SaAgnes SaAgnes komentáře u knih

☰ menu

Kapverdy (téměř) po svých Kapverdy (téměř) po svých Ondřej Raus

Humorem Čechům vlastním, autor popsal své pěší/občas busem putování po Kapverdách.Místy jsem se autorovi a jeho příhodám smála nahlas, místy soucítila a říkala si, mě by se to stalo taky.
Po dočtení cestopisu má však u mě autor velké plus za nepodcenění přípravy a za velkou zásobu propisek, hraček z kouzelného vajíčka. Sečteno, podrtženo já bych doma takovou zásobu nenašla.
Knihu doporučuji všem, kteří by rádi vyrazili na cesty a potřebují nasát ještě něco málo inspirace a ubezpečení, že i ve světě je mnoho dobrých lidí a zajímavých míst.

03.11.2021 3 z 5


Suchej únor Suchej únor Johana Růžková

Suchý únor jsem držela čtvrtou sezónu. Nikdy jsem se za pijana nepovažovala, přesto mě každý rok překvapuje jak neuvěřitelnou součástí běžného života alkohol je, nejen pro mé blízké...
Knížka mě zaujala svým zpracováním. Nejen tématy které vnímáme zcela běžně (reklama na alkohol, alkoholové rituály do kterých nevědomky zasahuje své děti,.), ale i vložení QR kódů, které čtenáři zpestří čtení.
Knížka mi přišla jako nenápadná příručka pro ty, kteří s alkoholiky žijí a nevědí jak dál, pro lidi, kteří s alkoholem bojují, ale i pro ty, kteří si marně (jako já) namlouvají, že s alkoholem nemají problém.

22.09.2021 5 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Nevím jak se to autorce povedlo, vzhledem o tomu, že od autorky mě dělí cca. 90 let, ale mám pocit, že popsala můj život s mužem milujícím zvířata, zemědělství.
Kniha je skvělý popis zamilované ženy, která pro blaho svého muže absolvuje život mezi horami, v nádherném prostředí.. část roka bez oken, bez elektřiny a splachovací toalety.
Doporučuji každému, který si marně namlouvá, že život na "vesnici" je snadný, plný slunce a vždy plné zahrady chutné zeleniny a ovoce :)

22.09.2021 5 z 5


Pán ohně Pán ohně Peter May

Anglický spisovatel, žijící ve Francii a konzultujici svou knihu o Asii s Američany? Hrozna představa.
Kniha je ovsem ze 3/4 povedená! Bohužel si nemohu odpustit poznámku, že závěr je na můj vkus moc rychly a předvídatelný.

29.07.2019 2 z 5