Sarfias Sarfias komentáře u knih

☰ menu

Pád do temnot Pád do temnot Vilma Kadlečková

Jedním slovem: WOW! Celá tahle série je zatím naprosto a zcela dech beroucí.

29.07.2023 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

(SPOILER) Musím říct, že tento díl není tak strašidelný jako první. Je v něm pár podobností, uvidíme, jaké budou knihy další. Nicméně respekt autorčině fantasii a také se mi líbí, že nakonec zvítězí dobro v tom smyslu, že duchové nejsou jen zlí, ale mohou to být i přátelé, se kterými se dá bydlet. To se mi velice líbí :-)

26.04.2021 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Je to jako po stopách hrůzy, říkali. Přečti si to, budeš nadšená, tvrdili... A já? Byla strachy bez sebe :-D Teda ne, že by to bylo až tak extrémní, to spíš já jsem strašpytel. Byla jsem napnutá od první až po poslední stránku Ale stopy hrůzy to fakt nejsou :)

25.04.2021 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

K této knize jsem si dlouho hledala cestu. Moc se mi nelíbil humbuk kolem Griši a tak jsem byla skeptická i k tomuto. Ale.. po začtení se nešlo knihu skoro odložit. A nemohu se dočkat dalšího dílu a hodlám se vrhnout i na tu Grišu :) Doporučuji, je to napínavé od A až po Z a hlavní postavy si vás získají osobitým charakterem a propracovaným příběhem. Za mě jednoznačně pecka.

25.12.2020 5 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Knihu ani sérii bych rozhodně nesrovnávala s HP, jak jsem se dočetla na některých fórech. Sice tam také jde o jakousi \"čarodějnou\" školu, ale s HP to jinak moc společného dle mého názoru nemá.
To ale neznamená, že by kniha či série byla špatná, právě naopak! Autorka píše čtivě, poutavě a od knihy se nelze v podstatě odtrhnout. O to více se nemohu dočkat, pokud budou (budou, že ano?) další díly. Už aby to bylo!! :-) Za mě naprostá pecka. Nenáročné, milé, napínavé a rozhodně stojí za přečteni!

02.02.2020 5 z 5


Napůl divoký Napůl divoký Sally Green

Tak tohle byla jednoznačně pecka a hned jsem se musela pustit do dalšího dílu. Nestává se mi moc často, že by byly další díly lepší, než ty předchozí, ale tady tomu tak opravdu bylo.
Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem a nemohla jsem se dočkat pokračování. Závěr knihy mě totálně dostal a i když bych nejraději hlavním hrdinům nafackovala (sakra lidi, proč spolu nemluvíte?!), vzhledem k věku postav a vzhledem k tomu, že já cílovka asi nebudu (i když mi to je jedno :-D), je to fakt dobře napsaná kniha. Za mě palec nahoru.

28.10.2019 5 z 5


Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Z počátku jsem knihu četla opatrně. Říkala jsem si, co je to zase za podivnost a často ji odkládala. Knížka je sice čtivě psaná, ale přes to jsem si nebyla jistá, co čekat. Po několika kapitolách se to celé ale bleskově otočilo a já knihu nemohla odložit.
Kniha je napínavá, milá, místy naivní. Hlavní hrdina se dle mého názoru moc krásně vyvíjí a to mám na postavách ráda.
Skutečně zajímavé čtení a hodlám pokračovat.

28.10.2019 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Z počátku jsem byla trochu v rozpacích. Nevím proč, ale nepřišlo mi to tak dobré, cítila jsem se, jako bych nečetla knihu od Holly Black. Celé to bylo podivné, pomalé, nic neříkající..málo pohádkové, necítíla jsem z toho tu opojnou fantasy říši jakou Holly umí popsat.
Jak se ale děj rozvíjel, naprosto jsem obrátila minci. Kniha mě totálně pohltila, že jsem se od ni nemohla odtrhnout. Intriky, nečekané zvraty a podivná spletice lásky a nenávisti.. Wow, wow, wow! Už aby byl další díl!

31.03.2019 5 z 5


Inkubovy sny Inkubovy sny Laurell K. Hamilton

Upřímně řečeno.. Líbí se mi, že se Anita vyvíjí, stává se z ní někdo jiný a i když si jde mnohdy proti vlastním zásadám, takový je občas život také. Tohle na té postavě obdivuji, je docela dost díky tomu živá a uvěřitelnější.
Nelíbí se mi ale, že většina policistů je v některých ohledech charakterově (nebo alespoň slovníkově) podobná Anitě. Možná je to jen můj názor.
Též bych s chutí vystřelila Richarda na Mars.
Kniha byla nicméně čtivá a ke konci se čtenář dočkal i nějaké té akce.
Proč nehodnotím plným počtem hvězd?
Na téměř 700 stránkách se toho, kromě skutečnosti, že Anita zažila mnoho pestrých sexuálních dobrodružství, zase tolik nestalo.
Stýská se mi po staré dobré detektivní a oživovatelské práci, která tu sice byla, ale zase ne tak moc.
Na léto dobré čtení k vodě. Zmlsaného čtenáře ale asi moc nenadchne.

16.07.2018 4 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Musím říct, že kniha mě z počátku absolutně nenadchla. Vlastně mi trvalo neskutečně dlouho, než jsem ji přečetla.. nemohla jsem se nějak začíst. Asi po 60. stránce mě nicméně příběh tak chytil, že jsem knihu přečetla jedním dechem!
Velmi se mi líbí hlavní postavy, jak se vyvíjí, není to nijak moc ufňukané ani ucourané, je to svižné, zajímavé a poutavé. Hlavní hrdinka ušla hodně dalekou cestu jen v prvním díle. Jsem zvědavá na další. Palec nahoru!

16.05.2018 5 z 5


A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

Tak u tohoto dílu mám trošičku smíšené pocity a také budu maličko spoilit, tak kdo se nechce dozvědět detailnější věci, ať dále nečte.
Page roste a vyvíjí se, což se mi líbí. Autorka navíc nenechá čtenáře chvíli oddechnout, děj je napínavý a tak nějak šlape dopředu. Na druhou stránku nerozumím některým rozhodnutím Page - například proč opustila Strážce? Samozřejmě chápu, že podle jejího názoru ji jejich vztah mohl oslabovat, nicméně na druhou stránku by ji mohl nebývale posílit.
Její rozhodnutí nechat se zajmout bylo jedno z nejriskantnějších co mohla udělat a to, že to nakonec dobře dopadlo bylo až skoro neuvěřitelné. Na druhou stránku.. za každým obřím systémem stojí stoupenci ale i hlasití anebo tišší odpůrci. Autorka popisuje politickou situaci v zemích zatížené Scionem velmi přesvědčivě.
Dávám nakonec plný počet hvězd. Prvnímu dílu kniha konkurovat nemůže, s druhým je srovnatelná, posunuje děj kupředu.
Asi mám z knihy větší radost než neradost :-)

19.02.2018 5 z 5


Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

U všeho třpytivého! Dlouho jsem nečetla tak poutavou fantasy. Některým nesedne, i já se ji vyhýbala, když mi ji doporučila kamarádka, ale nakonec jsem neodolala a rozhodně jsem neudělala chybu! Napínavé, poutavé, zajímavé od začátku až po konec. Serafina nebyla uměle napsaná, ale velmi zajímavě. Jen škoda, že ze světa draků nebylo více.. Ráda bych se tam někdy podívala. Draci jsou v této knize ztvárněni skutečně velmi čtivým způsobem.

06.01.2018 5 z 5


Serafina a černý plášť Serafina a černý plášť Robert Beatty

Tak tahle kniha stojí za to. Je sice spíše pro děti (ale koho to zajímá, že..). Patří k těm knihám, ke kterým bych se jednou i vrátila a zvažuji, že si možná Serafinu koupím. Je to oddechové čtivo (v podstatě jsem ji začala číst na silvestra a dočetla ji jako první knihu v roce 2018 :-) ), které ale velmi potěší a člověku udělá radost.
Jen jsem si říkala, není tam podprahová reklama paleo stravy? :-D (Serafina štíhlá, šlachovitá, svalnatá... nejí ovesnou kaši, ale zato hltá kuřata, šlehačku..bílkoviny, tuky..). Dělám si legraci :)
Knihu rozhodně doporučuji!

02.01.2018 5 z 5


Měsíc nad Soho Měsíc nad Soho Ben Aaronovitch

Je to pěkné pokračování, ale není to pro mě kniha, kterou bych přečetla jedním dechem. Některé pasáže bych vyškrtala, jiné bych trochu rozvinula. Ráda bych, aby se psalo také více o Nightingaleovi, je to podle mě hodně zajímavá postava a stálo by za to ji více rozvinout. Stejně tak o různých školách a magických praktikách.
Za mě 4 hvězdy, i když jsem si knihu užila a určitě si přečtu další díly, nepatří k těm, které bych četla jedním dechem a nemohla se od nich odtrhnout.

31.12.2017 5 z 5


Strom duchů Strom duchů Ray Bradbury (p)

Nejsem si jistá, zda jsem to jen špatně nepochopila (proto 4 hvězdy a ne méně ani více), anebo zda to bylo opravdu takové..divné. Děj byl pěkný, nápad suprový a zajímavý (i když na můj vkus moc "hopsavý") ale styl psaní byl prapodivný.

11.12.2017 4 z 5


Malá historie draků Malá historie draků Joyce Hargreaves

Sice velmi krátké a tenké počtení, ale zajímavý pohled na draky zase pro změnu trochu vědečtěji :-)

19.11.2017 5 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Ze začátku jsem měla pocit, že je to zase další typická běžná "rádoby záhadně zajímavá" kniha. Nemohla jsem se více plést!
Brown mě totálně vyvedl z míry a vytřel mi zrak neuvěřitelným závěrem.
Kniha byla čtivá, napínavá, ale bála jsem se že je příliš prvoplánovitá. Hloupost!
Opravdu báječné čtení a jedna z nejlepších knih, které od Browna znám.

17.11.2017 5 z 5


Katakomby Katakomby Madeleine Roux

Kniha se mi sice líbila, protože byla čtivě psaná a ukázalo se tam několik zajímavých zvratů, nicméně oproti předchozím dílům byla skutečně slabší a na napětí a mrazení čtenář musel čekat poměrně dlouho.

05.11.2017 5 z 5


Narcis v řetězech Narcis v řetězech Laurell K. Hamilton

Kniha jako taková (nečíst předchozí díly) je opravdu hodně povedená. Anita je velmi barvitá postava (i když bych ji občas ráda propleskla, protože se chová v některých situacích jako pitomec), nicméně i tak se mi ta postava líbí, dodává ji to na autentičnosti. Co se mi ale už moc nelíbí je, že se mi zdá, že díl od dílu je Anita více podobná Chuckovi Norrisovi.. (=nezničitelná). Nevím, je citlivá, má své chyby a svým způsobem mě baví, že začíná být pomalu ale jistě nejmocnější ze všech.. Na druhou stránku netuším, kam další knihy povedou.
Rozhodně ale hodlám číst dál, protože tento svět je prostě vykreslený až příliš dobře, než abych na něj zanevřela! :-)

25.10.2017 4 z 5


Smrtelná odplata Smrtelná odplata Charlaine Harris

Co dodat? Sookie roste, vyvíjí se a jako postava se mi líbí čím dál tím více. Trable s Ericem se daly čekat. Stále v sobě chovám naději, že to dá zpět dohromady s Billem (hehe).

22.09.2017 5 z 5