sezanka sezanka komentáře u knih

☰ menu

Trable s tátou Trable s tátou Jana Klimentová

Knížku jsem si pořídila s tím, že si ji zkusím přečíst a potom ji dát do školní knihovny. Má původní myšlenka byla, že by třeba knížka mohla pomoci dítěti, které prožívá podobnou situaci. Je to jen pár stránek, jsem dospělá, ale přesto mě kniha dokázala dost rozhodit. Nechám si pár dní odstup, ale nevím, jestli ji budu chtít zařadit do školní knihovny.

20.01.2022


Vlčí hora Vlčí hora Ivana Ondriová

Původně jsem si říkala, že by to mohla být zajímavá kniha. Už po prvních stránkách jsem musela názor změnit. Po dočtení jsem z knihy zklamaná. Hlavní postava se mi zdála otravně naivní a celý příběh přitažený za vlasy. Znovu bych se do čtení nepustila.

01.10.2019 1 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Po docela dlouhé době to byla opět kniha, u které jsem si pobrečela. Tentokrát to nebylo jen v závěru knihy, ale i v pár dalších částech.
Asi mi stačí, že jsem ji přečetla jednou, ale jsem ráda, že jsem to udělala.

30.09.2017 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

K této knize jsem původně přistupovala s tím, že to bude pouze jedna z mnoha zbytečně propagovaných knih. Kniha mě ale velice překvapila. Je plná technických detailů, ale to není to nejdůležitější. Ohromil mě styl, jakým je kniha napsána. Ironie a situační humor zde je vždy v tu pravou chvíli. U čtení jsem se často s chutí zasmála. Učarovala mi i postava hlavního hrdiny. Je to dobrodruh, který je neustále pozitivně naladěný, nikdy se nevzdává a poradí si s každou situací. Kniha rozhodně stojí za přečtení. Četla jsem ji s chutí a téměř jedním dechem.

27.09.2016 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Tahle knížka mě chytla už na začátku. Je velmi dobře čtivá a musela jsem ji přečíst jedním dechem až do konce. Místy se mi draly slzy do očí, ale nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout.

23.03.2016 5 z 5


Čas něhy Čas něhy Lenka Lanczová

První knížka od této autorky, kterou jsem před několika lety dostala. Jako slečna v pubertě jsem z ní byla velice nadšená a v mé knihovně se tak postupně objevilo mnoho dalších knih od Lenky Lanczové :-) rozhodně četbu doporučuji :)

27.12.2014 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Když jsem si tuhle knihu vybrala ze seznamu povinné četby, neměla jsem nejmenší tušení, co bych od ní mohla čekat. Velice příjemně mě překvapila. Člověk se při četbě opravdu pobaví. Občas jsem se musela smát i nahlas, protože jinak to nešlo.

09.08.2012 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Tato kniha určitě není pro každého. Věřím tomu, že ji mnoho lidí odloží, protože jsem měla chuť udělat to také. Více než prvních 100 stránek mě kniha nebavila. Pořádně jsem se dokázala začíst až v okamžiku, kdy se konečně objevila Sophie. Také pasáže o ní a jejích vzpomínkách bylo to nejzajímavější na této knize. Nakonec jsem velmi ráda, že jsem se touto knihou dokázala prokousat a věřím, že se k ní někdy v budoucnu zase vrátím.

09.08.2012 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Můžu říct, že i když poezii nemám moc v oblibě, tak tuhle českou klasiku můžu jen doporučit. Je to velmi čtivé a určitě to není nuda. :)

09.08.2012 5 z 5