saphe saphe komentáře u knih

☰ menu

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Když původně od autorky vyšel Skleněný trůn, tak jsem nezaváhala a mám doma celou sérii...Nicméně když začala vycházet tato série, tak jsem zaváhala s tím, že premise příběhu mě zvláště nezaujala. Měla jsem knihu uloženou v seznamu "chystám se číst", čistě pro to, že ji napsala stejná autorka...a konečně jsem se k ní v rámci prokrastinace dostala.
Hodnotím 3/4*. Kniha se čte dobře (umí vtáhnout do děje) a má nakonec i zajímavý příběh, ale to je vše. Bohužel mi v té knize něco chybělo... Na druhou stranu, už jsem začala číst následující díl...tak uvidím...

22.09.2022 3 z 5


Tři dialogy o vědění Tři dialogy o vědění Paul Karl Feyerabend

Kniha na mě působila velmi čtivě (jelikož jsou to filosofické dialogy, tak jsem měla nějaké obavy...) Některé pasáže mi přišli i zábavné (budoucí reference: bagr). Určitě bych knihu doporučila těm, kdo mají zájem o filosofii, ale neví kde nebo jak začít.

14.02.2020 4 z 5


Podzimní příběh Podzimní příběh Tommaso Landolfi

Je to zajímavý příběh, který se mi vešel do ruky (sice 216 stran, ale velikostně ruka či kapsa). Kniha se mi četla dobře a bez větších zádrhelů (na poslední pár stránkách mi text přišel roztěkaný). Za mě jsou to 3* proto, že mě příběh ničím nenadchl a místy (docela často, obzvlášt co se týče "starého pána") jsem si chtěla s hlavním "hrdinou" popovídat o slušnosti, ale chápu, že to asi k příběhu patřilo...

24.06.2019 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Kniha je napsaná opravdu dobře. Má to ráz, bez děje určitě není a "vraha" jsem dopředu neuhodla. Přesto mi trvalo dlouho se do příběhu vůbec vžít- podařilo se mi to až ke konci (a za ten jsou i 4*). Jo Nesbø je opravdu známým autorem, takže jsem čekala asi něco víc- je ale dobré si uvědomit že je to přece jenom prvotina. Líbilo se mi protínání příběhu s Harryho minulostí a měla jsem pocit že se konečně dovídáme i něco o něm. Rozhodně si hodlám přečíst Šváby a následně i další díly, přece jenom je to opavdu skvělá detektivka, kterou mi osobně zkazilo příliš velké očekávání.

20.09.2017 4 z 5


Znamení démona Znamení démona Sarah Rees Brennan

Kniha mě zaujala už svým námětem- démoni. Ke konci mě dokonce dokázala částečně překvapit- což se mi nestalo nějakou chvíli... Děj by to chtělo propracovat o něco víc a líp- na druhou stranu je to prvotina, takže se to dá prominout a v konečném ohlédnutí shrnout takto: celkově se mi kniha líbila a rozhodně nelituju, že jsem si ji pořídila do knihovničky.

15.09.2017 4 z 5


Společenství čarodějů Společenství čarodějů Trudi Canavan

Spíše popisově laděné než akčně, ale stále skvěle napsané. Zařadila bych ji víc k "oddechovějším knihám" než k čemukoliv jiném. Je to spíš takový prolog/úvod k dalším knihám, hodně toho vysvětluje a připravuje na další díl. Alespoň to tak chápu já a nemůžu se dočkat dalšího dílu.

21.08.2017 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Knihu jsem dostala jako dárek a žánrově to opravdu není můj "šálek čaje", přesto jsem si knížku užila. Sice mi sem tam připomínala až telenovelu, ale kniha byla čtivá i zajímavě podaná a v konečném důsledku mi to nevadilo.

05.07.2017 4 z 5


Jackaby Jackaby William Ritter

Kniha se mi líbila, ale spíš jen jako oddechové a úsměvné čtení. O vrahovi jsem věděla ještě před půlkou knížky, tak to byla trochu škoda. Nicméně líbil se mi styl psaní a nápad jako takový, tak jsem ji měla přečtenou hned.

26.03.2017 3 z 5


Motýlek 2. díl Motýlek 2. díl Henri Charrière

Po dlouhé době jsem našla knihu, která by mě až tak zaujala. Je to úžasně napsané, až surově a hodně emotivně. Příběh motýlka nenechá "vydechnout". Je mi jen líto toho, že nemůžu posoudit jak se v té době žilo. Příběh mi totiž místy přišel až nereálný, a musela jsem si připomínat že je to autobiografie. Ale možná právě proto, to mělo na mě takový dopad. Také se mi místy nelíbilo chování "hrdiny"- protože přesně tím se motýlek na konci 2. knihy stal. Přišel mi zidealizovaný... Ale i přesto, se mi kniha velmi líbila a rozhodně ji všem doporučuji.

17.11.2016 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Celkem zajímavá knížečka s poutavým dějem. Od samotného konce knihy jsem se nemohla odtrhnout... Autor skvěle popisuje Esteřiny a Pavlovi pocity a představuje celkovou atmosféru doby. A i přesto že jsem věděla kam děj bude nejspíše směřovat tak jsem jim držela palce...

12.04.2016 4 z 5


Jméno větru I. Jméno větru I. Patrick Rothfuss

K této knize není potřeba vymýšlet dlouhý komentář- stačí pár slov. Pro mě je naprosto dokonalá! Ano, možná je na začátku "rozjížděcí část" ale krásně navodí na autorův styl vyprávění. Samotný styl autora je mi velmi blízký, a celá kniha mi přišla jako ta "správná fantasy".

18.11.2015 5 z 5


Rudý letec Manfred von Richthofen Rudý letec Manfred von Richthofen Manfred von Richthofen

Knížka je vskutku čtivě napsaná. Jen se mi moc nelíbil "styl" autora- na to, že se to odehrává ve válce, mi to přišlo dost hravé. Nepřítele označoval jako "bratříky", bombardování jako "kladení vejcí". Rozhodně by se nedala zařadit do protiválečné literatury. Taky tam bylo několik časových nesrovnalostí. Jinak pro laika-jako jsem já- tam bylo celkem dost odborných názvů, teda -ne všechny- spousta z nich byla i vysvětlena. A nakonec chápu- autor: němec, kniha psaná: německy...takže je rozhodně pochopitelné pro množství německých výrazů a jmen...ALE to je jen můj problém (nikdy jsem němčinu neměla, tudíž to pro mě bylo...rušivé :D). NO každopádně, kniha jako taková mi přišla zajímavá a pěkně napsaná :))

06.04.2015 3 z 5


Al Capone Al Capone Ivan Brož

Velmi pěkně a zajímavě napsaná kniha! Vše o Al Caponovi, co jsem chtěla vědět. :)

02.04.2015 4 z 5


Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Oproti prvním dílům, je to - no jakoby to psala úplně jiná autorka. Děj, no nevím jestli je to jen můj problém, ale přijde mi to už.....moc??? :D Teda, je to skvělá knížka na odreagování, nemusíte u toho přemýšlet, pokud se donutíte máte to přečtené do necelých dvou dnů.... Jsem celkově zvědavá na další díl- přijde mi, že Patricie už tak nějak neví o čem to má být- nebo aspoň mám pocit, že Mercy už zažila všechno... :D

09.03.2015 4 z 5


Růže podzimu Růže podzimu Abigail Gibbs

Mě tahle kniha naopak vůbec nezklamala: ano je tam trochu víc informací o politice a dimenzích- ale právě tohle vysvětlení mi v 1 chybělo. Přijde mi, že právě politika a informace jsou poněkud důležité- i právě pro další knihy, je to taková příprava na další díl, ten má být totiž vyprávěn podle mě určitě z pohledu další hrdinky- lidské.

30.11.2014 4 z 5


Dědička Dědička Amanda Hocking

Na tuhle knížečku jsem se opravdu těšila :) Je to spíše oddychovka, ale je čtivá a má celkem chytlavý děj, i když musím říct, že na konci to už bylo možná i trochu přehnané.... Rozhodně se chystám přečíst si další díly :) Doporučuji :))

05.11.2014 4 z 5


Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

No první díl byl rozhodně lepší....čímž nechci knížku nijak zapudit. I tak je v ní napínavý děj (sice až od poloviny knížky...) zkrátka ze začátku jsem pořád čekala na...něco co by vedlo k Anně... což se objevilo až......Prostě, celkově je to fajn na oddech. Ale oproti prvnímu dílu jsem čekala něco víc tak 3/5.

12.08.2014 3 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Celkem zajímavá knížečka :).....ze začátku je to celkem napínavé, má děj a je to dá se říct jiný pohled na upíry což už bylo potřeba!!!!, no... na konci to stejně skončí "klasicky románově" :D Ale je to skvělá oddychovka, čtivá a když překonáte komplex uškrtit Violet za její "občasnou" nechápavost je úžasná! Rozhodně doporučuji všem!!! :)

12.08.2014 4 z 5


První zpovědnice: Legenda o Magdě Searusové První zpovědnice: Legenda o Magdě Searusové Terry Goodkind

Já jsem tuhle knihu začala číst jako první z celé série, takže jako začáteční byla úžasná.

02.07.2014 4 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Skoro se stydím..... tuhle knížečku jsem totiž četla na 2x- poprvé ani ne do půlky a po druhé jsem si řekla že když všichni celou tu sérii zbožňují a je hodně reklam, tak to PROSTĚ musím přečíst celé!!! No konečně jsem to přečetla a........ NE, teda ne že by to byl tak hrozné, ale... já fakt nevím- ale musím uznat, že ke konci to začalo být zajímavé.... A možná se to při dalších dílech stává zajímavější....třeba si někdy pořídím další díl.... :)

02.07.2014 2 z 5