Rozinka28 Rozinka28 komentáře u knih

☰ menu

Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Dlouho jsem se na knihu těšila, o to rychleji jsem ji však odložila. Jak se již některé čtenářky zmiňovaly, děj je zasazený do dokonalého prostřední i ročního období pro takovýto typ příběhu. Nicméně to je také vše, co zaujme. Popisy jsou sice obsáhlé, ale děj utahaný. Vždy jsem přečetla několik stránek a odskočila si k časopisu, protože se kromě neustále se opakujících dějových smyček vlastně nic nového nedozvíte. A když už, tak je to sotva uvěřitelné až hloupoučké. Za sebe se ke knize už nevrátím a případné další autorčino dílko, kterému dám šanci, si nejprve půjčím z knihovny.
PS: Nebála jsem se. A to jsem nějaký strašpytel!

01.09.2020 1 z 5


Všechno o lásce Všechno o lásce Stephanie Laurens (p)

Příběhy členů Cynsterovského klanu čtu na přeskáčku. Musím říct, že tyto první díly se mi líbí mnohem více než později vydané, nejsou přeplněny členy klanu a jejich názory, o to více se soustředí na ústřední dvojici a samotný příběh. Děj v této knize se netáhne, má příjemné tempo, v průběhu příběhu přijde několik zvratů a celkem dlouho nemá čtenář ponětí, kdo je vrahem. Příběh je jednoduchý, jedná se o oddychové čtení na volné večery, kdy se člověku už nechce moc přemýšlet nad dějem. Ke knize se ráda vrátím, jako správný milostný román končí samozřejmě dobře.

19.08.2019 5 z 5


Šlechetný darebák Šlechetný darebák Suzanne Enoch

Bram a Rose patří mezi další z mých oblíbených párů, které se objevují v jednotlivých knihách od S. Enoch. Některé z knih jsou díky společným postavám, které se v nich vyskytují, jakoby provázané, ale příběhy na sebe nenavazují napevno a je tedy poměrně jedno, po jaké knize sáhntete, protože autorka nemá ve zvyku prozrazovat nic z děje mezi ostatními dvojicemi, což považuji za plus. Soustředí se jen a pouze na příběh ústřední dvojice.
Stejně jako u předchozích dílů, tak i tady jsem se bavila a kniha pro mě byla skvělým únikem před realitou po několik večerů před spaním. Klidné a pohodové čtení se zápletkou i dobrým koncem. Co víc si od románu přát?

16.02.2019 5 z 5


Pokořený svůdce Pokořený svůdce Suzanne Enoch

Příběh Tristana a Georgiany mě opět bavil, stejně jako několik dalších knih spisovatelky, které jsem četla již dříve. Jedná se vždy o příběhy plné emocí a hlavně se šťastným koncem, kdy děj plyne jako nic a díky tomu se stává čtení pohodovým odpočinkem na volné večery. Když si potřebuji pročistit hlavu a utéct myšlenkami z reality do snového světa, tak mám jistotu, že díky těmto knihám se mi to podaří a oddechnu si.

16.02.2019 5 z 5


Anglický hrdina Anglický hrdina Suzanne Enoch

Knihy od S.Enoch čtu na přeskáčku, ale když jsem narazila na zmínku o Bitovi, přála jsem si poznat i jeho příběh, protože mi svým tichým chováním přišel tajemný a zvláštní. A jsem ráda, že jsme na tuto knihu napadla. Příběh plynul jako nic, knihu jsem měla za dvě odpoledne přečtenou. Přála jsem mu, aby se jeho stav zlepšil a našel k sobě ženu, co k němu bude sedět. A v Luce ji našel, jak také jinak, u těchto románů, které vždy končí dobře. Takže za mě skvělá kniha a ráda se k ní opět vrátím.

16.02.2019 5 z 5


Řekni něco legračního Řekni něco legračního Penelope Ward

Zase trochu jiný příběh, který se zabývá tématem adopcí z obou jeho stran. Chvílemi mi přišlo, že autorka neví, na kterou dějovou linku se soustředit více - na tu adopční nebo na tu erotickou mezi hlavními hrdiny. Ale konec dobrý, všechno dobré.

01.02.2019 4 z 5


Tarot dobra Tarot dobra Colette Baron-Reid

Z mého pohledu se jedná o jedny z nejhezčích karet, co jsem kdy měla v ruce, určených na výklad. Obrázky jsou zasněné, když se na ně díváte, nikterak vás neruší, spíš naopak. Výklad si můžete přizpůsobit svému zaběhnutému stylu, popisky jednotlivých karet v příručce jsou velmi dobře napsané a člověk tak ví, co mu karty sdělují. Při podrobnějším zapracování se do hloubky můžete z kombinací vyčíst i dost detailní odpovědi.

23.01.2019 5 z 5


Austenland Austenland Shannon Hale

První jsem viděla film a chvíli mi trvalo, než jsem se sžila s pocitem, že příběh psaný v knize je o poznání jiný, odehrává se na jiných místech, s jinými vztahy mezi hlavními postavami. Nicméně mě chytnul a bavil až do konce. Mám ráda lehké příběhy bez zbytečných melodramatických zvratů. Bylo zvláštní sledovat vývoj Jane, co si přeje a co ne, stejně jako vývoj jejího vztahu s panem Noblym. Ke knize se ráda vrátím.

23.01.2019 5 z 5


Bohatá nevěsta Bohatá nevěsta Barbara Cartland

Tak ano, chtěla jsem nějakou tenčí knížku na volné odpoledne, ale takhle rychle sfouknutý příběh jsem tedy nečekala. Extrémě mě vytáčela smetánka, která Rossaně znepříjemňovala život. Co se děje týče, sedí si s anotací a není třeba ho více přibližovat. Nicméně se zase radši vrátím k delším příběhům na více stránek, abych se z toho rychlého tempa lépe vzpamatovala.

20.01.2019 2 z 5


Láska k nepříteli Láska k nepříteli Suzanne Enoch

Příběh jako takový je o jedné vyhrané sázce, polorozpadlém panství, dvou slečnách a jednom dobrodruhovi, který se do jejich světa dostane, ani neví jak. Nechybí ani proradný hrabě ze sousedství a dávná půjčka. Příběh plyne lehce, stále se zde něco děje, autorka se tu tolik nešťourá v jednotlivých postavách ani jejich pocitech, což je milá změna od ostatních historických románů.

20.01.2019 5 z 5


Lekce lásky Lekce lásky Suzanne Enoch

Od autorky je to první kniha, po které jsem sáhla a myslím, že jsem udělala dobře, protože mě příběh bavil a nasměroval k dalším jejím knihám. Ano, na začátku mi to přišlo drobet přitažené za vlasy a na konci bych si odpustila slzavé údolí, ale jinak mě příběh hraběte a guvernantky bavil, děj plynul a za chvíli jsem byla na konci knihy. Myslím, že pro ženy, které si potrpí na historické romance, je příběh ideálním zkrácením volného odpoledne.

07.01.2019 5 z 5


Panství Edenbrooke Panství Edenbrooke Julianne Donaldson

K této knize jsem si odskočila od složitěji psaných románů Jane Austenové. Nabízí něco málo přes třista stran, které lze s nadhledem zhltnout v jediném dni, protože příběh je čtivý. Narozdíl od v současnosti tolik čtených erotických bestlleserů se tu setkáte s klasickým uzavřeným dvořením gentlemana a s hrdinkou, která se nevzdává své otevřenosti, přesto je lehce naivní a sebekritická. Ano, dopředu tušíte, jak příběh dopadne, ale co na tom záleží? Pokud chcete zpomalit své myšlenky a na chvíli si oddechnout v době, kdy se tolik nespěchalo, pak vás má příběh tendenci zaujmout.

29.12.2018 5 z 5


Dokonalá milenka Dokonalá milenka Stephanie Laurens (p)

Přečetla jsem na přeskáčku několik knih z Cynsterovské ságy a tento příběh řadím mezi ty nejpovedenější, co mě bavily. Nechyběla tu detektivní zápletka, která se ovšem netáhla, jako tomu je v jiných dílech této autorky. Simon mi byl sympatický, mám ráda dominantní typy mužů, ale fandila jsem i sebevědomé Portii, která nešla s kůží na trh lacino a pěkně ho přitáhla za kšandy, místo aby nad ním od první chvíle vzdychala. Za mě paráda.

22.11.2018 5 z 5


Prokletá nevěsta Prokletá nevěsta Rexanne Becnel

Prokletou nevěstu mám doma už roky a v mé knihovně má už své stálé místo. Čas od času se k ní vracím a znovu si pročítám příběh válečníka Axtona a jeho vzpurné ženy. Jedná se o klasický histrický román a z mé strany mu vůbec nic nechybí. Za sebe doporučuji.

10.10.2018 5 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Jestli jsem na to kdy zapomněla, tak teď už je mi jasné, že mám v srdci ještě stále kus teenagerské romantické lásky. Je jedno, kolik let člověku je, pokud to v sobě máte, tak vás vyprávění vtáhne do děje jako nic.
Oba hlavní hrdiny jsem si oblíbila, vtipné dialogy, romantické scény i závěrečný rozkol opepřují celý příběh. A ačkoliv víte, že stejně budou nakonec spolu, podvědomě jim držíte palce, aby to vyšlo. A teď hurá na druhý díl série.

09.10.2018 5 z 5


… a pak ji políbil … a pak ji políbil Laura Lee Guhrke

Neurazí, nenadchne. I v historických romancích se dají nalézt knihy plné vtipu a pošťuchování, i přes svázanost tehdejší etiketou. V této knize mi právě tohle chybělo. Jinak děj plynul pozvolna a četl se lehce, žádné velké zvraty, ideální, pokud si chce člověk odpočinout od zmatku okolního světa.

07.10.2018 3 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Jedni chválili, druzí haněli. Ráda si dělám svůj názor, tak jsem knihu přečetla. Šlo to rychle, nic moc k přemýšlení. Kdyby děj skončil v polovině knihy, byla by to příjemná teenagerská romance. Druhá polovina je spíš fantasy a klidně bych si ji odpustila.
Travis je zde za superochránce, lamače srdcí a kostí, kterému se každá rána vyhne, ovšem s ochranitelskými a něžnými sklony. Abby je... prostě Abby. Čím více přelétala od jednoho kluka ke druhému, tím více mě štvala. Dostála tak perfektně své přezdívce Holubička (a úděsné zkratce Holu), ptáčkovi, který -dle jejích vlastních slov- vše jen posírá.

07.10.2018 4 z 5


S vikomtem v ložnici S vikomtem v ložnici Gayle Callen

Po knize jsem sáhla ve chvíli, kdy jsem neměla zájem číst extra zápletku a potřebovala jsem si odpočinout od složitější literatury. A byla to dobrá volba. Pokud nehledáte vyhrocené dějové zvraty, pak míříte na správnou knihu. Čte se lehce, postava Simona osvěžuje svým handicapem celý žánr historických romancí.

17.09.2018 5 z 5


Gentlemanovy tajné touhy Gentlemanovy tajné touhy Laura Lee Guhrke

První kniha, co mi z této série přišla pod ruku. Sympatizovala jsem s cílevědomou Marií a vlastně i chápala Filipovo chování a rozpaky z lásky k ženě jiného společenského postavení, vždyť v té době bývaly oprávněné. Mrzí mne pouze konec, kdy se vše najednou během pěti stránek otočilo o 180°. Byl zbytečně uspěchaný.

19.07.2018 4 z 5


Nightingale Way Nightingale Way Samantha Young

Knihu jsem četla jako druhou ze série. A i tak v ní vidím plno shodných popisů, jako ve Scotland street. Všichni muži jsou neobyčejně krásní, mužní, silní. Ženy mají husté vlasy a nadpozemskou krásu... No, dobrá.
Faktem ale je, že příběh bývalého trestance a jeho dcery se odlišuje od ostatních románů, kde hlavní hrdinové většinou řeší jen sebe a svůj protějšek navzájem. K tomuto dílu se vrátím, až budu opět chtít odpočinkovou četbu.

25.06.2018 5 z 5