Sakafalinka Sakafalinka komentáře u knih

☰ menu

Bylo nebylo Bylo nebylo Odette Beane

Těm, co neviděli seriál, se kniha bude určitě líbit. Jelikož jsem seriál viděla, dost mi tam chybí (pro mě) důležité scény. Všechny kapitoly se odehrávají pouze z pohledu Emmy nebo Sněhurky. V seriálu byly ale "vzpomínky" všech postav, a nejvíc mi chybí scény s Rumplem & Bell. I tak ale dávám 4 hvězdičky :)

Klári, dodávám k tvému komentáři: Jenže to je právě to... ty jsi ovlivněna seriálem, proto říkám, že těm co to neviděli se to bude líbit. Chytrý člověk si to domyslí... Henry vyprávěl vlastně skoro všechno to důležité... Proč je Regina taková atd.. a myslím si, že možná ten románek Bell a Rumpla rozvinou ve dvojce.. Ale je fakt, že ta knížka není pro blbce, těm to asi nedojde... :D PROSTĚ BEZ ZKOUKNUTÍ SERIÁLU !!!NEČÍST!!! :D

24.12.2014 4 z 5


Frankenstein Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelley

Čekala jsem víc akce - lidé s pochodněmi a tak, ale je to prostě klasika a musela jsem si to přečíst :)
Hodnocení zakládám hlavně myšlence, že člověk není Bůh... Na tu dobu je to opravdu přelomové dílo, už díky tomu, že knihu napsala žena :)

04.09.2014 3 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Trošku připomíná Hunger games, ale takové knihy mám ráda :) ... Tris byla opravdu statečná, už kvůli tomu, že se rozhodla opustit svou rodinu... to bylo snad nejtěžší rozhodnutí. Film byl totálně vedle, nevím, co se na něm lidem líbí (vynechané, pro mě důležité scény, prostě blbost).

04.09.2014 4 z 5


Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Sice jiný průběh než u filmu, ale i tak se mi kniha líbila... Tím, že jinak končila, byla temnější a zajímavější... Happy end není vždy to nejlepší... Ten stereotyp, že skoro všechny příběhy končí dobře, mě už nebaví. Konec je na ní proto to nejlepší :)

04.09.2014 4 z 5


Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Upřímně... tato kniha zklamala mé očekávání. Bohužel, Renée Zellweger u mě zabodovala - film byl mnohem vtipnější. Spisovatelka také měla asi jiné představy o tom, jak vypadá tlustá žena. Mít 58 kilo, tak jsem happy :D

04.09.2014 2 z 5


Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Alenka v kraji divů… a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Kniha se mi líbila, ovšem zklamala mé očekávání. Já jako knihomol se téměř vždy přikláním ke knize než k filmu, ale u tohoto díla jsem udělala výjimku. Můj oblíbený kloboučník v podání Johnnyho Deppa mě tak nadchl, že jsem byla opravdu zklamaná. V knize totiž vystupuje jako švec a zoosobňuje tam pouze nějakého morouse, co má vítr ze srdcové královny.

21.09.2013 2 z 5