Simeona Simeona komentáře u knih

☰ menu

Princeznovská pravidla Princeznovská pravidla Philippa Gregory

''LIDI! LIDI! FUJ! LIDI!'' Nejlepší hláška z celé knihy. (pro mě nejlepší) Knihu jsem koupila dceři na vánoce a opravdu jsem měla chuť si ji přečíst. A tak se stalo. Hlavní hrdinka je prostě super. Květuše je úplný opak pravé princezny. Kniha se mi opravdu moc moc líbila a už teď se těším na další díl.

29.01.2024 5 z 5


Hoď se do pogody Hoď se do pogody Sandra Pogodová

Pěkná pohodová, oddechová, místy nudná kniha. Nechci být zlá, ale čekala jsem trochu víc. Hold mám jiný smysl pro humor než rodina Pogodových.

05.01.2024 2 z 5


Temné královny Fennbirnu Temné královny Fennbirnu Kendare Blake

Upřímně?! První novela mě nijak nezaujala. Spoustu věcí už bylo řečeno v předchozích knihách. Druhá novela byla zajímavá, ale hodně mě rozčilovala. Opravdu jsem se těšila na šílenou královnu. Místo šíleně královny jsem opět dostala naivní a citlivou kralovnicku. Ach jo.. Myslím, že do světa kraloven Fennbirnu se už nepodívám.

04.06.2023 3 z 5


Zvrácená pouta Zvrácená pouta Lexi Ryan

Upřímně!? Nevím. Z části se mi kniha líbila z části ne. Očekávala jsem že se hlavní hrdinka povahově změní.. Očekávala jsem že bude drsnější. Zmylila jsem se. Nakonec jsem si zamilovala Mishu.. Úžasná to postava. Víc k knize nemám co říct. Z části mě zklamala a z části nadchla. Opravdu mám rozporuplné pocity ke knize.

30.12.2022 4 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Kniha se mi docela líbila. Zprvu jsem se sekla a knihu odložila, ale po čase jsem se k ní vrátila a rychle ji dočetla. Co mě však na knize rozčilovalo byla povaha hlavní hrdinky. Příliš emocionální, neustále řešila emoce. Konec se mi líbil. Doufala jsem, že se stane něco, co hlavní hrdince otevře oči a konečně se projeví její "temná" stránka. Byla jsem uspokojená a těším se až si přečtu druhý díl.

29.10.2022 3 z 5


Jurský park Jurský park Michael Crichton

Snad mi fanoušci odpustí, ale u knihy jsem usínala. Proto dávám přednost filmu. Čekala jsem, že kniha bude jiná než film, ale až tak jiná jsem nečekala.

20.07.2022 2 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Jsem docela zklamaná. Očekávala jsem epický konec a dostala jsem ani nevím co. Za mě nejslabší díl z celé série.

20.07.2022 2 z 5


Tlustá tak akorát Tlustá tak akorát Michala Jendruchová

Už podle obsahu mi bylo jasné, že se nebude jednat o knihu s nějak extra super dějem. Název knihy se mi však natolik zalíbil, že jsem se jí rozhodla koupit. Děj je jednotvarny, optimisticky s žádným extra dramatem a pro mnoho lidí velice nudný. Věřím, že mnoha lidem se kniha nelíbí, ale mě pohladila na duši. Proto nemůžu knihu hodnotit jinak než pozitivně.

26.06.2022 4 z 5


O upírech a vlkodlacích O upírech a vlkodlacích * antologie

Některé povídky byly zajímavé, některé nudné. Podle mě v knize nemusely být scény z Drákuly a z Carmily. Myslím si, že mnoho lidí zná anebo aspoň slyšel o Drakulovi od Stokera a pokud by chtěl tak si jej přečte. Carmila je sice méně známá, ale taktéž se domnívám, že povídka vytažena z knihy tam nemusela být. Pouze můj názor.

26.02.2021 2 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Chvíle mi jsem si říkala "Co to kruci čtu?!". Jenže jsem nemohla přestat. Zajímalo mě kdo je ten vrah a tak jsem četla dál. Kniha mě zaujala až někde v druhé polovině knihy. Ale i pres všechny negativní pocity, které ve mě kniha vyvolala se těším až si přečtu další knihu od Larse.

13.04.2018 4 z 5


Tajemství zakletého hradu Tajemství zakletého hradu Gabrielle Kent

Kniha se mi velice líbila, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Zprvu se mí do čtení nechtělo, ale pak jsem byla nadšená a nemohla jsem se od ní odtrhnout. A teď se těším až si předčtu další díl.

16.11.2017 3 z 5


Trójská válka: Poseidónův hněv Trójská válka: Poseidónův hněv Veronika Válková

Tento díl mám z celé sagy nejraději. A mám pocit, že si Bára v tomto díle prožila asi první platonickou lásku, ale možná mě jenom klamou smysly. :D

03.11.2017 5 z 5


Boj o Ameriku - Nečekané setkání Boj o Ameriku - Nečekané setkání Veronika Válková

Tato kniha mě velice bavila. Strašně se mi líbí jak krásně navazuje na předchozí díly. Strašně dobře se mi tento díl četl. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Strašně moc se těším až si přečtu díl Mezi indiány, protože tyto díly jsou propojené časovou smyčkou. A myslím si, že se v dalším díle dozvíme zajímavou věc.

03.11.2017 5 z 5


Kniha hrůzy Kniha hrůzy * antologie

Knihu jsem četla dvakrát, ani nevím proč. Ač miluji hororové knihy, některé povídky se mi zdály divné než strašidelné. Pouze jedna povídka mě tak dostala, že jsem se málem rozbrečela a ani jsem tu povídku nechtěla dočíst. První povídka mi přišla jako nejhorší z celé knihy. V porovnání s Tichou hrůzou, kterou sestavil Tomáš Korbař je stylisticky lepší.
Knihu by jsem doporučovala slabším povahám.

03.07.2017 2 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Četla jsem si 5x a pořád se mi moc líbí. Je to jediný román, který mám ráda. Líbí se mi povaha Elizabet i Darcyho. Bingly a Jane jsou takoví...no..až moc hodní a důvěřiví. Co se mi na knize nejvíce líbí není děj, ale to že autorka nevrazila do knihy více postav než bylo potřeba.

03.07.2017 5 z 5


Svět poté Svět poté Susan Ee

Ač se mi kniha velice líbila už to nebylo ono. Moc mi tam chyběl Raff. Chyběla mi tam ta jeho povaha. Ta jeho ironie. A co se mi vůbec nelíbilo byla Penrynina matka. Nevím proč, ale prostě ji nemusim. Konec se mi moc libil. A strašně se těším na pokračování, ale jak se zdá překladu do češtiny se asi nedockam.

27.03.2017 4 z 5


Pád andělů Pád andělů Susan Ee

Kniha se mi moc líbila a líbí. Libi se mi ten vyvíjející se vztah mezi Penryn a Raffem. Raffova povaha se mi moc líbí a to ani nevím proč. Celý příběh se mi strašně moc líbí. A to bude asi vysvětlením, proč jsem knihu četla cca 4x. (asi)

27.03.2017 5 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Filmy Hobit mě donutil přečíst si knihu. A zas a opět to nesedělo!! Film i kniha se mi libila. Popravdě film o trochu vic. Ale kniha ma v sobě to kouzlo, že všechno co si přečtěte si můžete vytvořit dle vlastni fantazie. Na této knize se mi líbí hlavně to, že v ní není tolik podrobných detailů jako tomu je u Pána prstenu. A celkově je zajímavé i jak Tolkien Hobita začal psát.

27.03.2017


Hobit - komiks Hobit - komiks Charles Dixon

Komiks se mi moc líbil. Krásné ilustrace, které doprovázejí příběh. Moc se mi líbilo vrátit se myšlenkami zpět do dětských let.

27.03.2017


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Zprvu jsem se na knihu velice těšila a byla jsem hodně zvědavá, co se v ní bude dít. Ale kniha mě z části zklama a z části se mi líbila. Chvilemi jsem ji chtěla zavřít a skončit se čtením. Myslím si, že kdyby samotný scénář napsala samotná Rowlingova byl by celý příběh mnohem lepší.

27.03.2017 2 z 5