Ronny Ronny komentáře u knih

Obálka knihy Jména Jména Florence Knapp

Po přečtení lituju, že jsem si nepřečetla jednotlivé příběhy od začátku do konce odděleně. Tak jak je to v knize se mi to četlo špatně, obzvlášť když jsem četla přerušovaně, ztrácela jsem se v ději a zkazilo mi to dojem z četby.

21.02.2026

Obálka knihy Převozníci duší Převozníci duší Kateřina Annínská

Útlá knížka popisuje drsný život autorky v dysfunkční rodině, který ji přivedl až na psychiatrii. Stojí za přečtení.

14.02.2026

Obálka knihy Vzal sis Slovenku Vzal sis Slovenku Alexandra Deus

Čekala jsem něco jiného. O rozdílech mentality Čecha a Slovenky tam nebylo nic. Oceňovala jsem autorčin smysl pro humor, ale cestování a popis života na velké noze nane dojem neudělalo.

30.01.2026

Obálka knihy Kolem dokola Kolem dokola Lucie Hušková

První půlka byla celkem zajímavá, druhá mě nudila. Nedočteno.

03.12.2025

Obálka knihy Malý lhář Malý lhář Mitch Albom

Do první půlky mi styl psaní připadal jako literatura pro mládež. A k tomu zase téma holocaustu, o kterém jsem už četla mnoho mnoho knih...
Knihu jsem začala číst kvůli vysokému hodnocení a autora, od kterého jsem četla knihu Pět starých známých, která se mi líbila. Tato mi nesedla.

30.11.2025

Obálka knihy Poustevníci v tajze Poustevníci v tajze Vasilij Peskov

Velmi, opravdu velmi zajímavá kniha napsaná svižně a čtivě. Sem tam jsem se i zasmála. Doporučuji!!!!

13.11.2025

Obálka knihy Když se trhá nebe Když se trhá nebe Lenka Chalupová

Skvěle napsaná kniha!!! Líbila se mi mnohem víc než většina knih od Mornštajnové. Nevím proč tato autorka se dosud neproslavila. Nemohla jsem se odtrhnout.

10.11.2025

Obálka knihy Domů? Příběhy bývalých vězeňkyň Domů? Příběhy bývalých vězeňkyň Kamila Hladká

Měla jsem větší očekávání. Jeden z příběhů mne úplně znechutil,to byl opravdu odpad společnosti.

22.10.2025

Obálka knihy Dva životy Dva životy Ewald Arenz

Krásný hluboký příběh. Jednu hvězdičku ubírám za místy na můj vkus obsáhlejší popisy přírody.

Obálka knihy Ženy, které tančí samy Ženy, které tančí samy Denisa Prošková

Mám ráda skutečné příběhy,člověk si je porovnává se svým životem.. Jediná chyba této knihy byla,že příběhů nebylo více nebo mohly být podrobnější. Ale zřejmě každá z žen o sobě prozradilo jen tolik.

Obálka knihy Rozvod Rozvod Moa Herngren

Po přečtení knihy Tchyně jsem se na Rozvod velmi těšila,ale byla jsem zklamaná. Tento příběh mě až tak nebavil. Musím ale uznat,že autorka vykresluje své postavy velmi věrohodně,až tak že vše s nimi prožíváte a na některou doslova zanevřete
(jsem s Niklasem).

Obálka knihy Krev je jenom voda Krev je jenom voda Jana Micenková

Uf,tak to byla fakt jízda!!!
Už jsem toho přečetla hodně,ale toto bylo unikátní.

29.07.2025

Obálka knihy Jeřábi táhnou na jih Jeřábi táhnou na jih Lisa Ridzén

Ačkoliv jsem v důchodovém věku a téma stárnutí a rekapitulace života mne zajímá,tak toto mne nebavilo.

04.07.2025

Obálka knihy Třicet pět večírků Třicet pět večírků Barbora Šťastná

Nijak zvlášť mne to nebavilo. Pořád jsem čekala,že mne to více zaujme, ale pak už jsem přeskakovala celé odstavce,abych se aspoň dozvěděla,jak to s nimi dopadne. Asi je to spíše pro
mladé. Od autorky se mi moc líbila kniha Samotářky,ale tato mne zklamala.

30.06.2025

Obálka knihy Mladej Mungo Mladej Mungo Douglas Stuart

Asi se mi Shugie Bain líbilo něco více,ale i tak hodnotím vysoko. Obálka knihy jistě odradila mnoho čtenářů,alespoň mne na poprvé ano.

12.06.2025

Obálka knihy Po krk v teplé vodě Po krk v teplé vodě Hana Frištenská Štarková

Tak to bylo opravdu čtivé,vtipné,ze života. Knihu jsem měla půjčenou,hned jsem si ji objednala. Moc se mi líbila.

11.05.2025

Obálka knihy Čtvrteční vdovy Čtvrteční vdovy Claudia Piñeiro

Kniha mne zklamala. Každá kapitola o jiné postavě,které se mi pletlyy. Zdlouhavé popisování detailů,děj minimální.

29.04.2025

Obálka knihy Mezi nimi Mezi nimi Veronika González

Nejprve jsem četla knihu Blízcí,ta se hodně líbila. Tahle už mě od půlky přestala bavit.

29.04.2025

Obálka knihy Vekslačka Vekslačka Scarlett Wilková

Nedočteno,nebavilo,zklamání. Hlavní postava nesympatická.
Ostatní knihy autorky se mi líbily.

28.03.2025

Obálka knihy Bohyně nestárnou Bohyně nestárnou Christiane Northrup

Není to kniha pro každého,ale já ji hodnotím kladně,mne obohatila,povzbudila,našla jsem v ní mnoho praktických doporučení. Samozřejmě některé věci beru s nadhledem, je třeba si z toho všeho vybrat to,co nás oslovilo a sedí nám. Knihu jsem s radostí zařadila do dvé knihovny.

27.12.2024

Zavřít