Simáček Simáček komentáře u knih

☰ menu

Ukradené jazyky Ukradené jazyky Felix Blackwell

Kniha byla velmi zdlouhavá, o skutečně děsivé scény zde byla nouze. Zápletka nedávala smysl. Závěr knihy byl o ničem. Velké zklamání.

31.01.2024 odpad!


Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Pro mě nejlepší díl série. Čtivá, svižná, napínavá do až do konce. Doufám, že budou další pokračování.

10.01.2017 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Tak to bylo boží. Výborná zápletka a překvapivé rozuzlení. Kim byla sice chvílema na ránu, ale už teď se těším na další díl.

10.01.2017 5 z 5


Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Dominik Landsman

Opět jsem "četla" jako audioknihu a opět mi to v podání Filipa Švarce připadalo úžasné. Možná ještě lepší jak první díl. Některé situace jsou opravdu absurdní, ale bráno s nadhledem - super :-)

10.01.2017 4 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Srdeční záležitost a bez ručníku ani ránu. Hlavní je Nepropadnout panice :-D

14.08.2016 5 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

"Četla" jsem jako audioknihu a v podání Filipa Švarce je to úžasné :-D

14.08.2016 4 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Tedy, pane jo. Na tuhle knihu jsem se dlouho těšila a naprosto splnila očekávání. Velmi zajímavé téma, ze kterého místy až mrazilo (zejména při popisu samotného rozpojení). Představa, že by něco takového mohlo skutečně existovat je šílená. Líbilo se mi, že děj je vyprávěn z pohledu různých postav a ty se často střídají, takže kniha má spád. Za mě plný počet a jsem velmi zvědavá, jaké bude pokračování.

11.06.2016 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Úžasné. Velmi napínavý děj. Sympatické hlavní postavy. Jsem ráda, že jsem si napřed přečetla knihu (ta byla mnohem více kvalitní a zajímavá) a až potom se podívala na film.

22.04.2016


Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Poslední díl této trilogie rozhodně nezklamal. Závěr byl překvapivý. Jen sem myslela, že se třeba více budou zabývat těma pýthiinýma rada a celým tím společenstvím. Za mě hodnotím celou sérii velmi kladně. Líbily se mi krátké a výstižné kapitoly, bez zbytečné natahovací "omáčky". Už se těším na další díla od této dvojice.

30.09.2015 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Tak to je pecka. Naprosto super kniha. Ten konec mě dostal. Místy sice docela drsné a zvrácené, ale přiznejme si, že dnešní doba prostě drsná a zvrácená je. Za mě plný počet a doufám, že budou další díly této série od skvělé autorské dvojice :-)

30.09.2015 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Krásné, krásné, krásné :-). Já tedy dala přednost audio podobě a musím, říct, že sice pana Vlasáka jako herce moc nemusím, ale jeho hlas byl v tomto případě naprosto dokonalý a vystihující mrzouta Ova. Audioknihu jsem zvládla během jednoho dne, a to i navzdory rychle se blížícímu zkouškovému období :-D. Já můžu jen vřele doporučit.

28.04.2015 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Neskutečně silný příběh, ani si v hlavě nedokážu utřídit myšlenky, jaký pocit ve mě vlastně zanechal. Mám dlouho o čem přemýšlet. Pro mě zatím nejlepší autorčina kniha.

13.04.2015 5 z 5


Prevítovy první krůčky Prevítovy první krůčky Simon Brett

Mě se ten druhý díl naopak líbil o trochu více než ten první. S větším miminem, bývá i větší sranda :-)

17.03.2015 5 z 5


Poslední dítě Poslední dítě John Hart

Naprosto úžasný příběh. Až do posledních stránek, jsem si ani netroufala předvídat, kdo by mohl být tím ,,špatným". Jedna z nejlepších detektivek, jakou jsem kdy četla. Klobouk dolů před autorem.

15.03.2015 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Já strašně nemám ráda tyhle romantické a vztahové příběhy, ale musím říct, že tenhle mě pohltil a knihu jsem měla během dvou dnů přečtenou. Opravdu nádherný a dojemný příběh. Od autorky si určitě přečtu i další díla. A také se mi moc líbí obálka knihy. Za mě to je plný počet.

06.03.2015 5 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Opravdu krásná kniha, která dává plno podnětů k zamyšlení. Klobouk dolů před autorem.

02.03.2015 5 z 5


Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Za mě je to nejlepší díl série. Naprosto promyšlené, překvapivé a napínavé. Další díl si také určitě přečtu.

27.02.2015 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Chvíli jsem měla pocit, že kniha nebude to pravé ořechové, kvůli náboženské tématice. Tak silná víra v boha, které všechno přehluší. Ale nakonec byla kniha velmi zajímavá a čtivá. Je až zarážející, jak snadno si lze v dnešní době obstarat velké množství identit a v ,,systému" nebýt skoro nikým.

09.02.2015 5 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Musím říct, že kdybych neměla knihu v audio podobě načtenou od skvělé paní Krobotové, tak bych ji asi dočítala s velkými obtížemi. Ne že bych byla slabé povahy, ale některé scény byly až moc ujeté. Jediné rozuzlení bylo dobré. Zmizelá se mi líbila o hodně víc.

06.02.2015 3 z 5


Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Napínavé jak malé gatě :-D okamžitě chci třetí díl :-). Opravdu super. Druhý díl rozhodně nezklamal.

03.02.2015 5 z 5