RozaD RozaD komentáře u knih

☰ menu

Motýliky 1: Prvá láska Motýliky 1: Prvá láska Alice Oseman

Existuje na světě snad něco sladsiho než tato série?

01.09.2023


Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

MILUJU!!!! Konečně příběh, kde nemám jedinou výtku. Konečně se zamilují a řeknou si to prakticky hned, a můžeme si tu romantickou linku, kde už jsou konečně téměř cely příběh opravdu spolu, aniž by si to tajili, užit naplno. Čtu ji stále dokola.

01.09.2023 5 z 5


Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

NÁDHERA!!!! Já teda silim pokaždé, když se hlavni hrdinové celou dobu tajné miluji, ale neřeknou si to kvůli tomu druhému, protože ten to určitě neopetuje, pak si to teda nějakým způsobem řeknou, je nějaká katastrofa, vyrikaji si to, a je konec knihy, ale i tak to bylo krásné a sladké. Jen na mě teda úplně zbytečně od te první pusy až po to kino 3/4 knihy výplň o ničemu

01.09.2023 5 z 5


To jediné, co na světě zbývá To jediné, co na světě zbývá Erik J. Brown

Jen jedno slovo - D O K O N A L O S T .
No vážně. Krása, jak se rozvíjel dej, jak vás to vtáhne hned na první straně a do poslední nepusti. Přísahám- není tam jediná nudná chvíle, jen na vyplnění stran nebo děje. Není tam nic zbytečného.
Tedy jednu chybu to má. Ach ta klasika. SAMOZŘEJMĚ ze k sobě kluci něco cítí, ale boji se, ze ten druhy ne, tak si nic neřeknou, a když už si řeknou, tak se to cele dosere, takže na romantiku není čas, a pak je konec. No jo. Jen tak. Slus. The end.
Ale jinak- budu číst znova a znova.
Měla jsem ji přečtenou za 6h, protože jsem se nedokázala odtrhnout. Sice to není žádná extra rychlost, protože jsem magor a romantické chvíle si čtu třeba i 5x dokola, a pak se ještě vracím, ale přestat jsem proste nemohla.

01.09.2023 5 z 5


Vášeň Vášeň Geneva Lee

Hmm, tak já nevím.. přijde to jen mi, nebo poslední dobou vycházejí v ya literatuře proste samé nepovedené kousky? Je mi úplně Jasne, ze dneska už je prakticky nemožné vymyslet něco originálního - a upřímně to podle me ani nikdo po nikom nechce a neočekává, ale tohle na me působí jen jako hodně nepovedený prakticky téměř doslovný přepis padesáti odstínu. Možná ze bez tohoto srovnání by to byl moc fajn příběh, ale takto to na me bohužel působí jako kniha, jež má vydělat autorce peníze, ačkoli nemá proc.
Možná jsem od toho proste jen očekávala příliš. A pritom to mohlo mít takový potenciál! Škoda.

23.05.2022 1 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Eh, tak nevím, přijde to jenom mě, nebo se mona nějak zhoršila? Od knihy jsem tedy čekala více, než jsem dostala a ke konci byla lehce zklamaná. Sice jsem Docetla, ale nebyla to žádná hitparáda. Zbytečně nelogické chování a v polovině případu dělala hlavni hrdinka z komára velblouda, místo toho, aby si vše normálně vyrikali.
SPOILER
Například mluvím o situaci, když jej našla líbat se s jinou, po tom, co mu zemřela matka a on byl mimo. Jasne, není to hezké, na druhou stranu pochopitelne a její reakce byla totálně přehnaná- ze se s nim přestala úplně bavit, a on musel dělat psi kusy, aby ji získal zpět.. haló, byl to jen jeden polibek a byl totálně zhulenej.
A další takové situace.
Ale i tak má kniha v knihovně místo, protože ta obálka je fakt hezká.

14.05.2022 1 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Konečně po delší době autorka, která umí napsat opravdu dobrou knihu v tomto žánru.
Příběh mě zaujal hned od první stránky a nepustil až do konce. Bylo to vtipné, mile, romantické. Postavy se konečně chovaly velmi rozumně a většinou si vše vyrikali jako normální lidé. Snad poprvé jsem se nemusela pozastavovat nad žádným nelogicky chováním postav, jak to u jiných knih často dělám. Nemohla jsem příběh odložit a zároveň nechtěla konec. Autorka píše reálné a vyspělé postavy. A o obálce ani nemluvím.
Lili Lucas po dlouhé době přinesla do mé knihovny zase pořádnou knihu a za to ji dekuju!

14.05.2022 5 z 5


Truly Truly Ava Reed (p)

Hm, tak tohle bohužel velká špatná.
Na knihu jsem se těšila, ale nakonec jsem hned po první kapitole došla k tomu, ze dočíst knihu bude boj- a taky byl. Nedokázala jsem se zacist a prakticky pořad knihu odkladala, protože jsem se musela te absurditě smát a ptát se sama sebe, kdo takový blábol mohl vůbec sesmolit.
Nejenže bylo osloveni “maminka a tatínek” úplně příšerné (který teenager, navíc kluk!, takto mluvi?), ale ty jejich věcné myšlenkové pochody, které byly zbytečně utahane a skakaly furt tam a zpět.
Taky mi přišlo, ze kromě masena tam každý dělal z naprostých prkotin katastroficky problém- viz ta reakce na tu situaci v restauraci. Jasne, nebylo to hezké, ale proboha. A tak to bylo prakticky se vším.
Chápu, ze z te holky chtěla autorka udělat roztomilou “chudinku”, ale tohle už bylo trosku moc, nemyslíte? Vždyť místo toho z ni udělala prakticky labilní zoufalku, která skuci kvůli každé blbosti. A june taky v polovině případech startovala na masena úplně zbytečně- vždyť on byl jediná normální a sympatická postava z cele knihy.
Nevim, jak vy, ale mě se na knize líbily jen dvě věci- některé citáty popisující kapitolu na začátku místo klasického nadpisu, a ze jsem knihu konečně Docetla a hodila do knihovny jen pro docela hezkou obálku.

14.05.2022


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Tak ani já neodolala a mám hotovo. Jelikož jsem si nebyla serii vůbec jistá, tak než abych si prvně kupovala knihy, koukla jsem na seriál, který mne pohltil a nepustil. Následně tedy přišly na radu knihy a musím říci, ze jsem nadšena- ještě nikdy jsem neviděla tak přesně zpracované filmové/seriálové vydání podle knihy! Jsem tedy nucena přiznat, ze kolikrát mi byl více milejsi dokonce seriál než kniha, což se mi také ještě nikdy nestalo. Ovšem to neznamena, ze by knihy byly napsaný špatně, to vůbec ne. Po různých recenzích jsem čekala hodně dopodrobna a zbytečně rozepsánou historii a zdlouhavé popisy, což mi ale ani jednou nepřišlo ( v teto první knize), a naopak podle ocekavani mi chyběly dlouhé podrobné popisy sexuálních scén, jak jsem také cetla, ze jich bude spousty- a nic, vždy to autorka nacpala a šlo se dal. Celkové jsem se těšila na mnohem více romantiky, které zde je na můj vkus poskrovnu. Ale alespoň jsem pak více nadšena z toho mála.
Celkové jsou knihy úžasné a budu je určitě číst zase znova a znova.
Každopádně trochu mimo- jsem jediná koho přivádí k šílenství jak je na zadní straně napsáno “Skotska odpověď na Hru o truny.”? Možná se mýlím, ale dle mého je cizinka napsána/vydána v roce 1991, kdežto hra o truny o pět let později, tedy 1996?

27.08.2021 5 z 5


Dávám ti své tělo - Jak píšu milostné scény Dávám ti své tělo - Jak píšu milostné scény Diana Gabaldon

Mě se strašně líbí, jak tady někteří hučí, ze to není kniha pro “běžné čtenáře”, ale pro fanoušky cizinky a pro začínající autory, jak psát erotické scény… nechci nic říkat, ale vždyť je to napsané hned na obálce proboha :D tak nechápu, čemu se všichni tak diví.
Jinak za mě super.

09.08.2021


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Nádhera.
Když vyšel Kulti a já Se dozvěděla, ze je to kniha z fotbalového prostředí, hned jsem ji zamítla, protože fotbal mě nebaví a vlastně jsem ho nikdy ani poradně neviděla.
Ale. Pořad jsem na tu knihu musela myslet, při každé návštěvě knihlupectvi... a tak jsem ji nakonec dala šanci. A byla to naprostá nádhera. Přečetla jsem si ji dvakrát po sobě a dlouho jsem se pak nemohla Zacist do jiné.
Pak přišel Malachyn- a to bylo docela zklamání, bylo to fajn, ale nemám chuť si knihu přečíst znova a prakticky si nepamatuju o cem příběh byl.
Kultiho jsem nedávno cetla znova a pecka.
Potom jsem se dozvěděla, ze vyjde Lukov a neváhala jsem, okamžitě jsem predpbjednavala. Něco mi říkalo, ze to bude zase stejně dobře jako Kulti. A nemylila jsem se. Kniha je úžasná na všech frontách. Normálně silim, když dvojice čeká doslova celou knihu na to, až budou spolu, ale u teto autorky to proste nějak funguje. Knihu čtete a čtete a ani si nevsimnete, ze jste už u konce- tak přirozené dej plyne.
U autorky se mi strašně moc líbí, ze to není jako u ostatních knih- vyspi se spolu na začátku, protože jsou cizinci, pak zjisti, ze spolu pracuji, nebo podobně, nechtějí být spolu, pak spolu jsou, něco se stane, rozjedou se, uvědomí si, ze bez sebe nemůžou žít, usmiri se a je konec. Hruza. Tady sice dlouho budují vztah, ale když už, tak to proste funguje bez zbytečných rozchodu a dramat.
Klidně by kniha mohla být ještě delší.
Takže za mě rozhodne 5*.
Lukov a Kulti se u mě dělí o první místo v žebříčku knih od teto autorky, přiznám se, ze kulti lehce prohrává, ale malachyn se ani neumístil, asi to byl nějaký autorcin slabší úlet- to možná potvrzuje i délka knihy. Každopádně se moc těším na další knihy a doufám, ze budou stejně úžasné.

11.05.2021 5 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Nádhera. Ke knize se pravidelně vracím a i když ji zrovna nečtu, rada ji porovnavam s ostatními v tomto žánru. Originální, krásná, dokonce i lehce naučná, nenásilnou formou předává základní znalosti a pravidla pobytu v divočině. Také je to konečně příběh, kdy k polibku nedojde prakticky na poslední straně, takže si stihneme ještě užit poradně romantiky mezi hlavními hrdiny, kteří byli oba opravdu sympatičtí. Proste nádhera, nemám co vytknout. A! Viděli jste už tu obálku? Teto knize celkové proste nelze odolat a nemůžu se dočkat dalších autorcinych příběhu.

29.04.2021 5 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

(SPOILER) Nádhera. Nostalgie. Po 10 letech je to konečně tady a musím říct, ze to za to čekání opravdu stalo. První polovinu knihy už jsem znala z dřívějších let, ale stejně jsem znovu zasla. Celkové mám raději ty chlapske pohledy, a tak mě mrzí, ze steph striktně odmítla prepsat další díly. Ale kdo ví, třeba za dalších 10 let... hodně věci nebylo moc prekvapivych, nikoli však méně fascinujících. Byla jsem velmi mile překvapena, ze má kniha přes 700 stran, to jsem opravdu nečekala - a dikybohu. Jako velká fanynka jsem si myslela, ze už se pro mě žádné překvapeni ohledně příběhu nebo jednotlivých postav dít nebude- ale přeci jen na mě jedno velké čekalo. Steph je výborná autorka a příběhy psát umí, jsou ctive a propracované, a i když půlnocni slunce už prakticky všichni známe, neměla jsem šanci se odtrhnout a měla přečteno na úkor spánku během jedné noci, až na mě kniha vůbec nepusobila “tlusté”, spíše naopak bych klidně ještě par desítek stránek uvítala.
Každopádně vyprávění edwarda jako takové na mě nějakým výrazným ponurym dojmem nepůsobí, je to proste klasicky Edward tak, jak jej známe.
SPOILER
Největší rozdíl oproti Stmivani najdeme při popisu záchranné akce proti jamesovi, která se opravdu vydařila- vím, jak to skončí, ale stejně jsem byla stejně napjatá jako Edward a nepřipadalo v úvahu, ze by mě při čtení cokoli přerušilo. I se psem museli jít jiní členové rodiny, abych se nemusela odtrhnout být jen na par vteřin.
Rozhodne za celou ságu *5/5

05.04.2021 5 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

(SPOILER) Tak tohle byla teda hruza. 600 strankovou knihu mám běžné přečtenou během dne, maximálně dvou. Ale tuhle? Musela jsem se přímo nutit, abych pokračovala ve čtení, tak často jsem si ještě u žádné knihy přestávky nedělala... vlastně u dobrých knih si nedělám přestávky vůbec, pokud to není nutné, ale tady jsem skočila po každé příležitosti proč čtení odložit. Bohužel jsem člověk, který knihu musí dočíst, ať je jaká je, takže statečně pokarcuju dalším dílem (především protože už jsem si je zakoupila a jsem zvědavá, zda se to nakonec přeci jen nějak nezlepší a nerozjede), ale jestliže to budou stejná muka jako u prvního dílu, tak jde série hodně rychle z domu.
Obě hlavni postavy jsou nesympaticke a protivne. Gideon mi přijde strašně neomaleny (rozhodne ne tím sexy způsobem) a obě postavy jsou extrémně naladove, přijde mi, ze co větu mění svůj názor.
Taky mi dej přijde extrémně zrychlený. Pardon, ale po týdnu už ho šílené miluje a neví, jak bez nej žít, když se rozešli? Jsou dospěli nebo prožívají zrovna pubertu (oba najednou) ?
Ze ji po par dnech známosti už kupuje mobil a hada se, ze ho zaplatí? Nebo ze strašně nechce přítelkyni a má na to svůj vyhrazeny názor, ale Eva řekne jednou ne a on okamžitě mění názor a najednou hned letí do tisku ze má přítelkyni? Nebo se znají par dni a ona už se mu svěřuje s takovými zážitky?
Také mezi postavami necítím vůbec žádnou chemii, nedokážu se ani k jednomu “primknout”, vcitit se do nich.
Dominantní chlap mi přijde sexy, ale tento chlap na mě působí přesně opačné. Stekat nesmyslné rozkazy a ještě říkat holce, ať drží hubu?! Neuvěřitelné.
Celá kniha je proste špatně.
A to vůbec nemluvím o tom, jak je až extrémně stejný scénář jako 50 odstínu, které paradoxně jsou úplným opakem tohoto příběhu- tj. sympatické postavy, příběh se pozvolné vyvíjí, christian má dobře důvody, proč se chova, jak se chova a mezi postavami to proste funguje.
Každopádně serii od Sylvie day rozhodne nedoporučuji, raději si vezmete do ruky odstíny- prakticky si přečtěte úplně stejný příběh, jen milionkrat lépe vyprávěny.

24.02.2021 odpad!


Mister Mister E. L. James (p)

Senzace ❤️ Romantické od začátku až do konce. Snad bude druhy díl co nejrychleji na světě. Také mě velmi velmi mile překvapilo, ze na romantiku jsme nemuseli čekat až na půlku knihy, ale polibek přišel celkem rychle a pak už to jelo. Na 100% doporucuji všem romantickým dusičkam, kterým jde o lásku a ne formulaci textu.

26.12.2019 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Knihu jsem strašně dlouho dokládala, jelikož nejsem zrovna fanynka historie, ale asi po roce jsem se do ni konečně pustila, jen proto, abych to už měla z krku. A Paneboze! Stačila mi pouhá první kapitola, abych se do knihy absolutně zamilovala! Plakala jsem s postavami, sdílela jejich strachy, vášně, smutky. Ačkoli miluju od Jojo každý její příběh, tento (společně s než jsem te poznala) ve mě zanechal opravdovou stopu, je to velmi silný příběh, na který myslím, nikdy nezapomenu. Kniha mě opravdu dostala. Bravo.

09.03.2019 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

♥♥♥ není co dodat, v mé knihovně má čestné místo. Naprostou souhlasím se švýcarskou klinikou, sama bych toto legalizovala v každé zemi, protože je to volba jedině daného člověka. Nádherná, pravdivá, smutná a zábavná.

26.02.2019 5 z 5