Silvina Silvina komentáře u knih

☰ menu

Cesta na severozápad Cesta na severozápad Kenneth Roberts

Přečetla jsem si ji znova s odstupem asi patnácti let a ani tentokrát to nemělo chybu!

07.02.2016 5 z 5


Trable Trable Samantha Towle

A tak dobré - sice trochu překombinované a místy přepsychologizované, ale když to člověk pomine, dalo se to číst...

13.10.2014 3 z 5


Femme fatale Femme fatale Jiří Kratochvil

Bohužel musím souhlasit s Herdekfilkem :-) V polovině jsem to vzdala s podobnými pocity..

27.06.2014 2 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Začínám si už myslet, že je to spíš můj povahový rys - jakmile je něco davově opěvováno, mně se to prostě nelíbí :-D Přišlo mi to laciné, ale číst se to dalo.

16.03.2014


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Možná byla chyba, že jsem si napřed přečetla Poslední dopis od tvé lásky... A možná taky ne :-) Každopádně žádné obrovské nadšení se nekonalo. Nebyla jsem schopná knížku dočíst, ani slzu jsem neuronila - což je buď známka citové plochosti nebo absolutního nenaladění na tento typ knížek, nevím. Tři hvězdy a dost.

16.03.2014 3 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Bestseller... Skutečně? Kdyby měl alespoň ten příběh jako takový něco, kvůli čemu by si člověk po přečtení řekl, že to nebyla ztráta času... Ale bohužel. Plytké, trapné... Nevím jak vaše vnitřní bohyně, ale ta moje trpěla od začátku do konce :-)

21.02.2014 1 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Ačkoliv nejsem skalní příznivec sladkobolné romantiky, tuto knížku jsem přečetla se zaujetím a místy i se slzou v oku :-) Střídání současnosti s minulostí mi nepřehledné nepřipadalo ani ve čtečce, naopak - mělo to svou logiku. Děkuji autorce za pár velmi příjemných zimních večerů.

25.01.2014 4 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Žádné velké nadšení se nekoná - Sněhulák je sněhulák :-) Ale na čtyři hvězdičky to pořád je...

05.01.2014 4 z 5


1Q84: Kniha 3 1Q84: Kniha 3 Haruki Murakami

Neočekávejte - nechejte se překvapit! Pak vás Murakami nemůže nikdy zklamat :-) Této trilogii dávám čtyři hvězdy, člověk si musí přece jen nechat nějakou rezervu - co kdyby mistr napsal něco lepšího :-D

21.11.2013 4 z 5


Román o růži Román o růži Vlastimil Vondruška

Se zvyšujícím se počtem dílů klesá kvalita - já jsem se nudila, nemůžu si pomoct...

14.11.2013


Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Prý je to pro náctileté, mně je pravda poněkud víc, ale přečetla jsem všechny - opravdu takový Harry Potter v dívčím vydání... Perfektní! :-) Za pár let předám dceři :-D

04.11.2013 4 z 5


1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Mně Murakamiho dlouhé popisy vůbec nevadí - naopak. A vždycky jsem měla úplně husí kůži, když jsem začala tušit, jak a v kterých bodech se příběhy spojují. Geniální!

28.10.2013 5 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Ten příběh je sám o sobě celkem uhozený, přečetla jsem ho rychle, ale spíš proto, že nemám ráda nedočtené knížky a nemohla jsem se dočkat, až to budu mít za sebou :-D Určitě spíš pro mladší ročníky ;-)

16.10.2013 3 z 5


Vítěz je sám Vítěz je sám Paulo Coelho

Tohle pro mě byl celkem propadák...

09.10.2013 2 z 5


Nahá Nahá Raine Miller

Koupila jsem si tuhle knížku více méně ze zvědavosti a musím říct, že se mi nakonec líbila víc, než 50 odstínů - hlavně (jak je psáno pode mnou) byla stručnější a aspoň podle mě ne tak trapná :-D Ale to je věc názoru, každý máme jiné "oko" :-) Těžko říct, jakým směrem se může takový příběh ubírat ještě v dalších dvou dílech...

07.10.2013 3 z 5


Záměna Záměna Nika Peas (p)

Odpočívám ráda, ale až tak... :-D Souhlasím zcela s komentářem pode mnou, ty dvě hvězdy jsou za snahu :-)

07.10.2013 2 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Moc mě baví, jak v kategorii literárního braku, kam (aspoň podle mě) patří jak odstínová trilogie, tak všechny její více či méně podařené napodobeniny, rozlišujeme, co z toho je horší, co lepší a co čemu nesahá ani po kotníky :-D Přečetla jsem první díl šedi a kousek druhého, ale že bych z toho byla na větvi, nemohu říct :-) Nespoutaná se mi četla lépe, zřejmě mi víc seděl styl této autorky. Ale hodnotit příběh asi nemá smysl :-)

07.10.2013 3 z 5


Kam patříme Kam patříme Emily Giffin

18-letá Kirby má dospívání ztížené o to, že je adoptovaná, hledá sama sebe... Příběh psaný ze dvou pohledů - osvojené dívky a její biologické matky. Jaké jsou asi pocity týnejdžra v takové situaci? Jaké jsou pocity ženy, která se v mládí zřekla své dcery, která se krátce po svých osmnáctých narozeninách objeví u dveří jejího bytu? Co zažívá muž, který do svých 36 let netušil, že je otcem? Ten, koho toto téma zajímá stejně jako mě, bude po přečtení zcela jistě spokojen :-)

07.10.2013 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Když to tady tak čtu... "neurazí, nenadchne", "čekal(a) jsem víc" atd. ... Mám pocit, že český čtenář zmasírovaný brutálními detektivkami ze severu a se vkusem pokaženým padesátiodstínovou šíleností bůhvíodkud není schopný ocenit opravdu zajímavý příběh z domácích luhů a hájů. Škoda... Ale ne moje - za mě pět hvězd a poklona autorce!

05.10.2013 5 z 5


Mapa času Mapa času Félix J. Palma

Já jsem nadšená - možná proto, že jsem předem nic nečekala... Ještě teď vstřebávám, co jsem to vlastně přečetla :-) Nápadité, překvapivé, napínavé, dojemné, smutné... Pro mě jedna z nejlepších knížek letošního roku. Kdo váhá, zda číst, ať přestane a začne! :-)

04.10.2013 5 z 5