sarka8202 sarka8202 komentáře u knih

☰ menu

Cesty za hity Cesty za hity Jaroslav Císař

Tuto knížku jsem křtila a nelituji toho. Opravdu velmi zajímavá, barvitě popsaný vznik čtyřiceti známých rockových hitů. Co jsem nevěděla, to jsem se dozvěděla tady. Pro mě je to profesní přínos, pro ostatní přinejmenším poutavé čtení.

07.01.2019


Podoby těla Podoby těla Vratislav Ebr

Mám tu knížku ráda, dost myšlenek, aforismů a citátů je inspirativních a dají se skvěle využít v mojí profesi.

06.01.2019


Doteky života Doteky života Barbora Dvorecká

Tuhle knížku jsem četla v extrémních podmínkách v tlaku 15 mPa v barokomoře. Už po druhé, nejprve v pohodlí ložnice. Prožívala jsem přesně tak rozporuplné pocity. Život Barborky i nás ostatních je přesně takový, jako na houpačce. Její líčení, jak vynalézavě a organizovaně se chová stádo skotu na útěku mě m.j. dokonale rozesmálo. Přisuzuje zvířatům lidské vlastnosti, což dělám i já zcela běžně. Jen jedno zvířata nedokážou. Bezcitně a cíleně týrat jedno druhé, tak jako my lidi. Na druhou stranu mě zabolely a roztesknily vzpomínky na krutě týraná a nechtěná zvířata. Setkáváme se s tím dnes a denně, mnozí lidi už ztratili poslední zdravý rozum a cit. Je mi jasné, že se Bára potřebovala o svou bolest podělit a ulevit svému mnohdy zlomenému srdci. Což se jí dokonale povedlo. Má srdce na dlani a proto je text svébytný a důvěryhodný a tudíž hodnotný pro čtenáře, kteří mají rádi tento žánr. Jsem ráda za takové knížky, které se snaží a doufám, že ne marně, probouzet v lidech cit. Knížku vřele doporučuji.

26.11.2018


Šťastnej jako blecha Šťastnej jako blecha Jiří Růžička

Mám ráda Růžičkův humor. Je jemný, barvitý a plný přirovnání. Tato knížka mě nadchla svou melancholií, kterou se autor snaží nenápadně skrýt za clonu smíchu. Opravdu jsem si čtení užila a knížka zaujala čestné místo v mojí knihovně. Pokud hlavní hrdina tvrdí, že smích je nakažlivý jako žloutenka, má zatraceně pravdu. Jsem celá žlutá :-D

03.04.2018 5 z 5