sabi.tanzer sabi.tanzer komentáře u knih

☰ menu

Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Úžasná kniha, která je plná moudrých slov a hlubokých myšlenek. Kdyby to šlo, dám hodnocením 5 s *! :-)

26.10.2023 5 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

(SPOILER) Skvělá Darcy a nové prostředí, které ještě v knihách nebylo! Dala bych 5*, ale ke konci byl příběh na můj vkus ,,přitažený za vlasy". Knihy Darcy jsou čtivé, postavy uvěřitelné, vše se mi líbí, jen někdy bych trochu ubrala. :-)

19.10.2023 4 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Kniha se mi líbila, dobře se četla, vtáhla mě do děje a přečetla jsem ji doslova jedním dechem. Pro mě to byla taková jednohubka. :-) Podobný příběh už jsem četla, ale i tak mě zajímalo, jak vše dopadne. Konec je méně uvěřitelný, ale nevadil mi.

19.10.2023 4 z 5


Ofélie už je taková Ofélie už je taková Marie Racquel

Nejsem cílová skupina teenage a young adult knih. LGBTQ+ knih je teď spousta a musím říct, že tato je výjimečná. Kniha má i nemá happy end, je smutná i plná naděje zároveň. Myslím si, že přesně takové knihy potřebujeme a potřebují ji i teenageři. Za mě 5*!

02.10.2023 5 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Autorka píše skvěle, to je hlavní důvod proč dávám 4*. Bohužel mně v zápletce NĚCO chybělo. Možná to byl právě konec, který sice kniha má, ale po knize zanechává takový zvláštní pocit, který mi zabraňuje říct ,,Wow!".

15.03.2023 4 z 5


Hra o přežití Hra o přežití David Urban

Tato kniha mi vyrazila dech! Původně jsem se domnívala, že to bude další kniha z mnoha na téma ,,děti ztracené v lese". Opak byl pravdou, příběh byl originální, poutavý, skvěle se četl. Od pana Urbana to byla moje třetí přečtená kniha a pokud se bude dále kvalita zlepšovat, nemohu se dočkat další!

30.11.2022 5 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Moje první kniha od T. J. Reid a naprosto mě ohromila! Tolik emocí, skvěle vykreslené postavy a uvěřitelný příběh. Kniha mě velice mile překvapila. :-)

25.04.2022 5 z 5


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

(SPOILER) Další díl mé oblíbené série, na který jsem se těšila. Bohužel musím dát jen 4* a to především za čtivý styl Darcy. Od jejích knih je těžké se odtrhnout. :-) Zápletka byla skvělá, líbilo se mi střídání minulosti/současnosti, ale ve chvíli, kdy Amy začala vytvářet realitu, chybělo mi tam vysvětlení: jaké schopnosti tedy má a co je to za ,,přízrak", který dokáže přenášet věci, vytvářet realitu člověku, ví, jak funguje mobilní telefon (=přeruší ho přesně ve chvíli, kdy konečně chytne signál - i když tam jasně padla Guyova myšlenka, že Amy žila v 60. letech a tím pádem neví, co jsou mobilní telefony).
Scénář, kde hlavní hrdina trpí ztrátou paměti byl skvělý a mrzelo mě, že to tak autorka nenechala a vrátila se zpět do domu hrůzy. V knize byly skvělé myšlenky, nápady, kam by mohl děj ubírat.
Až vyjde další díl, určitě si ho ráda přečtu, i když budu doufat, že autorka zůstane spíše u klasických duchařin...

25.04.2022 4 z 5


Anatomie moci – Nevšední příběh ze světa politiky Anatomie moci – Nevšední příběh ze světa politiky Petr Denk

Příběh, který popisuje cestu několika osob, kteří se snaží prosadit v politice. Kniha měla nadčasový děj. Pokud se o politiku alespoň trochu zajímáte, určitě knihu doporučuji. Autor skvěle vykreslil psychologii jednotlivých postav a jejich záměry. Doufám, že od autora vyjde další kniha na podobné téma! :-)

22.12.2021 5 z 5


Pokračování příště… Pokračování příště… Taťána G. Brzobohatá

Kniha je zvláštně uspořádaná, ale při čtení mě osobně to vůbec nevadilo. Jako by dávala čtenáři jistou volnost: ,,Přečti si, co chceš a ostatní buď přeskoč nebo si přečti až pak." To mi bylo velice sympatické. Byly tam chvíle, kdy se mi chtělo knihu odložit a naopak některé pasáže jsem si četla víckrát, protože byly k zamyšlení. Taťána G. Brzobohatá odhaluje svůj postoj k život a k životním výzvám, inspiruje k tomu, jak si jít za svým cílem.

10.11.2021 4 z 5


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Kniha, na kterou jsem se vždy vysloveně těšila, až se do ní opět začtu. Vtipně pojaté scény z reálného života, které zná naprosto každý z nás. Zároveň má kniha hloubku, vysvětluje křesťanské tradice a člověk si z knihy odnese spoustu myšlenek, které v něm mohou nadále rezonovat.

10.11.2021 5 z 5


Jak si správně přát 3.0 Jak si správně přát 3.0 Pierre Franckh

Kniha, která vás pozitivně nabije a pokud budete sami chtít a změníte své myšlení, změní i váš život k lepšímu! Naprosto doporučuji, kniha se skvěle čte.

10.11.2021 5 z 5


Třeťák Třeťák Ella Fever

Kniha se ,,četla sama". Poutavý příběh s tématikou, o které by se mělo psát více. Lidem, kteří o LGBTQ+ komunitě moc nevědí snad otevře oči. Můžeme nahlédnout do života trans dívky a jejího okolí. Otevřený konec mi nevadil, ale pokud bude pokračování, určitě si ho přečtu.
Doporučuji těm, kteří si chtějí přečíst fajn odpočinkový LGBTQ+ román, který nic nepřikrášluje.

10.11.2021 5 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Darcy Coates je má oblíbená autorka, bohužel tato kniha je její zatím nejslabší. Dočetla jsem jen proto, že mě zajímalo, jak vše dopadne. Nevadilo by mi ani tak, že příběh je neuvěřitelný, ale příběh není nový, překvapivý...
Darcy umí psát, kniha je čtivá, ale příběh 1*, protože mne naprosto zklamal.

29.10.2021 2 z 5


Síla mysli -  Jak se naučit pracovat se svým vědomím a podvědomím Síla mysli - Jak se naučit pracovat se svým vědomím a podvědomím John Kehoe

Kniha mne mile překvapila. Popisuje různé techniky stručně, jasně a naprosto dostatečně. Již jsem podobných knih četla několik, i tak mohu Sílu mysli doporučit. Vhodná pro začátečníky i pro pokročilé. Za mě plný počet hvězd! :-)

15.09.2021 5 z 5


Pořád jsem tady Pořád jsem tady McGarvey Black

Kniha se dobře četla a děj měl napínavý spád, přesto jsem již pár knih s hodně podobným tématem i zápletkou přečetla. Doporučuji těm, kteří mají rádi žánr na pomezí společenského románu a detektivky. Bohužel mě konec nepřekvapil, proto hodnotím takto.

15.09.2021 3 z 5


Delegátka pod rouškou nejistoty Delegátka pod rouškou nejistoty Jitka Herzánová

Autorka má úžasný talent na vyprávění příhod. První díl mě bavil víc, ale zřejmě to bylo "covid tématem". Když jsem překonala prvních cca 50 stran, věděla jsem, že knihu už neodložím. Na konci knihy jsem si uvědomila, že byla prostě bezvadná! Nadávání je v knize spousta, ale kdo by v popsaných situacích nenadával?

01.07.2021 5 z 5


Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

(SPOILER) Kniha má zajímavou zápletku, nepředvídatelný konec, ale... Ze začátku se děj poměrně táhnul, hlavní hrdina knihy mi byl nesympatický a všechno vidíme pouze jeho očima. Také mi přišlo dost podivné, že ve chvíli, kdy jde postavám o život, mají čas řešit svoje vztahové problémy. I přes to všechno jsem knihu dočetla a zpětně musím říct, žeto byla poměrně dobrá kniha.

01.07.2021 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Úžasná, napínavá kniha, kterou budete mít problém odložit. Darcy Coates je moje oblíbená autorka a opět nezklamala! Doporučuji všem, kteří mají rádi kvalitní knihy, jejichž konec je nepředvídatelný.

01.07.2021 5 z 5