RosMeggie RosMeggie komentáře u knih

☰ menu

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

Nádherná kniha plná smutných a bolestivých pravd a ztrát, ale také pohádek, lásky a nadějí. Příběh Niky a Rigela mi připomíná jeden vlastní příběh a možná proto mi kniha tak moc přirostla k srdci a nenechala mě ani na chvíli chladnou. Vím, že tento příběh není pro každého, ale pokud si někdy připadáte zvláštní, pokud si někdy připadáte sami, pokud rádi cítíte všechny pocity, které svět nabízí, věřím, že se Vám příběh bude líbit. Už od první věty jsem věděla, že mě kniha vezme za srdce a že mě jen tak nepustí, a to se také stalo. Pokud věříte na lásku a chcete znát příběh slzotvůrce, vyzývám vás k přečtení.

S láskou,

Rose

10.12.2023 5 z 5


Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

Nádherný milostný příběh, který není pojat klasicky tak, jak jsme zvyklí. Nejde jen o to, že jde zde o lásku dvou mužů, ale především o autorovo pojetí.. nebo lépe řečeno o autorovu poetickém vyprávění, o propojení lásky a umění. Přiznám se, že jsem jako první viděla film, který mě svým pojetím naprosto uchvátil, což ještě umocnil jeho dokonalý soundtrack. Jenže jak jsme zvyklí, kniha má zase jiné přednosti. Pro některé se může zpočátku zdát, že se kniha táhne, a ano, je to v podstatě pravda, jenže v tomto případě jde o účel, jde o to procítit, co autor předává. Za mě jde o jeden z nejromantičtějších příběhů, které jsem měla možnost přečíst.

Pokud u čtení hledáte i něco jiného než si jen oddechnout, tak určitě doporučuji..

Zatím..

S láskou,
Rose

19.09.2020 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Dočteno před pár týdny, takže mi už moc paměť neslouží, ale přečetla jsem knihu opět jedním dechem. Tohle je jednoznačně jedna z mých nejoblíbenějších fantasy sérií. Nechybí ji totiž nic, je zde pořádná dávka akce a napětí, vztahů a lásky a v neposlední řadě kouzel a kouzelných tvorů, což já ráda. Líbilo se mi číst příběh z více perspektiv. Manon se stala mou oblíbenou postavou, ale na Jestřába prostě nikdo nemá. To je prototyp dokonalého bojovníka a všeho všudy muže, kdo by ho nemiloval..? :D

xoxo,
Rose

09.08.2020 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Další skvělý díl ze série Skleněného Trůnu, který snad předčil všechny předchozí díly. Třetí díl je opět plný akcí a nečekaných zvratů. Vztah Aelin a Jestřába (mé naprosto nejoblíbenější postavy) byl krásně zpracován a těším se na jejich pokračování.. ♥ Kniha Vás prostě a jednoduše vtáhne do děje a ani nevíte a už ji máte přečtenou.

xoxo,
Rose

09.08.2020 5 z 5


Netvor Netvor Alex Flinn

Pěkné a moderní zpracování příběhu Krásky a Zvířete. Moc se mi líbil vývoj charakteru Kyla, který byl ze začátku prostě namyšlený teenager, který měl vždycky všechno. Autorka si dala práci i s jazykem, kdy se z používání obecné češtiny stal krásný spisovný jazyk, kterým bohužel dneska moc lidí už nemluví a ten kdo ano působí jako exot.. :D

Pokud máte chuť na oddechové čtení, kde už předem znáte konec, určitě doporučuji.. :)

S láskou,
Rose

09.08.2020 4 z 5


Skoro směšná story Skoro směšná story Ned Vizzini

Za prvé chci vyjádřit nechuť k české verzi obálky, která se vážně nepovedla, jediné štěstí, že mám doma originál a tohle mi nehyzdí knihovnu.. :D

Ale teď k samotné knize, o které musím prohlásit, že byla jedna z nejtěžších, ne-li úplně nejtěžší, kterou jsem kdy četla. Je to silný příběh s ještě silnějším poselstvím, a pro někoho, kdo si prožil a zažívá strasti psychických poruch, je opravdu náročné se jí prokousat. Ale musím říct, že jsem velmi ráda, že jsem na ni narazila. Je to těžká, ovšem důležitá kniha, kterou bych doporučila každému, kdo by se chtěl trochu vzdělat a pochopit život s depresí či úzkostí.

Kniha stejně jak nejistě začíná, tak i nejistě končí, o čemž život s depresí je. Nikdy nevíte, kdy vás nemoc porazí. Stejně jako porazila autora a mnoho dalších lidí.

P.S. Kdyby si někdo, kdo tohle zrovna čte, potřeboval popovídat, svěřit se, jsem tady pro vás, nebojte se napsat.

S Láskou,
Vaše Rose

23.07.2020 5 z 5


Velkolepá kniha o prehistorických zvířatech Velkolepá kniha o prehistorických zvířatech Tom Jackson

Sice kniha "určená" pro děti a mládež, ale i mně, jakožto dospělému jedinci, se velmi líbila. Miluji historii a pravěká zvířata mně vždy fascinovala. Kniha nemá moc textu, což je docela škoda, ale zase obsahuje opravdu překrásné malby zvířat, což je pro mě obrovské plus. Kniha je moc pěkně zpracována.

Za mě určitě zajímavá kniha, která se v knihovně neztratí.

Xoxo,
Rose

23.07.2020 4 z 5


Nesvá Nesvá E. Lockhart (p)

Musím říct, že zpracování knihy, mě opravdu nadchlo, bohužel pro autorku, ale bylo lepší zpracování než samotný příběh. Jak už tady bylo napsáno, také jsem od toho rozhodně čekala víc, a určitě by se dal vymyslet mnohem zajímavější a celkově lepší vyvrcholení příběhu.

Během čtení na mě kniha působila dobře, příjemně se četla, příběh byl zajímavý, hlavně díky postupnému odhalování a retrospektivě, ale po přečtení na mě zanechala spíše takový nemastný neslaný pocit. Škoda..

Xoxo,
Rose

29.08.2019 3 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Kniha i film naprosto perfektní. Opravdu upřímně jsem se u knihy nasmála, o to víc, když jsem ji poslouchala jako audio knihu, která byla skvěle namluvená. Oddechové čtení, které Vám za každé situace zvedne náladu.

Doporučuji všem, co se nebojí zasmát..

S láskou,
Vaše Rose

18.08.2019 5 z 5


Občanský průkaz Občanský průkaz Petr Šabach

Za mě oproti filmu docela zklamání. Konec mi přišel takový chaotický, ale co se týká knihy jako celku, tak byla dobře napsaná. Líbilo se mi zobrazení totalitní doby, které je opravdu autentické. Částmi vtipná a částmi velmi vážná kniha.

Vaše Rose

18.08.2019 3 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Krátká knížka, která je srozumitelná a docela lehce jde přečíst i přesto, že ji psal Bohumil Hrabal. Líbily se mi retrospektivní myšlenky hlavního hrdiny, které doplňovaly krátký děj.

Kniha jejíž hlavní příběh se odehrává až na úplném konci, ale přesto má v sobě nádherné myšlenky. Je vtipná a vážná zároveň. Já bych rozhodně doporučila, ale Bohumil Hrabal má svůj osobitý styl, který nemusí být pro každého to pravé ořechové.

S láskou,
Vaše Rose

18.08.2019 5 z 5


Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Překvapivě se mi většina básní dost líbila. Zvláště pak básně o lásce. Čte se dobře, nemusíte se bát, že by jste měli problém kvůli jazyku.

Vaše Rose

18.08.2019 4 z 5


Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Rozhodně klasika, kterou bychom měli aspoň jednou za život přečíst, ale pro mou osobu není potřeba ji číst vícekrát.. :D

Vaše Rose

18.08.2019 3 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Čapkova díla mám opravdu ráda a ani toto dílo není výjimkou. Kniha byla čtivá, až na druhou část, se kterou jsem měla jisté problémy.. Celkově je ale dílo velice povedené, a opět i velice nadčasové. I dnešní čtenář si v tom najde své. Je rozhodně dějově rozsáhlejší než většina děl Karla Čapka, už jen z toho důvodu, že se jedná o prozaické dílo.

S láskou,
Rose

18.08.2019 4 z 5


Čekání na Godota Čekání na Godota Samuel Beckett

Osobně toto drama mám moc ráda, právě kvůli tomu, že je jiné, pro někoho divné a rozhodně nudné, ale o to tam jde, jde o věčné čekání na něco, co možná ani nikdy nepřijde.. A o čem je tedy řeč? To je asi na každém jak si to vyloží, co v knize najde, jaké je jeho přesvědčení. Dílo je tak absurdní, až je perfektní.

Vaše Rose

18.08.2019 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Úžasná nadčasová kniha, ze které až mrazí. Poslouchala jsem ji jako audio knihu a musím říct, že o to víc mě bavila, byla skvěle namluvená s básněmi a písněmi, které jsem si koncem i prozpěvovala.. :D

Sice dílo patří k povinné četbě, ale rozhodně se ho nemusíte bát, je opravdu velice čtivá a zábavná, plná narážek, které by se daly aplikovat i na dnešní dobu. Rozhodně doporučuji přečíst.

Vaše Rose

18.08.2019 5 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Skutečně zajímavý příběh, o kterém stálé úplně nevím, co si myslet. Jsou zde moc hezky vykresleny postavy a jejich úmysly. Rozhodně jeden z těch zvláštních příběhů.

S láskou,
Rose

18.08.2019 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Nádherný příběh o dvou přátelích, o normálním muži a jeho postiženém kamarádovi. Jazyk i dialogy jsou jednoduché, za to ale umí pořádně zasáhnout. Neuvěřitelně krásný a smutný příběh, který určitě stojí za to si přečíst.

S láskou,
Rose

18.08.2019 5 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Miluji knihu i film. Nádherný příběh o neopětované lásce. O tom, co všechno člověk obětuje pro druhého a jak se mu to následně vymstí. Tahle kniha patří k mým nejoblíbenějším. Čte se krásně.. Přibližuje život tehdejší smetánky. Krásné vykreslení lidských vlastností - pýchy, zazobanosti, naivity, povrchnosti...

S láskou,
Vaše Rose

18.08.2019 5 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Za mě musím říci, že mě dílo příliš nenadchlo. Chápu filosofii celé knihy, přesto do mě nijak hlouběji nezasáhla.

K maturitě rozhodně nedoporučuji, kvůli téměř žádnému ději. Kniha je spíše o náznacích, myšlenkách rybáře a autora samotného.

Rose

18.08.2019 3 z 5