátrání na to nepřišla ani policie, protože podle oficiálních zdrojů zemřela.
- Max brutálně umlátil dva lidi, kvůli dvěma tisícům liber, ale třicet tisíc liber v drogách jako dealer zahodil? Že by mu vadilo další brutální rozřezávání, to asi ne... Navic rozsekal a naskládal do dvou kufrů dvě mrtvoly, než se Nina osprchovala a ještě k tomu málem stihnul uklidit skoro celou kuchyň (a to byl pod UV světlem zastříkaný i strop)
- vůbec nevíme, kde se drogy v žaludku Thomase vzaly, nikomu kupodivu nechyběly
- Nina na Maxe čekala s připraveným porcovacím nožem, takže bych očekávala, že mu ho při první příležitosti vrazí do zad a ne, že ho bude zachraňovat, když se jí naskytla taková šance. Charlen by ho bývala zastřelila a vyřešila tak její problém
- jak se dostal Marciin mobil k ní do skříně , když ji Max zamknul bez mobilu
- představuji si, jak se dvě malé, hladové a zmrzlé holčičky, které neudělají nikdy ani krok a všude jezdí autem, vlečou v městských botičkách tři hodiny sněhem přes hory i doly...
- a závěrečná scéna s Ninou? Tři střelná zranění, masivní krvácení a co všechno ještě dokázala, no nevím nevím...

21.12.2018 2 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Pozor spoiler !

Je neuvěřitelné, jaký kopanec Maas udělala (navíc kolem sebe musí mít tým lidí, jak to, že si toho nikdo nevšiml!!) Kdyby byla Maeve královnou valgů musela by přeci mít černou, hnusně zapáchající krev a vzhledem k množství krevních přísah, které už proběhly, by si toho někdo musel všimnout (Říše bouří str. 644 - ať to dlouze nemusíte hledat :-)). Občas trochu nelogické, otravné kolik je tam chyb, a překladatelka by mohla rozšířit slovní zásobu. A proč proboha překlad Jeřáb? To mě rozčiluje neustále.

Jinak ale velice čtivé a mohu doporučit každému, kdo si chce odpočinout u fantasy šmrcnuté červenou knihovnou :-).

06.11.2018 3 z 5