ShanTae ShanTae komentáře u knih

☰ menu

Sběratel hvězd 1 Sběratel hvězd 1 Sophie Schönhammer

Milé počtení, krásná kresba, zajímavý nápad, ale rozhodně by takovému příběhu víc slušel slowburn :)

30.11.2022 4 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Povětšinou mi má zvědavost nedá a musím si nalistovat trochu dopředu, někdy dokonce až na závěrečné kapitoly, ale v tomto případě jsem se až násilně nutila postupovat stránku po stránce. Bylo to pro mě těžké, ale jsem vážně ráda, protože zrovna tady dokáže sebemenší spoiler celé čtení neuvěřitelně pokazit.
Někomu Mateo a Rufus k srdci nepřirostli, někomu jejich dialogy připadaly umělé a nucené, někomu se zdála myšlenka s Hodinou smrti málo rozvinutá, snad až lehce nelogická. Mě celý příběh vtáhl už v prvních odstavcích, ba dokonce v prvních větách. Oba kluky jsem si neskutečně zamilovala. A i to je možná slabé slovo. Mateo je sice takový "až moc velký dobrák" a Rufus zase "až moc velký frajer", ale já jejich charaktery vnímala jako určitý druh metafory. Stejně tak spoustu událostí a momentů. Ve všem jsou skryty myšlenky a to se mi na knize opravdu, ale opravdu moc líbí. Má toho tolik mezi řádky.

Příběh těhle dvou, které dohromady svedl společný osud, doporučuji. Každý si v něm najde něco jiného. Někoho zaujme filozofická stránka, někoho částečné LGBT téma, někoho styl psaní, někoho příběh jako takový. Já můžu upřímně říct, že mě zaujalo vše. Vážně, ani nevím, kdy naposled jsem byla knihou takto unesena. Během čtení mě buď hřálo u srdce úlevou, anebo mi ruce chladly nervozitou. Nic mezi tím. Ke konci jsem uronila pár slz a v hlavě si snažila vymyslet jiné, alternativní konce, které by mě dokázaly zbavit toho štiplavého pocitu na hrudi. Nemůžu uvěřit, jak se mnou 350 stran dokázalo takhle zatočit.

02.08.2019 5 z 5