SeiyaOri SeiyaOri komentáře u knih

☰ menu

Smrtící dotyk Smrtící dotyk Melinda Salisbury

Hodnotit v půlce knihy, dám asi ještě o hvězdičku míň. Svět je poměrně hezký vytvořen, ale děj se nikam moc neposunul, i když autorka píše hezky. Někdy kolem druhé třetiny se to nakoplo a přestalo to být předvídatelné. Nicméně i když už jsem se nenudila, bylo to na mě příliš pohádkové. Ale jako odpočinková četba se to dá, postavy jsou živě vykreslené a různorodé. Vhodné ale spíše pro mladší čtenáře, ideálně tak těch 13 let. Za mě průměr.

12.06.2019 3 z 5


Zima Zima Rod Rees

Není to asi nejlepší kniha co jsem kdy četla, něco ozvláštňujícího co by ji vyzdvihlo nad ostatní ji prostě chybí, ale obecně se tomu nedá nic vytknout. Pěkný příběh i zpracování.

08.10.2018 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Příjemné osvěžení po spoustě YA "na jedno brdo" jak tématem tak zpracováním. Po delší době kniha která opravdu stála za ty peníze když si člověk koupí novinku. :D Doporučuji.

08.10.2018 5 z 5


Levně a chutně po celý rok Levně a chutně po celý rok Růžena Přibylová

Narazila jsem na ni v levných knihách a je to přesně ten typ kuchařky co mám ráda. Obyčejné recepty které zvládne každý, spíš pro inspiraci co vařit, než jak. Námám ráda ty kuchařky kde je to samej chřest a lilek, což člověk ve finále uvaří jednou. Tady to je právě koprovka, karbanátky atp.

08.10.2018 5 z 5


GOGO - Kluk z internetu GOGO - Kluk z internetu Daniel Štrauch

Kniha určitě nezaujme nikoho kdo Goga nezná a nefandí mu, proto se nedivím dosti komentářům o odpadu. Naopak pro fanoušky to je pěkné nahlédnutí do jeho života, s krásnými ilustracemi. QR kódy odkazující na videa o kterých je v knize řeč jsou super nápad!
Není to nic světoborného a po jednom přečtení se ke knize už nevrátím. Taky to není nic za co bych dala plné tři stovky. Ale jako jednohubka pro lidi co mají Goga rádi super, jen si to fakt sežeňte levněji. :D

08.10.2018 3 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Určitě jednou budu číst dětem.

05.10.2018 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Když jsem knihu četla jako svou první "pořádnou" fantasy přopadal mi fakt jako špica (hlavně tedy příběhově). Dnes už vidím že to není nejlepší fantasy na světě, ale jako průkopník super. Příběh budu mít stále v paměti právě kvůli tomu že byl jeden z prvních. A kvůli Safiře, samozřejmě.

05.10.2018 3 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Asi je to fakt tím, že romantický příběhy pro náctky nečtu, ale tohle mě nedojalo, rozesmálo jen místy. Nedočetla jsem, příběh mě vůbec nebavil.

05.10.2018 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kniha je to pěkná, ne že ne, moc pěkná. Jen jsem čekala o dost víc, nepřijde mi to až tam moc převratné, duchaplné, citátůplné jak se o této knize všude mluví. Kdybych ji četla bez očekávání, asi by to bylo 5/5.

05.10.2018 4 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Paradoxně mě baví tím víc čím jsem starší. :) Pecka (y)

05.10.2018 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Má cenu k "Harry Potter - 5/5" něco dodávat?

05.10.2018 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Svět je úžasný a ze začátku i úžasně složitý. Naštěstí autorka řečené poměrně brzy vysvětluje, častu už na další straně. Škoda že vysvětlivky co jednotlivé slove znamenají jsem na konci knihy našla až opravdu po úplném přečtení, jelikož se mě nenapadlo tam podívat.

05.10.2018 5 z 5


Stránky světa Stránky světa Kai Meyer

Na 5* to bohužel není jelikož námět je lepší než samotné zpracování, ale svět a nápad dost kompenzuje občas protahovaný slabší děj. Nicméně celkově je to velmi pěkná kniha, i když jsem ji musela číct po kouskách, jeliož po pár kapitolách mě už začínalo čtení nudit a musela jsem na chvíli vzít do ruky něco s více akcí.

05.10.2018 5 z 5


Lovec Lovec Lisa Jane Smith

Jako oddechovka pro nenáročnou mladou dívku dobrý, trochu mě štve že poslední třetina knížky je moc naplácaná na sobě jako by autorce docházeli stránky nebo čas.

05.10.2018 3 z 5