Sabcens Sabcens komentáře u knih

☰ menu

Řím Řím Tim Jepson

Průvodce má vše, co můžete potřebovat na cestách. Nachází se v nich všechny důležité informace i tipy na podniky. Když průvodce na cesty, tak jedině tenhle :)

22.08.2022 5 z 5


Liliana Liliana Anna Szafrańska

Tahle kniha vás chytne a pustí až na konci. Skvělý příběh o tom, jak začít znovu a přestat se obávat minulosti. Hlavní postavy mi přirostly k srdci, Mata jsem si hned zamilovala. Už se těším, až se začtu do Malvíny, protože mě zajímá, jaké má démony, a jak se bude rozvíjet vztah Liliany a Mata.

21.08.2022 5 z 5


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Chvíle před koncem se mi líbily i nelíbily. Na styl psaní Lauren Oliver už jsem zvyklá, takže ten mě neobtěžoval. Z počátku se pro mě děj neskutečně táhl, a nemohla jsem se donutit číst dál. Cca od půlky mě děj tak vtáhl, že posledních 150 stran jsem přečetla za jediný večer. Když už si knihu jednou přečtete, určitě je dobré, když se nad ní zamyslíte. Skoro každý se totiž alespoň jednou zachoval podobně jako Sam a její kamarádky a to není úplně správné, viďte.

Když bych měla porovnávat se sérií Delirium a Panikou, Panika u mě stále vítězí a hned za ní jsou Chvíle před koncem. Kniha jistě stojí za přečtení.

21.02.2016 4 z 5


Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Tenhle díl jsem četla déle, protože jsem se nechtěla rozloučit hlavními hrdiny, hlavně s Rose, Dimitrijem a Adrianem. Dílu opět nechybělo napětí a i trocha cestování. Nečekaných situací bylo víc než dost, a ten konec, no nemám slov. Chystám se i na spin off a už se nemůžu dočkat, až se znovu potopím do úžasného světa morojů, dhampýrů a nově i alchymistů.

22.05.2015 5 z 5


Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Jeden z nejlepších dílů série. Kdo postrádal více romantiky, určitě si v tomhle díle přijde na své. Nechybí ani napětí a akce. Zkrátka obsahuje vše, co by měla správná kniha obsahovat. Jsem moc zvědavá, jak se bude děj vyvíjet v dalších knihách.

03.05.2015 5 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Knihu jsem si přečetla na základě filmu. Takže jsem zhruba věděla o čem je. Spousta věcí mě ale překvapila, a rozhodně budu pokračovat ve čtení i dalších dílů. Vampire Academy je sice kniha o upírech, ale ne tak úplně jak je známe. To se mi na knize tak líbí.

02.04.2015 4 z 5


Šílený profesor Šílený profesor Charles Gilman

Pro mě spíše oddychové čtení. Příběh mi trochu připomíná Sirotčinec slečny Peregrinové. Děj je zajímavý a jinak zdlouhavý.Měla jsem knihu přečtenou, díky její útlosti, za jeden den. Myslím si, že pro děti úplně ideální. Velké plus přikládám obálce, která zaujme na první pohled.

14.02.2015 3 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Cress obsahovala vše, co předchozí knihy: poutavý děj a nečekaný zvrat. Přečtení třetího dílu za to určitě stojí. Cress je velmi sympatická postava, i když trochu plachá. No a o Thornovi netřeba ani psát. Je to prostě borec! Sečteno a podtrženo, komu se líbily předchozí dva díly, bude z Cress nadšený.

11.02.2015 5 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Libilo se mi, že byla psána jak z pohledu Eleanor, tak z pohledu Parka. Nenašla jsem jedinou stránku, která by mě nebavila a zdála se mi zbytečná. Což se mi u mnoha knih nestává. Eleanor na mě jako postava velmi zapůsobila, i když občas měla i slabší chvilky. Do Parka jsem se zamilovala. Charakterově mi přišel jiný, než v knihách, které jsem doposud četla. Byl milý, hodný a bral Eleanor takovou jako je. Nesnažil se ji měnit a prostě ji měl rád, né rád, miloval ji. Což ji i několikrát řekl.

A otevřený konec, v podobě dvou slov, které si máme pravděpodobně domyslet, mě nutí přemýšlet nad tím, zda Park naskočil do Impali a spěchal za Eleanor. Já doufám, že to udělal.

19.12.2014 5 z 5


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Na základě filmu jsem si přečetla i knihu. Musím ale přiznat, že film na mě zapůsobil více. Tím ovšem nechci říct, že je kniha špatná. Je tam spousta vtipných a jiných příhod, které ve filmu nebyli. Tak či tak, ke knize se jistě ještě vrátím a doufám, že v nejbližší době bude u nás dostupný i druhý díl.

20.11.2014 4 z 5


Mechanická princezná Mechanická princezná Cassandra Clare (p)

Nejlepší kniha celé série. Čelist mi spadla hodně hluboko. Kniha je napínavá od začátku až do konce. A ten epilog! Musím opět uznat, že Cassandra Clare je génius.

01.11.2014 5 z 5


Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Po Mechanickém princi miluji Cassandru Clare ještě víc, než před tím. Druhý díl byl velmi pěkně napsaný a děj byl poutaví. Konečně se dozvídáme něco o Willovi a jeho podivném chování vůči ostatním. Objevují se také nové postavy, které dle mého názoru ještě pořádně zahýbou celým dějem. Nemůžu se dočkat, až se začtu do posledního dílu.

28.10.2014 5 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Po pomalejším začátku, kdy jsem se rozhodovala zda knihu dočíst či nikoliv jsem byla příjemně překvapena. Hlavně konec měl, dle mého názoru poněkud rychlejší spád. Těším se až se začtu do druhého dílu.

02.10.2014 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Ještě předtím než jsem si přečetla anotaci, jsem věděla, že mě tato kniha bude bavit. Na první pohled jsem se zamilovala do krásného přebalu. Už po první kapitole jsem věděla, že si celou sérii přečtu až do konce, což se o jiných knihách říci nedá. Nemohu se dočkat druhého dílu. Knihu 100% doporučuji

16.09.2014 5 z 5