RoseJP RoseJP komentáře u knih

☰ menu

Les rukou a zubů Les rukou a zubů Carrie Ryan

Já jsem nadšená, četla jsem ji jako malá a bála jsem se u ní, teď se mi to tak strašidelné nezdálo, ale líbilo se mi to i tak :D oddechové čtení, jsem zvědavá jestli se v dalších dílech nějak rozvine příběh Gabriely, nebo to zůstane takhle do ztracena.

13.03.2022 5 z 5


Odhalená Odhalená Kristin Cast

Jsem ze série čím dál víc zklamaná, vůbec mě to nebavilo, doufám, že závěr bude lepší. Zbytečné natahování, vlastně se nic nestalo, až asi na posledních 30 stránek.

08.03.2022 1 z 5


Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

(SPOILER) Jelikož jsem knížku musela číst na tabletu, tak si myslím, že proto se mi i líbila méně, ale bohužel jí prostě nikde nemají k půjčení! :(
Knížka hezky utíkala, nějak jsem tušila, že smrt D. nebude jen tak, vzhledem k tomu, že jsou ještě další díly... Taky se mi moc nelíbil rozchod Ch. s L., ale hádám, že to bude také mít pokračování. Byla jsem naštvaná na Rose, že nebyla schopná D. zabít, nebo na něj zaútočit dřív.
Těším se na další díl.

01.03.2022


Krev Nejmocnějších Krev Nejmocnějších Monika Vorálková

Já nevím, mám asi neutrální postoj, vůbec jsem neměla ty fáze, že bych knížku chtěla číst dál, protože mě zajímá, jak to bude, ale jen proto, abych ji dočetla. Zároveň mě ničím nenaštvala, jen prostě nenadchla. Rozhodně bych o tom neřekla, že to je spojení Tolkiena a Her o Trůny, prostě taková běžná fantasy knížka, co neutkvěje v paměti.

25.01.2022 2 z 5


Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Na začátku jsem měla problém do knížky začíst, vůbec jsem se nechytala, když jsem četla, myslela jsem na jiné věci a tak, když tam byly pasáže se Sašou, říkala jsem si "ježiš, proč to sem motá, to mě hrozně nezajímá" no, pak se dějové linky seběhly a hned to bylo o něčem jiném. Hodně mi vadilo, že byla Saša tak naivní? Šla nahoru, jen tak, všechno tomu flétnistovi věřila a její "láska" co si vymyslela k Hunteorvi.. štvalo mě to :D
A chyběl mi Arťom! Za mě byl díl celkově slabší, uvidíme co přinese další.

16.01.2022 2 z 5


Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Opět, čekala jsem víc, v podstatě mě zaujal jen jeden příběh - Ayama a trnitý les, jinak mi příběhy vůbec neutkvěly v hlavě. Asi nejsem cílovka.

10.01.2022 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Od knihy jsem čekala trochu víc, vzhledem k tomu, jak byla propagovaná a na žebříčkách nahoře, ale v závěru jsem byla spokojená i tak. Děj rychle ubíhá a i když autorka mění dějové linie, neztratila jsem se a nevadilo mi to. Něco mi tomu ale přesto chybělo, jen nedokážu popsat co :D (proto nedávám plné hvězdičky)
Časem chci dát šanci dalším knížkám od autorky.

10.01.2022 4 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Přečteno jedním dechem, zaujalo mě to ještě víc, než tatér. Jsem nadšená, jak knížka ubíhala, jak pravdivě a skutečně byla napsaná. Obdivuji Cilku, jediné, co bych vytkla byl hrozně rychlý konec. To jen dostala papír, peníze a šla?
Ale celkově mám styl autorky moc ráda, těším se na další knížky.

15.12.2021 4 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Mě to vůbec nechytlo, na začátku jsem si říkala super nápad, to bude dobrý, ale na mě to bylo moc zmatený. Půlku jsem pořádně ani nestihla sledovat, ani jsem se nedokázala do žádné postavy pořádně vžít, natož si někoho oblíbit. Zkrátila bych to, a udělala zajímavější konec - ten za mě taky nic moc. Knížku jsem četla dlouho, musela jsem se k ní nutit a vracet, bohužel za mě ne.

15.12.2021 odpad!


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Začátek mě nechytl, knížku jsem četla hrozně dlouho a dost jsem se do čtení nutila... Chytlo mě až posledních 100 stránek a ani jsem se moc nebála, Osvícení bylo za mě mnohem lepší, chytlavější. Občas mi dělalo problém si nějaké věci představit - třeba páru. Jsem zvědavá na filmy.

02.12.2021 2 z 5


Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Jsem zklamaná, čekala jsem od knížky mnohem víc, čekala jsem příběh Edny, která si Bohnicemi prošla. Knížka mohla být v daleko větším formátu, víc do detailů... V PNB jsem byla hodněkrát na praxi i jsem zavítala na zmíněný neklid, potvrzuji, že Edna vykresluje příběhy bez jakéhokoliv zabarvení. Líbí se mi styl, kterým psala, ale opravdu bych ocenila rozsáhlejší dílo. Na konci mi udělal radost příspěvek Terezy, který obsahoval zkráceně to, co lidé nechápou.

02.11.2021 2 z 5


Skrytá Skrytá Kristin Cast

(SPOILER) Z prvních dílů jsem byla nadšená, teď mi to přijde, že to čtu už jen z donucení, abych sérii dočetla, jsem zklamaná, doufám, že další díl bude lepší. Už mi leze krkem Zoey, že furt fňuká, aspoň ke konci se sebrala, jsem ráda, že Neferet dal konečně někdo za uši, i když čekám, že se vrátí. Stark mě štve, měla jsem ho hrozně ráda, ale teď se mi fakt protiví. Jo - na začátku jak popisují, jak Neferet zabíjela ty kočky, tak jsem brečela, to mě fakt dostalo.

02.11.2021 2 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Také jsem byla víc nadšená z prvního dílu, občas mě některé pasáže nudily. Jsem zvědavá na třetí díl.

22.10.2021 3 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Já jsem nadšená, nemocniční prostředí, to je moje. Jediné, co mi opravdu drásalo nervy bylo slovo "kompl" :D to jsem vždycky málem vybuchla. Kniha rychle ubývala, happy end byl jen z jedné části, opravdu za mě super.

07.10.2021 4 z 5


Předurčená Předurčená Kristin Cast

Ač sérii miluju, tahle knížka na mě působila stylem, že byla psaná pro to, jen aby autorka měla výplň. Přišlo mi, že celou dobu se tam nic nedělo, až na posledních dvacet stránek. Doufám, že se to v dalším díle změní k lepšímu.

05.10.2021 2 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Já jsem zklamaná, z jedničky jsem byla nadšená, líbila se mi víc jak film, ale tady vůbec, hrozně se to táhlo. Jsem zvědavá na další.

28.09.2021 2 z 5


Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

(SPOILER) Třetí díl byl za mě slabší, než druhý. Z dob, kdy jsem sérii u této knížky dočetla jsem si pamatovala jak končila, tak mě konec nepřekvapil, ale spíš lehce naštval - to opravdu Rose nemohla počkat, až odmaturuje? A co Lisa! Bylo mi jí tak líto. Kdyby počkala, mohla jít s ní.
Neskutečně se těším na pokračování, myslím si, že se Lisy a Rosiny cesty ještě potkají.

26.09.2021 4 z 5


Probuzená Probuzená Kristin Cast

(SPOILER) Za mě tenhle díl nic moc, četla jsem ho snad týden, vůbec jsem se nezačetla, hrozně mě štvalo jak Zoey chtěla zůstat na ostrově a nic neřešit. Opět jako v minulém díle mě naštvalo, že Neferet přijde, řekne promiň a celá škola jí to žere. Ale posledních 30 stránek jsem už četla s chutí, konec mě překvapil. Ale do dalšího dílu už nejsem tak natěšená, snad se to změní s jeho přečtením.

17.08.2021 2 z 5


Vyhořelá Vyhořelá Kristin Cast

(SPOILER) Já jsem byla nadšená, že to je díl, ve kterém tolik nevystupuje Zoey, ač jí mám ráda, a dalo se prostor ostatním postavám. U tohoto dílu jsem měla vyloženě potřebu pořád číst dál a dál, nevím čím to je, ale přišel mi mnohem napínavější než ostatní.
Ale jako u předchozích dílů - nechápu proč všichni ještě tu Nefert ještě tak žerou? Že jí prostě nesvrhnou, když je to teda tak skvělá a velkolepá rada :D To jediné mi vadí.
Ale i tak jsem rozečetla další díl a moc se těším i na další pokračování.

09.08.2021 4 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Půjdu proti proudu, ale mně se knížka nelíbila. Hrozně jsem se na ní těšila, protože do ní byla zblázněná Rachel z PŘÁTEL, ale já se u ní tak nudila. Pořád jsem čekala na nějaký zvrat, který nepřišel. Ač byla knížka ke konci dojemná, vůbec jsem nebyla smutná. Za mě v knížce bylo všechno ač moc idealizované, ať už přístupem k životu, výchova matky, celkově všechny situace a názory.
Třeba do ní časem dorostu :)

09.08.2021 1 z 5