Sally3 Sally3 komentáře u knih

☰ menu

Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Tuto knihu jsem si chtěla přečíst hlavně proto, že jsem viděla hodně amerických booktuberek, které tuto knihu milovaly a často vychvalovaly. Dostala jsem ji k Vánocům, ale šanci přečíst si ji jsem dostala až teď.
Ze začátku mi trvalo se do knihy začíst. Přečetla jsem první tři kapitoly a knihu odložila. Další den to samé. Ale další dva (nebo tři?) dny jsem ji četla v každém volném okamžiku.
Kniha se odehrává v Praze. Už toto byla první věc, která mě překvapila. S Prahou přišla ale i česká jména. A to bylo něco otřesného. Nevím, jestli někdo v dnešní době pojmenovává své děti Kazimír. Ale překousla jsem to. Hlavní hrdinka Karou se mi už od začátku zamlouvala. Když ale přišel na scénu Akiva, tak jsem se zamilovala do další literární postavy. A to doslova, Dejte mi někoho takového ve skutečném životě, prosím! Nejde ho nemilovat.
Moc se mi v příběhu líbilo, jak se občas (ke konci více) objevovaly scény z minulosti. Bez nich by to nebylo ono a možná by příběh ani nedával pořádně smysl. Kniha se mi i dobře četla díky občas kratším kapitolám. To jsem toho po večerech přečetla vždycky víc, než jsem chtěla.
Já osobně jsem si čtení knížky užila. A to hodně! Až se mi chtělo brečet, že jsem po ruce neměla druhý díl. Dávám zasloužených pět hvězdiček.

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

29.05.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Jakmile se mi dostala tato kniha do rukou, začala jsem okamžitě číst. Potom jsem ale knihu musela na několik měsíců, kvůli školy, odložit. Nechtěla jsem. Ale jinak to nešlo. Jakmile jsem se ale do knihy pustila znovu, už jsem se od ní nemohla odtrhnout.
První část mě bavila asi nejvíce. Margo s Quinem zažijí za jednu noc spoustu dobrodružství. Margo jsem si oblíbila. Líbí se mi, jak se do všeho hned vrhne a neohlíží se na ostatní. Quina jsem si také oblíbila. Ale postavu, kterou jsem naprosto milovala, byl Ben. Jeho hlášky neměly chybu a já se občas musela smát i hodně nahlas.
Druhá část mi přišla z celé knihy nejnudnější. Nic moc se tam nedělo, ale i tak jsem se přes ni dostala.
Třetí část už byla hlavně o tom, jak se všichni vydali hledat Margo. Vtipná ale zároveň lehce dramatická cesta autem. A to mě bavilo.

I přes nudnější druhou část ale musím dát pět hvězdiček. John patří mezi mé nejoblíbenější autory. Líbí se mi jeho myšlenky, které dává do knížek - jeden z důvodů, proč pět hvězdiček. Za ten konec bych mu nejraději řekla pár nehezkých slov. Ale to proto jsou jeho knihy tak úžasné.

Ke konci července čekejte v kinech filmovou adaptaci této knihy. Já se na ni neskutečně těším a už jen odpočítávám dny.

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

29.05.2015 5 z 5


Bílá jako sníh, rudá jako krev Bílá jako sníh, rudá jako krev Alessandro D´Avenia

Na začátek chci říct, že tato kniha nejsou další „Hvězdy nám nepřály“. To ani náhodou. Ano, mají společných pár věcí jako nemoc a lásku, ale jinak to jsou knížky naprosto odlišné. A už proto je „Bílá jako sníh, rudá jako krev“ tak jedinečná.
Postava Lea mě několik prvních kapitol neskutečně štvala. Jedna (sice kratší) kapitola byla věnována jen jeho vlasům. Choval se místy i jako spratek. Když se ale ukázalo, že i on má tak silné city, nemohla jsem si ho neoblíbit.
Kniha se četla velmi rychle. Má velmi krátké kapitoly a díky tomu jsem nebyla schopna knihu odložit, protože jsem si stále opakovala: Ještě jednu kapitolu. Jen jedna věc mi v knize trošku chyběla a to byla přímá řeč. Přišlo mi, že je jí tam strašně málo. Ale tím, jak byla kniha krásně napsaná, to skoro nevadilo.

Já osobně vám tuto knihu doporučuji. Je strašně milá a krásná. Byl natočen i stejnojmenný film, který se mi taky líbil. Ale byly tam věci, které se na rozdíl od knihy lišily. Ale není to tak vždy?

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

06.03.2015 4 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už neskutečně dlouho. Ale do rukou se mi dostala až nedávno, kdy jsem jí objevila v knihovně. Neváhala jsem a knihu si hned půjčila. A dobře jsem udělala.
Člověk, který se každý den probudí v jiném těle, pokaždé na jiném místě. Nikdy ale neví, jestli bude v těle holky nebo kluka. Nikdy neví, jestli ten dotyčný bude zdravý nebo nemocný. Musíte se nějakým způsobem orientovat v životě dotyčného.
Davidův styl psaní se mi líbil už při čtení knihy Dash&Lily - kniha přání. Při dočtení této knihy jsem si toho autora oblíbila ještě více. Zalíbil se mi už ten nápad. A knihu jsem si naprosto zamilovala. Četla se neuvěřitelně rychle. Po dokončení jsem nechápala, že už je konec. Jen jsem seděla a snažila se to všechno vstřebat. Protože konec mě doopravdy překvapil ale dokonce se mi i líbil (až na pár maličkostí).
Je to něco jiného než ostatní knihy YA žánru. Rozhodně vám jí doporučuji, protože opravdu stojí za to.

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

13.02.2015 4 z 5


Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

I když je to letní knížka, já ji četla na nový rok. A abych pravdu řekla, měla jsem ji přečtenou do dalšího dne. Kniha se čte opravdu rychle. Od začátku mě to chytlo a už nepustilo.
Absolutně jsem si zamilovala Jase Garretta. Proč? Je sexy, je to rodinný typ, všechno spraví a má svaly. A znovu: je sexy. Co já bych dala za takového souseda! Sam mi nijak zvlášť nevadila. Byla to příjemná postava. Ale její matka mi neskutečně lezla na nervy. Naopak rodina Garrettových to je něco! Chvilku mi trvalo, než jsem se zorientovala ve všech těch jménech.
Knížka je plná skvělého humoru. Nechybí ani drama, díky kterému, jsem zůstala dlouho do noci vzhůru, abych náhodou něco nepřišla. I když má kniha necelých 400 stran nudit vás nebude. Pro mě to bylo příjemné, chytlavé čtení.
Můžu mít prosím taky takové sousedy?

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

19.01.2015 5 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Kombinace knihy plné úkolů, Vánoc, knihkupectví a New Yorku. Kniha jako stvořená pro mě. Přečetla jsem ji za jeden den. Nemohla jsem se odtrhnout. Hodně mě překvapilo, jak tato kniha vznikala. David psal kapitoly o Dashovi a Rachel kapitoly o Lily. Vyměňovali si je e-mailem, aniž by se předem domluvili, jak se příběh bude vyvíjet.
Dash, chytrolín, který má rád jogurty ale nesnáší Vánoce. Lily, která zbožňuje Vánoce. Lily jsem si oblíbila okamžitě. Miluje na Vánocích přesně to samé jako já. Dashe jsem si až tak moc neoblíbila. Nějak mi prostě nesedl. Asi to bylo tím, že si rád vyhledává slova ve slovníku.

Tato kniha je skvělou volbou pro zimní období. Je plná skvělého humoru a gay párů. Byla jsem zvědavá, jestli se Dash a Lily vůbec někdy potkají. Pokud ano, kdy a při jaké příležitosti? Mě kniha skvěle naladila na nadcházející Silvestr. (čteno o svátcích)

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

11.01.2015 5 z 5


Trhni si! Trhni si! Andrea Kabeláčová

Knihu jsem si koupila, protože mě na první pohled zaujala obálka ale i název a anotace. S nadšením jsem knihu začala číst, ale už jsem jí s takovým nadšením nedokončila.
Děj knihy mi přišel místy až moc předvídatelný. Taky jsem tak nějak počítala s tím, co se stane ke konci knihy. A ono se to doopravdy stalo. Mia byla místy dost natvrdlá a také se chovala až přehnaně drsně. Všechno ji vyloženě „nasralo“, jak by sama řekla. Ale i tak jsem knihu dál četla a jejího chodu myšlenek jsem si snažila nevšímat.
Myslím, že by ani neuškodilo, kdyby kniha byla kratší. Od poloviny knihy je to jedno a to samé pořád dokola.
Humor knihy byl ale něco pro mě. Hodně mě pobavila a místy jsem se smála tak hlasitě až jsem měla strach, že někoho probudím.
Knihu nakonec hodnotím čtyřmi hvězdičkami (mírné hodnocení). Já mám takové knížky ráda jako oddychovky a jako oddychovka mi přišla dobrá.

http://rainbow-is-life.blogspot.cz/

22.12.2014 4 z 5