Shaki Shaki komentáře u knih

☰ menu

River Wild River Wild Samantha Towle

Hořko sladká romantika s těžkými tématy ohledně násilí a zneužívání. Wild mi přišel se svými výkyvy nálad více uvěřitelný než Carrie. Po sedmi letech takového manželství si nedovedu osobně představit, že by se chovala tak vyrovnané. Ale to je jen můj úhel pohledu. Kniha se jinak četla dobře.

09.07.2022 4 z 5


Území vlků Území vlků J. R. Ward (p)

Knížku jsem dočetla až do konce, což je u mne znamení, že se mi příběh líbil.
Ovšem, něco mi tam přesto chybělo. Tajemno, napětí i erotická linka byly v pořádku, jako u Ward vždy, ale jak se píše níže: chybí tomu zřejmě ta správná jiskra.

13.05.2022 4 z 5


V ringu V ringu Katy Evans

Kdo má rád zamilované knížky, tahle je určitě pro něj. Kouzelné na ní je hlavně nepřetržité napětí. Rozhodně přes všechnu tu vášeň a lásku není přeslazená, alespoň podle mne. Postavy jsou taky vyvedleny velmi živě. Autorka si na nich dala opravdu záležet. Myšlenkové pochody a emoce hlavní hrdinky jsou podmanivé. Jsem zvědavá na pokračování.

26.01.2020 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli tuhle sérii začít číst. Teď, po přečtení prvního dílu, jsem překvapená, že je určená pro mládež.
Kniha je velmi čtivá, místy až děsivá. Autorka umí krásně vykreslit charaktery všech postav. Vlastné se z nich většina vybarvuje postupně.
Musím hodnotit zatím velmi kladně.

13.11.2019 5 z 5


Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Mám ráda styl Harrisové. Viděla jsem seriál, ale na knižní předlohu to nemá. Aspoň podle mně.
Každá postava má svůj rozpoznatelný charakter. Všechno je viděno z pohledu Sookie, což znamená, že se její názor na jednu věc může průběžně měnit.
Jedná se o fantasy, a tak tuhle sérii taky beru.
Bohužel překlad a gramatiku radši hodnotit nebudu.

16.04.2019 5 z 5


Zápalné oběti Zápalné oběti Laurell K. Hamilton

Tenhle díl mám moc ráda. Je pro mně napínavý od začátku do konce. Opět se Anitě život zamotá a opět tu se poodhalí další kousek "jejích" schopností. Přibudou i nové zajímavé postavy.

05.02.2019 5 z 5


Smrtící tanec Smrtící tanec Laurell K. Hamilton

Tento díl je plný zvratů. Takže než jsem se nadála, byl konec. Asi za to mohl i fakt, že tu bylo dostatečné množství Richarda a Jean-Clauda.

28.01.2019 5 z 5


Krvavé koleno Krvavé koleno Laurell K. Hamilton

Opět povedený díl. Všichni milovníci této série mohli spolu s Anitou objevit další část jí samé. Jean-Claude tu byl vykreslen úplně z jiného pohledu, a to mě bavilo. A Lary je tak neskutečný správňák, který drží Anitu zpátky.

24.01.2019 5 z 5


Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Tuhle sérii mám moc ráda. Už jen proto, že člověk musí občas u toho čtení přemýšlet. Nejedná se o slaďárnu a ani Anita není princezna čekající na prince. U ní je to právě naopak. Je férová a čestná. I když dělá chyby, je to vlastně lidské. Svým způsobem mě ta její nedokonalost baví.

15.01.2019 5 z 5


Rozesmátá mrtvola Rozesmátá mrtvola Laurell K. Hamilton

Druhý díl je z nějakého důvodu moje srdcovka. I Jean-Claude zde musí vystupovat jinak, když Anitě pomáhá.

15.01.2019 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Tuhle sérii mám neskutečně ráda. Je sice drsná, ale přitom plná emocí. Postavy jsou tu krásně vykresleny. Pořád se něco děje a vše má dvojí význam, který nám autorka pomalu odkrývá.

29.12.2018 5 z 5


Seznam mrtvých Seznam mrtvých Jennifer L. Armentrout

Knihu jsem nedokázala odložit, dokud jsem nebyla u konce. Autorka umí čtenáře skutečně vtáhnout do děje. Konec mě překvapil.

01.12.2018 5 z 5


Dotkni se temnoty Dotkni se temnoty Karen Chance

Musím souhlasit, že vysvětlovací pasáže během dialogu jsou rušivé. Druhá polovina knihy už byla nastěstí čtivější. Na druhou stranu mě samotný příběh vcelku bavil a měl hlavu i patu. O napětí tu nebyla nouze. Romantická linka je tu střízlivá.
Rozhodně si myslím, že napsat takovou knihu, kde se autorka snažila vytvořit vlastní svět fantasy, není jednoduché a zaslouží si uznání. Ne každému se může příběh lìbit, jenže taky nikdo nikoho nenutí ho číst.

25.11.2018 4 z 5


Oči dokořán Oči dokořán Raine Miller

Tento díl mě bavil o něco víc než druhý. Bohužel mi tam ale něco chybělo. Na druhou stranu, spousta opakujících se vět by mi zas nechyběla. Jenže tak autorka prostě píse. Pro mě by to mohl být klidně i díl poslední. Přesto jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat.

21.11.2018 3 z 5


Všechno, nebo nic Všechno, nebo nic Raine Miller

Taky se mi líbí povídání z Ethanova pohledu. Člověk ho tak nějak víc pozná. Přesto, i přes čtivost knihy, tam těch opakovaných myšlenkových pochodů na mě bylo už moc.

18.11.2018 3 z 5


Nahá Nahá Raine Miller

Odpočinková, nenáročná četba. Obě postavy jsou dobře vykresleny. Sice mi vadí časté opakování některých myšlenkových pochodů, ale na čtivost knihy to nemá vliv.

18.11.2018 3 z 5


Prozření Mary Dyerové Prozření Mary Dyerové Michelle Hodkin

Rozhodně bych u tohoto díla rozšířila žánr i na thriller. Místy je kniha vážně dost napínavá. To, že čtenář chvílemi neví, co je skutečné, a co se Maře jen zdá, příběh krásně komplikuje.
Romantická linka je také plná emocí a zajímavých zvratů. Noah mě prostě baví.
Jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat...

14.11.2018 5 z 5


Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Čtivý první díl se spoustou zvratů. Zajímavá zápletka a ještě zajímavější závěr.

07.11.2018 4 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Nejsem cílová skupina, takže nebudu psát žádné "waw" a podobná citoslovce. Přesto první díl série hodnotím kladně. Uvádí nás do světa "Školy noci" a představuje spoustu zajímavých osobností. Prozatím váhám nad postavou Erika, který mi až na jeden okamžik přišel v tomto díle nemastný neslaný. Napětí a tajemna tam ovšem bylo dost. Myšlenkové pochody hlavní hrdinky mi taky přišly adekvátní k jejímu věku. Jednou větou... čtivě napsáno.

07.11.2018


Magie krve Magie krve Ilona Andrews

Opět podařeným díl, ve kterém Kate a její rodinu poznaváme lépe. Krom toho, že se spousta věcí konečně vyjasní, nastanou nové otázky. Četlo se to jedním dechem, protože řádky jsou proloženy jak skvělým humorem, napětím, tak spoustou poučných informací. Klobouk dolů.

28.10.2018 5 z 5