sarekaslukova sarekaslukova komentáře u knih

☰ menu

Pařížská knihovna Pařížská knihovna Janet Skeslien Charles

Na knize se mi líbila její skrytá hloubka. Na první pohled se jednalo pouze o příběh knihovnice, která občas udělá nějakou chybu, které později lituje a snaží se jí napravit. Ve své hloubce ale měla kniha hodně. Líbilo se mi také, že ač je to příběh zasazený do druhé sv. války, tak se jí věnuje jen okrajově a více se zaměřuje na pocity hlavních postav.

05.03.2024 4 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Kniha byla opravdu velmi čtivá, Matthew má opravdu své vypravěčské kouzlo. V tuto chvíli mi přijde trošku zvláštní koukat na Přátele, přestože je zbožňuji, tak stále hledám rozdíly v Chadlerově chování v různých sérii. Také oceňuji otevřený styl psaní o různých typech léčení a cesty kterou si Matt musel projít.

06.02.2024 5 z 5


151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Kniha byla vážně čtivá, sedla mi i do mého druhu humoru, takže jsem se celkem často u čtení smála. Jediné co mi vadilo bylo moc upřímné hodnocení míst, která se autorce nelíbila, dělalo to na mě dojem takový, že tam se radši podívat ani nechci.

03.02.2024 4 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

První část knihy jsem přečetla jedním dechem, seznamovala jsem se s hrdiny. Byla tam zápletka i ukončení. Druhá část knihy se mi ze začátku velmi táhla, ale posledních 50 stránek bylo opět velmi čtivých.

11.11.2023 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Skvělé pokračování. Celou dobu jsem byla napnutá, kdy to velké tajemství praskne. Vývoj hlavních postav byl také velmi pestrý, rozhodně se těším na 3. díl.

04.08.2023 5 z 5


Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Knihu jsem začala číst aniž bych si zjistila, že to je přepis scénáře pro film. No po přečtení dodatku od pana Klímy, už mi pomalu docházelo, proč to bylo na mě moc strohý. Ale na druhou stranu to zásadní bylo řečeno a kdyby kniha byla obsáhlejší mohlo by se stát, že by nebyla už tak strhující, jako mi připadala teď.

03.07.2023 4 z 5


Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Docela klasické povídky, jedna lepší druhá průměr. Co mě ale hodně bavilo, bylo hledat a čekat, kdy se v příběhu objeví nějaký prací stroj. To bylo za mě skvělé a obyčejným povídkám do dodávalo jiskru.

03.07.2023 4 z 5


Osiřelec Osiřelec Mira Marcinów

Když jsem si knihu půjčovala, myslela jsem si, že se bude jednat o zpověď jak moc spisovatelka nenáviděla svou matku. Opak byl pravdou, byla to zpověď o tom jak moc autorka svou matku milovala. Až jsem si říkala, zda to není až moc závislostní vztah. Co se mi líbilo byl styl psaní. Kdy mi přišlo, že zápisy jsou jen zaznamenaní myšlenky. Někdy dlouhé a takřka nevýznamné, jindy krátké zato plné hloubky.

26.05.2023 4 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Děj knihy se mi líbil, za mě taková odpočinková četba. Nebyla jsem nějak zvlášť napnutá, prostě jsem se jen nechala příběhem unášet až do konce.

14.05.2023 4 z 5


Královna mrtvol Královna mrtvol Heather Herrman

Dle mého lehká, odpočinková detektivka. Do posledních stránek knihy se mi zdálo, že se nic moc neděje, ale posledních cca 70 stránek nabral spád a najednou se vyřešilo hned všechno.

05.05.2023 4 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

No anotace a obálka knihy mluvila v tomto případě za vše. Nevím co jsem čekala jiného. Opravdu mám hodně silný žaludek, ale nějak mi u tohoto čtení svačit nešlo a už vůbec ne jíst maso. Během čtení jsem ale uvažovala, zda by to bylo možné. A myslím si, že v dnešní době, kdy máme už uměle vytvořené masa a počet vegetariánů a veganů narůstá, si myslím, že by k takovému scénáři (snad) nedošlo. Co ale musím vypíchnout byla skvělá čtivost. Nevím jestli jsem tak rychle četla z důvodu abych to měla rychleji za sebou, nebo opravdu čtivostí knížky.

23.04.2023 3 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Přestože mi děj knihy přišel takový nemastný neslaný, zkrátka úplně obyčejný, tak se mi kniha líbila. Možná to bylo její obyčejností. Žádný velký zvraty, žádné prolévaní slz. Kniha je opravdu velmi čtivě napsaná.

31.03.2023 4 z 5


Jak si lidé hrají Jak si lidé hrají Eric Berne

Dle mého zajímavé téma, bohužel za mě byly některé hry natolik stručné, že mi unikala jejich pointa, respektive jsem si je dle popisu nedokázala představit.

18.03.2023 3 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Do knihy jsem se pustila s velkým zápalem. který mi vydržel dá se říct až do čtvrté části knihy. Kdy mi přišlo, že se čtvrtá a pátá část děsně táhla. Co se mi ale opravdu líbilo, byly doprovodné obrázky. Ty byly moc povedené.

04.03.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Tak tenhle příběh jsem fakt potřebovala. Už dlouho jsem nečetla knížku s permanentním úsměvem. Jak slibovala obálka knihy, tak Olivii jsem si zamilovala hned. Jediné co mi trochu nedávalo rozum byla takzvaná bonusová kapitola 15 a 16. Pro mě absolutně zbytečný a trošičku mi to zkazilo epilog. Ale jinak skvělá oddechová knížka na uvolnění.

19.02.2023 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

(SPOILER) Do čtení jsem se vrhla opravdu s nadšením, které nepolevilo dokud až do samotného konce. Ačkoliv postava Draca nepatří mezi mé oblíbené, musím smeknout před tím jaký je Tom Felton skvělý vypravěč. Snad v každé kapitole vypíchl něco zábavného a zároveň poučného. Také opravdu oceňuji jeho otevřenost v posledních dvou kapitolách. Které určitě nebylo lehké napsat. Ale je potřeba, jak bylo řečeno už v jiném komentáři, o tomhle tématu dělat osvětu. No při čtení o natáčení HP jsem si nutně potřebovala filmy pustit znova, zda se můj pohled na Draca změní. No pohled se sice nezměnil a každou chvíli jsem pozorovala Hagrida, kdy bude vidět jeho dvojník. Nevím proč, ale od dětství jsem ani nepřemýšlela, že by herec Hagrida mohl být někdo malinký (haha).

09.01.2023 5 z 5


Poslední hvězda Poslední hvězda Radek Sterakdary Starý (p)

Ani nevím co k ní napsat, nejdříve jsem měla ten názor, že je druhý díl o dost slabší než jednička. Ale když se mi děj uležel v hlavě, tak se mi líbil vývoj postav a celá myšlenka dílu. Ale stejně se mi nešlo začíst. Když už jsem už už byla napnutá, tak se tam najednou objevila pro mne scénka a všechno napětí vyprchalo. Takže za mě krásná myšlenka příběhu, ale zbytečně moc odchylek.

23.12.2022 3 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

S touto knihou jsem se nerada po dočtení loučila. Tento díl měl opět všechno co se to jedné knížky dá snad vejít (no taky je to na její tloušťce znát), je to detektivka, je to román, je to drama, pro tentokrát je to i trochu astrálna. No za mě opravdu vydařený díl.

06.11.2022 5 z 5


Tajemství sanatoria Tajemství sanatoria Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Ze začátku mě kniha celkem štvala. Žádný kapitoly, předsudek ve formě feministka = lesbička a zvláštní styl vyprávění. Ale jak příběh postupoval tak jsem se naopak nemoha vůbec odtrhnout od čtení a posledních cca 100 stránek jsem přečetla za večer (no určitě na tom má podíl absence kapitol :) ). Takže za mě vcelku dobré průměrné počtení.

08.10.2022 4 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Od předešlých dílů mám značný časový odstup, proto ani nemůžu srovnávat s předchozími díly. Ale jako pohodové čtení na cestu vlakem mi to úplně stačilo.

03.10.2022 3 z 5