rose rose komentáře u knih

☰ menu

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Knížku jsem dočetla, spíš prolistovala, jen díky mé zásadě odkládat knížky nedočtené jen opravdu "v ohrožení života". Moje zásadní chyba byla v tom, že jsem se spletla v žánru. Myslela jsem, že budu číst napínavou detektivku z reálného světa, ale vyklubala se z toho taková nepovedená fantasy trochu "šmrncnutá" pokusem o thriller. Za mě tedy opravdu ne. Nereálné, odpudivé. Možná čtení pro pubertální dívky, které tam možná najdou nějaké zajímavosti z dívčího světa. Dvě hvězdičky dávám za pěkné barevné vylíčení motýlích křídel a zelené zahrady. Přátelé detektivek, fakt to nečtěte. Souhlasím s michimuller.

06.04.2018 2 z 5


Atlantský gen Atlantský gen A.G. Riddle

Ode mě tak slabé dvě hvězdy, spíš jedna a půl. Zbytečně natahované, nepřehledné, spletenec postav a teorií, nakonec je z toho už opravdu bramboračka. Chápu, že je to sci-fi, ale to by to musel autor podat tak, aby mu čtenáři uvěřili. Tomuhle už jsem se ke konci spíš smála. Dočetla jsem jen proto, že knížku odkládám nedočtenou opravdu výjimečně. Tady jsem chtěla vědět, jak z celé zápletky nakonec autor vybruslí. Další díl už opravdu ne.

06.11.2015 2 z 5


Městečko Thunder Point Městečko Thunder Point Robyn Carr

Příjemná romantika. Nenáročné letní čtení, jaké se dá očekávat od tohoto žánru. I když od poloviny čtenář tuší, jak se děj vyvine, dá se to docela s chutí dočíst až do konce. Klidně si dám ještě druhý díl.

23.08.2015 3 z 5


Tasmánští tygři Tasmánští tygři Bernard Simonay

Zajímavý příběh, ale tak plný neuvěřitelných náhod a jakoby náhodně odkrytých tajemství, že logika trochu dostává zabrat a všechno je to až příliš pohádkové. Ale i tak to není špatné čtení, zajímavé jsou partie o tasmánské přírodě a životě původních obyvatel. Při čtení dramatického finále už jsem se skoro smála nahlas, jak se autor urputně snažil napsat to co nejnapínavější. A samozřejmě se všichni dočkají dlouho očekávaného happy-endu.

29.07.2015 3 z 5


Horká krev Horká krev Lisa Jackson

Takové čtení na dovolenou. Dobře namíchané ukázky thrilleru, detektivky, erotiky... od každého něco. Napínavé od začátku až do konce, myslím, že půjdu i do dalších dílů.

22.07.2015 4 z 5


Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Tuhle autorku jsem si oblíbila. Její detektivky jsou napínavé, nepřetížené velkou spoustou postav, s překvapivým závěrem... A že je tam trocha té romantiky, mi vůbec nevadí. Čtení na dovolenou jako stvořené.

15.07.2015 4 z 5


Červenka nese smrt Červenka nese smrt Jo Nesbø

Nemůžu si pomoct, já se s tímhle autorem nějak nemůžu srovnat. Spousta postav, zamotané neuvěřitelné zápletky, nové a nové teorie. Je to docela těžké čtení. Sice jsou zajímavé válečné scény, u detektivky docela neobvyklé, ale stejně si asi od tohoto autora dám chvíli pohov.

08.07.2015 3 z 5


Sběratel očí Sběratel očí Sebastian Fitzek

Připadalo mi to jako hodně neuvěřitelný příběh. Nemohla jsem se pořádně začíst, postava Aliny mi přišla hodně neskutečná a závěr jako z béčkového akčního filmu. Rozuzlení vypadalo jako otevřená zadní vrátka k pokračování, ani nevím, jestli tohle není první díl nějaké série.

25.06.2015 3 z 5


Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

Nedokážu si představit, jestli bych vydržela to, co Amanda. Tolik hrůzy, zklamaných nadějí, bolesti, hladovění... takovýchto příběhů určitě existuje víc, stačí si vzpomenout na dvě české dívky, které se také nedávno vrátily ze zajetí... chvílemi se mi při čtení dělalo špatně, tak jsem to prožívala. Opravdu se tohle děje? Hodně drsné a myslím i poučné čtení.

19.06.2015 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

O holocaustu čteme dneska skoro všude. Ale tenhle příběh nás určitě dostane. Několik vyprávěných linií reálného příběhu se proplétá s dějem, který psala Minka v dobách, kdy jí bylo nejhůř. Knížka se nečte lehce, je to koncentrovaná hrůza. Pointa příběhu se dá vytušit docela dlouho před koncem, ale to na věci nic nemění. Vzbuzuje to v nás spoustu otázek o zločinu a trestu.

13.06.2015 5 z 5


Věčná dobrodružství kapitána Školky Věčná dobrodružství kapitána Školky Robert Fulghum

Milý, útěšný, chápající a laskavý Fulghum. Lék na všechny bolesti a strasti. Určitě se k téhle knížce budu vracet ve chvílích dobrých i horších. V době severských krvavých thrillerů je to balzám na duši.

03.06.2015 5 z 5


Netopýří muž Netopýří muž Jo Nesbø

Nějak jsem se nemohla začíst, připadalo mi to nepřehledné, roztříštěné. Za polovinou jsem se „chytla“, ale musím říct, že mě knížka celkem moc nenadchla.

03.06.2015 3 z 5


Zlá žena Zlá žena Marc Pastor

Není to moc optimistické čtení. Taková detektivka v jiném kabátě. Je zajímavá tím historickým prostředím, které je vylíčeno hodně sugestivně.

03.06.2015 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Úžasný příběh, který vás přitáhne hned na prvních stránkách. Neobvyklé téma, střídavě jsem se vžívala do kůže obou hlavních postav a představovala si, co bych dělala na jejich místě. Hodně emotivní až do konce.

03.06.2015 4 z 5


Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Dosti drsné, ale napínavé, přehledné, s dobře vykreslenými postavami. Žádné zbytečné stránky, děj vás pohltí hned na začátku.

03.06.2015 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

První případ Harryho Holea, ve kterém čtenář pozná, co je Harry zač. Případ Sněhulák je vylíčen se spoustou hodně drsných detailů, Harry to všechno vyřeší, ale... a máme tu otevřený konec jako pozvánku k dalším dílům.

14.05.2015 3 z 5


Černá nenávist Černá nenávist Dennis Lehane

Řekla bych takový dobrý průměr. Drsná škola, drsné prostředí, drsná zápletka. Není to knížka, ke které bych se musela vracet.

14.05.2015 3 z 5


Rouhání Rouhání Douglas Preston

Skvěle napsané, čte se úplně samo. Apokalyptický konec vylíčený dokonale. Zajímavá problematika, sympatické postavy. Jen ty filosofické dialogy mohly být trochu kratší.

14.05.2015 4 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Četla jsem hodně nadšených kritik na tuhle knížku, tak jsem to chtěla taky zažít. Ale za sebe musím říct, že jsem se chvílemi knížkou docela protrápila. Moc stránek, tak košatý a neustále se rozvíjející děj, který v kombinaci se spoustou severských jmen je v poslední třetině už nepřehledný, prostě moc jsem si to neužila. Harry Hole je skvělá postava, to určitě, ale ty jeho eskapády byly často hodně neuvěřitelné. Oddechla jsem si, když jsem se konečně dostala na poslední stránku.

14.05.2015 3 z 5


Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Třetí díl fascinujícího příběhu s úžasnou atmosférou ostrova bičovaného ledovým větrem a bouřlivým mořem. Drsné lidské charaktery, dávná tajemství a překvapivá odhalení, finálová scéna v mořské jeskyni úžasně malebná a uvěřitelná. Krásné i když občas mrazivé čtení.

22.03.2015 4 z 5