sd1992 sd1992 komentáře u knih

☰ menu

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Hlavni hrdinka Belle je cista duse, ktera potreby druhych stavi nad ty svoje. Proto pro nikoho neni prekvapenim, ze se Belle stehuje docasne na hrad Evergreen castle.. nedopatrenim totiz srazila na kole jeho nebohou starickou majitelku Edinu, ktera zije sama a je prilis hrda na to, aby svou dceru ci vnuka pozadala o pomoc.. vnuk Jack se nakonec o babicine urazu stejne dozvi.. a kdyz navic zjisti, ze si do domu nastehovala cizi zenu, rozhodne se, ze se na hrad vyda. Ale neni to uplne gesto starostliveho vnuka, babicku totiz nevidel pres 30 let. Za jejich komplikovanou situaci stoji nedorozumeni ke kteremu doslo pri rozvodu jeho rodicu a on o sve mame nechce ani slyset. Jsou jeho umysly ciste? Snazi se babicce opravdu pomoct, prestoze dokumenty nalezeny v jeho tasce dokazuji opak?!

- krasny a dojemny pribeh, ktery vam da fakt pocitit vanocni atmosferu na zimnim venkove!!
-pribeh se odehrava ve vesnicce, kde jsou vsichni jako jedna rodina.. nikdo by se k vam neotocil zady pri zadosti o pomoct a Belle uz vubec ne. A to je prave ten problem, jeji ochota a touha pomahat za kazdou cenu uz obcas hranicila s hlouposti =/ Viz. pujceni auta(kdo cetl, pochopi)
-totez se da rict o Kenzy, ktera byla asi zrovna na wc, kdyz Buh rozdaval empatii xD Nastesti ani ona neodolala Loganovu kouzlu a stala se normalni bytosti!! <3
-nebyt tech par rozumovych nedostatku Belle a Kenzy, kniha by mohla byt skoro dokonala :))
Alespon pokud od toho cekate to, co ja - jednorazovou romantickou cetbu na zimni vecer, idealne k naladeni vanocni atmosfery :)) = v tom pripade splnuje pozadavky !!
-za me mate doporuceni, pokud vam opravdu staci jednoduchy pribeh, idealne tak na jednu adventni nedeli! :)
4*

Knihu jsem četla ve spolupráci s @grada.cz @cosmopolis.cz díky :)

30.01.2024 4 z 5


Kult Kult Camilla Läckberg

Kdyz Mina dostane pripad zmizeleho ditete, ktere je o 3 dny pozdeji nalezeno mrtve, musi udelat neco, ceho se posledni 2 roky obavala.. ale zaroven doufala, ze tato prilezitost nastane :)) Je na case opet kontaktovat mentalistu Vincenta a pozadat ho o pomoc pri vysetrovani. K tomuto rozhodnuti ji donuti fakt, ze vypluje na povrch podezreni, ze nejde o prvni ani posledni unesene dite. Vsechny prvky napovidaji, ze jde o radeni serioveho vraha ci dokonce skupiny a Mina potrebuje pochopit psychologicky obraz pachatele a rozlustit rebus, ktery skryva motiv, postup i samotnou identitu pachatele.. s tim ji muze pomoct jen Vincent Walder a i ten se setsakramentsky zapoti nez po boku Miny a jejiho tymu vylusti vsechny hadanky, ve kterych se skryvaji desitky let zrady a touhy po pomste..
- tak v prvni rade musim doporucit!! Jak tento dil, tak ten predchozi!
- nicmene je treba upozornit, ze v tomto dilu je pomaly rozjezd; dukazy jsou odhalovany dost pozvolne, nez kniha nabere strmy spad (treba cca 200 stran)
- ale i samotny uvod je skvely, ackoliv chudsi na akci
- v prvni tretine muzete spis ocekavat nahlednuti do osobniho zivota mimo vysetrovani vsech postav, i tech vedlejsich.. za me velke plus, doda to pribehu smrnc, kdyz kazda z postav ma sve radosti, sve problemy, svuj pribeh
- o napeti a zvraty neni nouze; chvili si myslite, ze to zacinate chapat a pak je vse vzhuru nohama :D
- namet je originalni a nechapu jak to muze nekdo vymyslet :D Jeden z autoru se tez venuje iluzim a kouzlum, ale ty myslenkove pochody a videni souvislosti ve vzorcich je TOP STROP!!
- tesim se na treti dil (posledni :-( )

5*
Knihu jsem četla v rámci spolupráce s @grada.cz takže velký dík !! :))

29.01.2024 5 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Hattie se touzi stat svatebni organizatorkou. Dostane prilezitost, kde muze ukazat sve kvality - jejim ukolem je zaridit obrovskou svatbu sestrenici na malebnem francouzskem venkove. Na zamecek Chateau se vydava o 2 mesice driv, ukaze se to jako dobry napad, ceka na ni totiz cela rada lidi, kteri Hattie nepreji uspech. Ovsem okouzlujici majitel Luc vynahrazuje vsechny nedostatky :)) .. a kdyz dorazi i kamaradka Fliss, aby s pripravou pomohla, Hat se razem na zamecku citi jako doma. Fliss prinese teplo, ktere prolomi ledy a stmeli vsechny obyvatele v jednu rodinu.

- moje treti kniha od autorky a vsechny hodnotim shodne; libi se mi a perfektne se mi ctou, ale stale mi tam chybi nejaky wow efekt
-na druhou stranu autorka se nesnazi nicim sokovat, jejim cilem je spis romanticky priblizit misto deni a nechat tak pocitit ctenare vsechny vune, chute a vjemy.. a dari se ji to !!
-i kdyz jsem to Lucovi a Hattie prala, tak jsem si nasla jinou dvojici, ktere jsem fandila a to Alfonsovi a Fliss :)) o nich chci knihu! Jejich spickovani a hrana nenavist, nemela chybu!
-nakonec si stejne oblibite vsechny vedlejsi postavy a zatouzite si s nimi dat kávu a croissant pri vychode slunce nad vinici :))
4*
Za knihy díky @grada.cz ve spolupráci <3

29.01.2024 4 z 5


Jak ulovit boháče Jak ulovit boháče Evie Dunmore

Za knihu k recenzi diky @grada_cz @cosmopolis_cz !!

Kdyz mladicka nezkusena Hattie nabidne sva usta k polibku temnemu cizinci a necha se u toho pristihnout, zpeceti tim svuj zivot. Rodina v tom ma jasno, pokud nechce znemoznit celou rodinu - bude si onoho cizince muset vzit.
Lucian Blackstone neni ale jen tak nekdo.. je to demon, ktery si podrobi nejednoho chudaka v nesnazich a neboji se k tomu pouzit ani ty nejspinavejsi praktiky. Zkratka uplny opak Hattie, mlade damy z vyssi spolecnosti, ktere nebylo nikdy nic odepreno.
I kdyz je Lucian atraktivni muz, Hattie nevi co ji desi vic - jestli naplneni jejich manzelskeho slibu nebo to, ze bude muset zestarnout vedle bezcitneho muze, ktery s ni naklada jako se svym majetkem.. s cimz se jako sufrazetka nechce a ani nemuze nikdy smirit.

Twl, to bylo zase neco pro meee :P
Vic takovych serii prosim!!
Rebelky z Oxfordu si me ziskaly hned od prvniho dilu a od te doby je kazdy lepsi nez ten predchozi <3 Nejenze je mi sympaticky jejich boj za volebni a majetkove pravo zen, ale i ty jejich muzske protejsky jsou vzdycky dokonale vykreslene !! :O
Autorka umi krasne vytvorit pribeh z 19.stoleti, ktery zdanlive pusobi jako zdrzenlivy romanek dvou lidi, ale nakonec hyri erotikou, ktera je ale tak dobre napsana, ze musite citit jiskry i vy doma !!
Mne nezbyva nic, nez doufat, ze serie bude mit co nejvic dilu, protoze uz ted prahnu po dalsim :))

Za me velke doporuceni, na vsechny 3 knihy!

5*

05.01.2024 5 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Kdyz jsou v lese nalezena tela dvou mladych lidi, kteri zemreli za zvlastnich okolnosti, je vic nez jasne, ze Josie stoji pred dalsim slozitym pripadem. Vse se navic zkomplikuje, kdyz cestou Josie a Noah malem srazi rodici zenu, ktera vybehla na dalnici z lesa jen nedaleko mista cinu.. ukaze se, ze je pres 2 roky pohresovana a nese na sobe znamky starych zraneni.. Josie se se svym tymem pusti do horliveho vysetrovani cele oblasti lesa a objevi soukromy pozemek, na kterem zije urcite “spolecenstvi lidi.. pri blizsim patrani se Josie nemuze zbavit pocitu, ze se jedna o sektu.. ackoliv se tam zda byt vse v poradku, stopy z mista cinu zavadi neustale detektivy prave sem.. co ma spolecneho vedouci Svatyne s pripadem? Dokaze Josie opet vyresit pripad, nez si vyzada dalsi obeti?

Urcite se neda poprit, ze jsou v serii lepsi dily.. ale ani to, ze to opet byla skvela jizda :)) ja zkratka miluju styl psani autorky - knihy nemaji hlucha mista, porad se neco deje, jsou zde kratke kapitoly.. = ctivost zarucena!!! Josie jako hlavni hrdinku mam rada uz od prvniho dilu - je to rozhodne jedna ze silnych zenskych postav, ktere si umi poradit v kazdem pripade a to ja muzu :)) Za me opet velke doporuceni.. nejen na tento dil, ale i na celou serii samozrejme !!

4,5*

05.01.2024 5 z 5


Smlouva na lásku Smlouva na lásku Cassie Connor

Za knihu mockrát děkuji @gradacz a @cosmopolis <3 #spoluprace

Kdo by stal o zvidave dotazy, kdy se konecne vdate?!
Rebecca urcite NE! Proto musi urgentne zaridit jednu vec.. sehnat doprovod na rodinnou seslost, aby svemu okoli a predevsim sve sestre, zavrela pusu :X Rebecca zije svou praci a nejake romanticke vztahy ji od rozchodu s expritelem, ktery je shodou okolnosti zasnoubeny s jeji sestrou, nechybi.. kdyz nahodou v baru narazi na hezouna Hudsona netusi, ze on neni jen idealnim partnerem na jednu vasnivou noc, ale taky dokonalym falesnym pritelem, kterym udela na svoji rodinu dojem a nakonec se zavrta tak hluboko do Rebecciny podstaty, ze se z emocne zakrnele chladne pravnicky vyklube empaticka mlada zena s chuti si zivot radne uzivat <3

Kniha me na prvni pohled zaujala a fakt me mile prekvapila!! :)) je tu jedna z mych oblibenych romantickych linek - fake dating!! 8) Obe postavy me bavily, osvezujici zmenou bylo, ze nedostupne a chladne chovani bylo pro tentokrat ze strany zeny, oproti vrele a milujici povaze muze! <3 Za me skvely pribeh i prestoze podobnych je na svete uz spousta.. svym zpracovanim a vykreslenim hlavnich i vedlejsich postav se urcite radi mezi ty lepsi a ja si cely pribeh mega uzila a muzu jen doporucit!!! :))))

4,5*

08.11.2023 4 z 5


Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Za spolupraci dekuji @grada_cz @cosmopolis_cz <3

Ackoliv si to smecka Hadonosu mysli, Ayla od nich neodesla dobrovolne.. neodesla kvuli poutu k Jordanovi, ale proto aby ochranila svoji smecku pred Lvy.. a jim taky spadla do sparu a stala se jejich zajatkyni.. Jordan, by udelal vse, aby Aylu zlomil a donutil ji prijmout pozici alfasamice po jeho boku.. coz by nemelo byt tak slozite, poji je partnerske pouto. Ayla ale z nejakeho duvodu dokaze Jordanovi odolavat a zustat tak verna Kadenovi, ktery veri, ze jej zradila!! Jeji silna vule ji ale nedovoli podvolit se Lvum, kteri touzi po moci a chteji ostatni smecky zverokruhu podrobit sve vlade. Pred Aylou ceka nelehky ukol - osvobodit se zajeti, presvedcit vlastni smecku, ze neni zradce a skocit do boje proti svemu druhovi, ktery ji chce vyuzit jen jako loutku ve sve valce o nadvladu.

mozna svym zpusobem pujdu trosku proti proudu :D Cetla jsem par recenzi a spouste ctenarum pripada tento dil “vycpavkovy.. ja to mam zas naopak :D Me bavil vic nez prvni x) Knihu jsem dlouho odkladala, ale kdyz jsem ji lapla, tak me od zacatku bavila <3 postavy mi byly sympatictejsi vic nez predtim, Kadena zeru <3 a jsem zvedava na dalsi interakci Jordana, Miri a Weasleyho!!!.. konec samozrejme skoncil opet totalnim cliffhangerem, ale tak to uz jsem cekala :DD Jsem zvedava co chystaji Slunecni i Mesicni carodejky, tohle me tam fakt bavi !! Za me super dil <3

4,5*

25.10.2023 5 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Za knihy díky @humbook a @humbookblogeri v rámci #spoluprace <3

Prezit v Halalhazu byl pro Brexley kruty orisek.. nikdo se z nej jeste zivy nedostal. Mozna ani ona by to nedokazala, nebyt pomoci od legendarniho Warwicka Farkase.. proto nechape jeho zradu i hned po uteku.. zaproda ji Kilianovi - krali vsech fae.. je vladce fae kruty a prahnouci po moci? Proc tedy Brex pripada laskavy a okouzlujici? Pres vsechno zlo, ktere pacha se k ni chova velice laskave, prestoze ji stale drzi v zajeti. A Brex musi zjistit proc.. ceho chce docilit a kde vezi skutecne zlo, ktere zapricinilo smrtici nenavist mezi lidmi a fae.. hledani pravdy je plne nebezpecnych nastrah a Brex brzy zjistuje, ze Halalhaz byl jen zacatkem.. a taky mozna slaby odvar toho, co ji teprve ceka :-O

..jooo, bylo to o chloupek slabsi nez Divoka rise, ale i tak jsem si to opet zamilovala <3 Halalhaz byl skvelej, ale ani mimo nej rozhodne neni nouze o napeti!! Uz jen to prostredi dystopickeho fantasy sveta dela strasne moc a ja to diky tomu zeru.. kdyz si k tomu primyslite skvele postavy (jakoze zde je spousta novych a ja se fakt tesim na dalsi jejich interakci), tak to musite milovat :)) Navic autorka je mistryne na ukonceni dilu ooobr cliffhangerem (ano, opet :D), takze dalsi dil neee ze budete chtit.. budete po nem prahnout proste :-O Navic chci sakra vedet Farkasova tajemstvi a Kilianova jakbysmet :P Jooo, zvedavost je svina vec a ja ted zase budu peknych par mesicu vyhlizet pokracovani!! Prosim vydavejte rychleji :DD

4,5* <3

09.10.2023 5 z 5


Jen mezi námi Jen mezi námi T. L. Swan

@grada_cz @nakladatelstvimetafora
Diky za zaslani posledniho Milese k recenzi :) #spoluprace

Christopher Miles zije ve stinu svych bratru.. karierne neni o nic mene uspesny nez oni.. ale co se tyce osobniho zivota, tak se zasekl na urovni emocne nevyspeleho adolescenta.. ackoliv to jeho okoli vidi a celkem “netaktne jej na to upozornuji, Christopher si pripada v pohode.. nadale si uziva hyreni financi a bohate si doprava i po milostne strance.. Dokud jednoho dne jeho bratri neprestreli a nezadupou jeho ego. Urazeny jednanim svych nejblizsich se Christopher vydava na rocni vylet.. odhodlan obejit bez bratru, kteri nad nim drzi ochranou ruku, bez luxusu, bez financi, bez predem daneho planu. Sam nevi, co od teto cesty ceka.. chce si dokazat, ze nema problem navazovat vztahy a nebo si dokazat, ze zadne vztahy a lasku nepotrebuje? Jeho cesta zacina ve Spanelsku a uz tam dostane lekci, ktera nejen ovlivni jeho nastavajici rok, ale budoucnost vseobecne.

Jsem rozpolcena :(( S touto serii se mi strasne tezko louci!! Zvladla bych jeste 10 dalsich bratru Milesu <3 Autorka muzske charaktery opravdu umi 3:) jejich bozi smysl pro humor je jen dalsi pridanou hodnotou k uz tak dokonalemu Bohovi :D Neni to nejlepsi dil serie, ale presto pro me byl naprosto plnohodnotny a nic mi v nem nechybelo :) Zamilovala jsem si i Hayden a Eddieho a vlastne celou silenou partu batuzkaru :D romanticka linka je uzasna, preslazeny konec autorce odpoustim, protoze ona to umi.. a ze mi sem tam kapla slza dojeti, to kazda autorka neumi.. ale!!! Tech slz smichu, bylo vyrazne vic! a to nejvic ocenuji, protoze tento druh humoru je mi blizky a nikdy, nikdy mi neprisel trapny!!.. s tim mivam casto v knize problem..
miluju.. zase.. a naporad <3

5*

01.10.2023 5 z 5


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Za knihu v rámci #spoluprace děkuji mockrát @knihydobrovsky

Velkolepostí Titaniku byl ohromen celý svět.. ti movitější nadšenci obývali jeho palubu, ti chudší doprovázeli loď alespoň toužebnými pohledy ze břehu.. kdo mohl, nenechal si první plavbu Titaniku ujít.. že jej na vlastní oči vidí poprvé a naposledy, nikoho nenapadlo. To už je příběh jak jej známe.. ale kdo zná Carparhiu? Jedinou loď s hrdinskou posádkou, která Titaniku plula pomoci navzdory veškerému nebezpečí? Kdo zná kapitána Arthura Rostrona? Zde najdete jeho příběh..! Muže, který má srdce na dlani.. muže, který by raději obětoval vlastní život, než aby zemřeli jiní.. muže, který má dost odvahy i respektu u vlastní posádky, aby udělali 200% pro záchranu těch, kterým zbývá tak zoufale málo času.

!
Měla jsem obavu, jak bude kniha vyprávěna.. z jakého pohledu atd.. zbytečně! Zpracování je zde skvělé je vyprávěna z pohledu kapitána Carpathie, Artura Rostrona a pasažérky třetí třídy Titaniku, Kate Connollyové. Střídavé pohledy na obou lodích dávaly příběhu úplně novou podobu.. vyprávění Kate o třetí třídě Titaniku je jiné, než jak známe podobu Titaniku z filmu.. chvíli si užíváte bujaré veselí v podpalubí s Kate a partou jejích přátel a za chvíli vám přejíždí takový mráz po zádech, jakoby jste s nimi v době katastrofy na lodi sami byli. Mezitím čtete o ději na Carpathii, jaká pohoda na ní panovala, než zachytili tísňovou zprávu a poté obrovskou vlnu sounáležitosti, kdy se celá posádka nebojí vydat ze sebe i z lodi více, než jsou schopni.

Autorka odvedla skvělou práci.. na základě roky sbíraných informací nám poskytla nový příběh obou lodí zakládajících se na skutečných faktech a byla to pro mě neskutečná plavba.. díky za to!!

5*

30.09.2023 5 z 5


Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Kniha neni pouhou romantickou novelou, ale zabyva se taky tematy jako jsou rodinna dramata a homofobie. Z toho jste jiste taky spravne pochopili, ze zde bude mit zastoupeni i LGBT+. Vite co se mi libilo nejvic? Ze se autor nebal zasadit homofobni chovani primo do rodiny hlavni hrdinky.. chovani jejiho otce a bratra bylo vykresleno tak, ze bylo neprijatelne i prestoze jinak meli v rodine dobre vztahy :)) Elena i Nikolas byli oba fajn, ale romanticka linka mela sve mouchy :) Jsem zastancem toho nazoru, ze pokud ma romanticka kniha malo stran (cca 190), tak bohuzel utrpi na kvalite.. zda se mi, ze vztah a pribeh pak nema dostatecnou hloubku :( kniha jako takova vubec nebyla spatna!!! Ale @novotnyalda u me nasadil prilis vysokou latku ve svych thrillerech a to je asi kamen urazu :D Kazdopadne jeho knihy stale doporucuji a i nadale budu!!!!
Kloboucek dolu za odvahu jit do uplne jineho zanru :))

@gradacz @cosmopolis děkuji za knihu v rámci spolupráce :))

27.08.2023 4 z 5


Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Oukej, tak tohle bylo neco.. :-O Pribeh je vypraven ze 3 pohledu - z pohledu hlidace stanice, manzelu na vyprave a patraci skupiny, ktera po vyprave patra. Diky tomu se kapitoly skvele vzajemne doplnuji a na konci do sebe zapadnou. Na jednu stranu se dozvite vsechno, co potrebujete, ale na druhou stranu vam zustane bezpocet otazek v hlave, na ktere chcete odpovedi - pravdepodobne autorcin zamer :-D
Pri cteni mi byla neustale kosa a v noci na dnesek jsem nemohla spat, protoze kazdy zvuk v baraku mi delal zle, ale tak ja jsem extremni posera, vam to treba nic delat nebude :))
Rozhodne mega mile prekvapeni.. klepala jsem se strachy i zimou, ale uzivala si to za me 100% doporuco!

01.08.2023 5 z 5


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Sirena Lira je dcerou kralovny mori.. v celem mori budi respekt a to nejen diky svemu titulu.. ale proto, ze ma na svem konte jiz sedmnact srdci lidskych mocnych princu.. od koho vsak Lira respekt nema, je jeji matka.. a prave jen na jejim nazoru ji zalezi.. takze kdyz ji Kralovna mori za trest vezme jeji podobu a premeni ji v cloveka, Lira svou povinnost - uzmout srdce princi z Midasu, vezme velmi vazne.. je to jeji jedina cesta za vykoupenim a nadeji, ze se bude moci vratit do sveta siren a jednou jim vladnout .. Princ Elian ale nebude snadna korist.. pochazi sice z kralovskeho rodu a brzy se ma stat kralem.. ale kralovsky trun mu nic nerika, daleko vic si pripada doma na lodi Saad, na ktere se svou posadkou vyvrzencu podnika lovecke vypravy.. nelovi nikoho jineho nez sireny.. takze kdo nakonec zvitezi? Lira nebo Elian? A dokazi na sve vyprave najit oko kralovny Keto, ktere by Elianovi propujcilo moc jednou pro vzdy skoncovat s rodem siren? Nebo jej ziska Lira a vydobude si tolik chteny respekt kralovny??!

Pri nabidce k recenzi od @megaknihy_cz a @nakladatelstvi ocelot jsem po knize ihned sahla.. miluju vodu a podmorsky svet, takze fantasy odehravajici se v mori bylo neco pro me!! Pribeh byl skvely, obe hlavni postavy mely zajimavy charakter, i vedlejsi postavy z Elianovy posadky byly fajn! Chvili mi trvalo nez jsem se do knihy zacetla a celkove musim zhodnotit, ze nejlepsi byla posledni tretina, tam to melo grady!! ..ale nedokazu si vysvetlit, proc se mi pribeh spatne cetl i prestoze me bavil.. knihu jsem cetla dlouho a bylo v ni neco, kvuli cemu se mi na pribeh obtizne soustredilo. Mozna to bylo v knize, mozna ve mne.. ale byl to orisek :-O ale urcite doporucuji vsem, kdo ma rad fantasy a vodni svet, tak toto je ideal :) i na dovcu k mori bych ji brala :))

05.07.2023 4 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Božeee, další moje láska. Jsem neskutečně vděčná Humbooku, že jsem si ve spolupráci s nimi mohla přečíst knihu ještě před jejím vydáním :) Zapatě nikdy neodolám a už před čtením vždycky vím, že ji budu milovat. No a není tomu jinak ani teď. :) Ruby i Aaron jsou bozi postavy, které jsem si rychle zamilovala. Každému z vás bych přála, aby jste se culili tak jako já :)) druhá polovina knihy je plna tak sladkých momentu, ze jsem je sama chtěla zažít. Miluju.. tuhle i ty ostatní.

09.04.2023 5 z 5


Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Knihu jsem dostala k recenzi od @humbook @humbookblogeri, takže jsem se do ní pustila ještě letos :) každopádně je trosku jiná, než jsem čekala, ale neznamená to, že byla špatná. Fakt jsem si zamilovala postavy, prostředí a období už jsem milovala z Kronik :D i když musím přiznat, že mi chybělo i prostředí Univerzitní knihovny :(( každopádně Elisa je skvělá hlavní hrdinka, díky ni se v příběhu nemůžete nudit ani kdyby jste chteli :D ona a Benjamin Green jsou pro me numero uno celého pribehu, protože interakce mezi nimi byly pro me nejlepší části příběhu!!ocenila bych, kdyby romantika dostala více prostoru před detektivní linkou, ale i tak byla kniha skvělá a moc díky za možnost si ji přečíst a na chvíli se zase vrátit do “starého Londýna” :))*

31.12.2022 4 z 5


Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Jedna z jejich nejlepších.. :))

15.02.2020 5 z 5


Pamatuj na smrt Pamatuj na smrt Aleš Novotný

Brutální! Miluju young adult thrillery, ale je jich žalostně málo.. když jsem tento viděla, říkala jsem si, že ho musím mít.. i když spíš tak do počtu.. přiznám se, že české autory čtu málo, spíš skoro vůbec! Takže jsem měla předsudky a knihu podvědomě zaškatulkovala a zase tak moc od ní nečekala.. o to větší radost mám z toho, že můžu říct, že jsem se tak moc už dlouho nespletla! Ten příběh je dokonalý! Doporučuju vážně všem!

08.02.2020 5 z 5


Nelži mi Nelži mi A. V. Geiger

Jsem fakt ráda, že jsem se tohoto pokračování konečně dočkala.. :) Je pravda, že první díl byl o chlup lepší, ale ani v tomto není nouze o napětí a akci, takže stále hodnotím 5* :)))

01.02.2020 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Ne, nebudu se rozepisovat... nemělo by to cenu. Nejsou slova, která dokáží vyjádřit jak skvělý to bylo.. snad jen dodám to, že tu sérii bezvýhradně miluju. Každý jednotlivý díl byl dokonalý.. Když jsem se rozhodla sérii přečíst celou od začátku, myslela jsem si, že už to nebude jako poprvé.. A nebylo.. Bylo to ještě lepší.. Přestože jsem děj znala, bavilo mě to ještě víc.. :) takže si ji klidně přečtu i potřetí.. A i počtvrté a tak dále.. už teď se na to těším.. :-D Byla to jedna z mých prvních fantasy sérii, nebo možná vůbec první, už nevím.. A už tehdy jsem věděla, že čtu něco výjimečného. Do teď ji žádná jiná nepředčila a kdoví jestli to někdy vůbec přijde.. :) oukej, tak jsem se na konec přece jen rozepsala.. :-D

02.09.2019 5 z 5


Sestry Springovy Sestry Springovy Anna Todd

Když jsem viděla, že vyjde další knížka od Anny Todd, měla jsem radost, protože After jsem si oblíbila.. :) ale smích mě přešel po přečtení anotace, která mě popravdě vůbec nezaujala. Tak jsem se rozhodla, že si knihu nekoupím.. No, co čert nechtěl, za pár dní jsem ji vyhrála v soutěži.. :D tak jsem si ji samozřejmě přečetla, nelituji toho, ale ani nejásám.. :) je to kniha, která nenadchne, ale ani neurazí.. není vyloženě natřískaná dějovými zvraty, ale čte se snadno a rychle.. Je to vyloženě odpočinková četba, byť spíš průměrná. :)

02.09.2019 3 z 5