s.mirka1 s.mirka1 komentáře u knih

☰ menu

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Přečteno v podstatě za jeden den!! Začátkem jsem se musela trochu prokousat, ale pak to už nešlo nedočíst najednou!! V polovině čtení mi to nedalo a musela jsem tady mrknout na komentáře jak to zhruba dopadne : )). Romány moc nečtu, ale z času na čas si nějaký střihnu : )), tak i možná proto mě tento tak bavil....

13.09.2023 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Skvělá kniha! Bylo pro mne zajímavé pozorovat proměnu osobnosti. Nebo lépe řečeno to, jak výchova bez lásky a pocitu bezpečí, které dítě nutně ke svému zdravému vývoji potřebuje, vede k tomu, že se z člověka stane dokonale poslušný jedinec plnící "jen" rozkazy bez emocí. Potom už nepřekvapí, že se z takto vychovaného dítěte stala psychopatická osobnost.

22.12.2022 5 z 5


Ta kniha Ta kniha Alan Watts

Trošku složitější čtení občas, ale stojí za to, jako všechny knihy autora ...

16.11.2022 4 z 5


Kouzelná cesta Kouzelná cesta Kristin Hannah

Bylo to fajn oddechové čtení na nemocenské ;).

25.08.2022 5 z 5


Já: Realita a subjektivita Já: Realita a subjektivita David R. Hawkins

Trošku "náročnější" čtení než předchozí knihy doktora Hawkinse, nicméně opět inspirativní a k zamyšlení.

15.05.2022 5 z 5


Vševidoucí já Vševidoucí já David R. Hawkins

Výborné....jako všechny knihy doktora Hawkinse!

21.04.2021 5 z 5


V říši hladových duchů V říši hladových duchů Gabor Maté

Výborně a lidsky napsaná kniha se všemi možnými pohledy na závislost, včetně nabídek k řešení .... Co já osobně oceňuji, je 12 krokový program na konci knihy. Zajímám se o něj už dlouho a považuji ho za takový "návod" na život pro všechny...

05.10.2020 5 z 5


Atlasova vzpoura Atlasova vzpoura Ayn Rand (p)

Kolem knihy jsem doma chodila asi rok až v době Corony a nuceného klidu jsem se odhodlala do těch 1108 stran pustit! Přečteno jedním dechem za cca 5 týdnů... ikdyž přiznávám, že některé "filosofické" pasáže jsem tak nějak přeskakovala - včetně projevu Galta, to jsem i já měla pocit, že bych to četla 3 hodiny ....
Nicméně osobně mi kniha celou dobu připomínala, na co občas zapomínám - musíš si věřit a stát si za svým stůj co stůj ("Dagny, nauč se rozumět své vlastní síle, a porozumíš paradoxu, který teď vidíš všude kolem sebe. Ty ke svému životu nepotřebuješ žádné materiální statky , to ony potřebují tebe, to ty je vytváříš, ty vlastníš jediný skutečný výrobní nástroj. ")
Další důležitou připomínkou pro mne bylo téma sebelásky, respektu a úctě sám k sobě, a chtít pro sebe jen to nejlepší a nespokojit se s ničím menším. Včetně vztahů...

"Inu, muži , kteří sami sebou pohrdají, hledají sebeúctu v sexuálních avantýrách. Tam ji však nikdy nenaleznou, protože sex není příčinou, nýbrž následkem a vyjádřením toho, jak si člověk váží sám sebe."

"Ve skutečnosti je však volba partnera výsledkem a souhrnem základních hodnot každého z nás. Povězte mi, co vás sexuálně přitahuje, a já vám dopodrobna popíšu filosofii vašeho života.
Ukažte mi ženu, s níž spíte, a já vám povím, jak vysoko si ceníte sám sebe. Bez ohledu na to, co vám kdo namluvil o přednostech nezištnosti, sex je tím nejzištnějším ze všech skutků, protože jedinou myslitelnou pohnutkou sexu je vlastní potěšení - jen si zkuste představit, že se s někým vyspíte čistě z dobročinnosti! - protože cílem sexu není sebeponížení, nýbrž rozkoš plynoucí z vědomí, že po vás někdo touží a že jste jeho touhy hoden.
Láska je odrazem našich nejvyšších hodnot - a nemůže být ničím jiným."

"Přísahám na svůj život a svou lásku k němu, že nebudu nikdy žít pro druhé, ani žádat, aby oni žili pro mne." - to se nebude dobře číst všem, kteří sebe staví až na konec a žijí jen pro druhé ...

06.06.2020 5 z 5


Na volné noze Na volné noze Robert Vlach

Dobrý návod pro začínající podnikatele.

11.02.2020 5 z 5


Kurz zázraků snadno a srozumitelně Kurz zázraků snadno a srozumitelně Alan Cohen

Čtu originál knihu Kurz zázraků a lehké čtení to není. Díky tomuto "návodu" se mi to čte lépe a je pro mne lehčí ledacos pochopit.

11.02.2020 5 z 5


Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Fajn čtení na deštivé odpoledne .... mám ráda velké pravdy skryté v podobenstvích nebo jednoduchých příbězích.

21.07.2019 4 z 5


Sensei ze Šambaly II Sensei ze Šambaly II Anastasia Novych

Malý úryvek mluvící za vše :
"Lidé si sami komplikují život .A to se netýká jen obyčejných lidí ,kteří žijí svými pozemskými starostmi. Existují někteří jedinci,kteří se snaží jít duchovním směrem,dělají první krůčky,na své cestě získávají první znalosti. Ale místo toho,aby na sobě začali pořádně pracovat,uplatnovat tyto znalosti,osvojovat si cestu a jít dál,ztrácejí roky,studují jejich vnější podobu a vidí smysl jen v tom, že je ovládají. "
"Jak jako ? "nepochopil Jura.
" No, je to stejné,jako by měl třeba člověk čokoládu a místo toho, aby ji prostě snědl, jede nejdřív do Ameriky a pět let se tam učí rozbalovat vnější obal. Pak jede do Japonska a učí se dalších pět let rozbalovat alobal. Pak jede na sever k čukčům a učí se ,jak má do čokolády správně kousnout.Pak se ještě pět let učí ve Francii a pak v Anglii,aby ocenil chut čokolády v ústech. Až nakonec přijede domů,vezme si svou čokoládu,během několika minut ji sní a pochopí, že to vůbec není to, co čekal a k čemu se tak dlouho a s takovou okázalostí připravoval.Snědl ji za pár minut a to má být všechno ? Copak promrhal roky života na to ,aby nakonec přišel k takové jednoduché věci ? Taková reakce je přirozená, vždyt ve skutečnosti jen přešlapoval na místě.Abyste si osvojili znalosti,nemusíte jezdit daleko. Stačí jen nahlédnout do svého nitra a pochopit, kdo jste a v tomto životě opravdu chcete . "

25.04.2019 5 z 5


Ruce světla Ruce světla Barbara Ann Brennan

Výborná učebnice pro všechny kteří pracují či chtějí pracovat s energií a záměrem léčit ....

14.11.2017 5 z 5


TANTRA - kult ženského principu TANTRA - kult ženského principu André Van Lysebeth

Pro mne jako tantričku výborná kniha od začátku až do konce !!! :))

13.09.2017 5 z 5


Chvála pomalosti Chvála pomalosti Carl Honoré

Velmi inspirující . Sama jsem se přistihla, že je skutečně těžké " zpomalit " v naprosto obyčejných věcech ... třeba chůze do schodů :))

22.05.2017 5 z 5


Proměny duší Proměny duší Michael Newton

Opět skvělé inspirativní čtení !!!! Stejně jako všechny knihy doktora Newtona.... :))

05.01.2017


Na Nule Na Nule Joe Vitale

Opět přečteno jedním dechem stejně jako Svět bez hranic ..... opět mi to připomnělo, že je třeba čistit,čistit, čistit ..... :))

18.01.2016 5 z 5


Jak drahé je zdarma Jak drahé je zdarma Dan Ariely

Skvělý pohled na lidskou mysl .... :)) :)) V době čtení knihy se mi stalo, že i já se nechala " nachytat " a to dokonce při stejně popisovaném chytáku v knize :)):)) Opravdu s podivem, jak se my, co se pokládáme za racionálně smýšlející lidi, chováme někdy v běžných situacích naprosto iracionálně ... :))

10.01.2016 5 z 5


Setkání s pozoruhodnými lidmi Setkání s pozoruhodnými lidmi Osho

Díky knize jsem byla ve společnosti osvícených mystiků .... :)) Nádhera ..... :))

08.01.2016 5 z 5


Restart: Průvodce podnikatelským minimalismem Restart: Průvodce podnikatelským minimalismem Jason Fried

Chcete začít podnikat .... anebo už podnikáte ??? Tak si to zbytečně nekomplikujte :)) :))
Výborný kniha - návod - jak vše zjednodušit co to jde .... :))

06.01.2016 5 z 5