romison romison komentáře u knih

☰ menu

Billy Summers Billy Summers Stephen King

Zacatek paradni, chytlo me to, trosku neco jineho ze King vetsinou pise, ale po pulce, kdy prijde zvrat, me to uz tolik nebavilo a konec mi prisel uplne zbytecny dlouhy.

15.04.2024 3 z 5


Mučitelův stín Mučitelův stín Gene Wolfe

Zvlastni no, nebylo to uplne tak spatny, jak jsem cekal. V mladi jsem ji myslim rozecetl a nedocetl, ted jsem zkusil jako audioknihu a dalo se to prezit, i kdyz obcas clovek ztraci pozornost :) nejlepe to vystihuje posledni veta knihy. Cesta to neni snadna. ;)

15.11.2023 3 z 5


Brutální béčkový masakr Brutální béčkový masakr Shigor Birdman (p)

Trochu horsi nez jednicka, problem prostredniho dilu a chybi tomu nejaky ucelenejsi pribeh jako v jednicce a je to spis jen zbesila akce a honeni nepritele. Ale svet porad zajimavej a je to proste zabavny :). Tesim se na zaver. Trosku problem si vse pamatovat a to od minuleho dilu neuplynulo ani tolik casu :)

19.10.2023 4 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Jj jestli vas bavi cist, jak si nekdo otevre kavarnu a postupne pribira kolegy a jinak tam neni zadnej dej, tak je to kniha pro vas, asi pro mladsi generaci bo nevim. Me to nudilo strasne a nakonec i sralo, pac to kazdej vychvaloval. ;)

06.09.2023 2 z 5


Koniáš & Bakly - Mrtví muži Koniáš & Bakly - Mrtví muži Miroslav Žamboch

Cekal jsem trosku neco jineho, jelikoz ocekavani byla jina, ale jo, bavi porad. Klasickej Zamboch no. Spise dve novely zkombinovane do knihy.

13.08.2023 4 z 5


Stará béčková legenda Stará béčková legenda Shigor Birdman (p)

Konecne po letech napsal Shigor dalsi knihu a otevrel stavidla sve silene mysli na plny gule. Mix fantastickeho sveta plny magie, silenosti, uchylnosti, vulgarnosti, hlasek, klise i originality ve velmi zabavnem podani, tak jak maji mazlickove radi :) Norpork mi lehce pripomnel Megalopolis od Zambocha v ramci sileneho mixu, jen tady nejsou postavy z knih, film a comicsu. Jen tak dal a tesim se na zbytek. p.s. pro znalce se objevi i kaktus :)

08.04.2023 5 z 5


Říše popela Říše popela Anthony Ryan

Nuda velka nuda pro me, u Ryana me vzdy bavi polovina jeho prvni knihy v trilogii a pak to jde postupne z kopce a zacina me to nudit. Mozna kdyby nepsal o zachrane sveta, ale jen o zlodejickovi, agentce a namornikovi, tak by to bylo zabavnejsi. Ale na konci mi bylo jedno, co se stane a jak to dopadne, jen jsem to doposlouchal, abych vedel, jak to skonci. Sestupna tendence trilogie.

30.06.2022 2 z 5


Vrstva ticha Vrstva ticha Vilma Kadlečková

Hmm zacina mi to uz pripadat trosku zdlouhavy, aspon, ze na konci uz se neco delo, ale na to jak dlouho to prepisovala, mi nektery pasaze uz prisly takovy zmateny a jak uz jsem psal, zdlouhavy ;)

18.01.2022 3 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Tam kde byla prvni kniha ctiva a zajimava v uplne debilnim svete, tak ve dvojce uz je to jen hloupy a debilni cely, postavy se chovaj jak uplny hovada ;) Proc museji byt skoro vsechny YA takovy? Hlavni hrdinove v jednu chvili supermani a hned vzapeti chytry jak petilety deti.

15.01.2022 1 z 5


Veterán Veterán Miroslav Žamboch

Takovej podvyzivenej Bakly (aspon psychicky rozpolozeni teda) ve svete Serzanta :) bavilo me to moc, jen mrzi cekani na zbytek trilogie.

14.09.2021 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Nema to chybu ;) porad i po tech letech

24.09.2020 5 z 5


Nespasitelní Nespasitelní Michael R. Fletcher

Paradni uchylne silena vec ☺️

11.07.2020 5 z 5


Šachová novela Šachová novela Stefan Zweig

Jako sachista hodnotim hur, samotna sachova tematika byla dost blbost, a mistra sveta by taky neporazil, ale jinak vcelku ok.

15.05.2020 3 z 5


Bitevní mág Bitevní mág Peter A. Flannery

tak prevazna cast knihy docela jde, i kdyz je to YA jak vysity, a ten svet je strasne nelogickej a neverohodnej, ale docela to odsejpa klasicky fantasy schema, dal bych i 60 procent, ale posledni petina je pro me desna uplne, ze jsem to mel problem docist. Objevi se tolik zbytecnyho überpatosu, az to bylo k smichu. Popis bitev na konci byl umornej a vcelku zbytecnej, kdyz uz slo jen o hlavniho hrdinu, u kteryho ani nespocitam kolikrat chtel spachat z nejakyho duvodu sebevrazdu, uplnej emokokot :) a ostatni postavy se chovaj taky jako naprosti kreteni, to je vseobecnej rys YA, musim se jim vyhnout priste, ale hodnoceni na goodreads jsou kolem 4,5 z 5ti, tak jsem to zkusil a litoval trpce na konci. Ale aspon je to jen jedna kniha a neni to rozestrkany do trilogie a prvni polovin odsypa dobre ;)

21.02.2020 2 z 5


Spěšný vlak CH.24.12 Spěšný vlak CH.24.12 Jan Poláček

hmm absolutne me to nebavilo a zadna postava mi neprirostla k srdci, spise me stvaly, atmosfera zmaru popsana dobre, ale pribeh pro me spatnej a chovani postav divny. I kdyz to bylo kratky, tak mi trvalo nez jsem to docetl a byl rad, ze je konec, chtel jsem to uz jen docist.

15.09.2019 2 z 5


Kronovy děti Kronovy děti Pavel Bareš

Na cesky pomery slusny ukaz v podobe Pavla Barese, uz uvodni kniha mela tolik napadu a takove zpracovani, o kterych si muze vetsina zacinajicich nasich spisovatelu jen zdat. A v tomhle dile to jeste navysuje. Slozity, promysleny svet, pridane dokumenty na zacatku kapitol ten dojem jen umocnuji. A az filmova flashbackova scena agenta Foxe je paradne napsana. Tesim se na zaverecny dil.

17.06.2019 5 z 5


Sto roků samoty Sto roků samoty Gabriel García Márquez

Zajimava kniha, ale zacne to byt tak unavujici casem, ze jsem to myslim ani nedocetl.

23.04.2019 3 z 5


Warcross Warcross Marie Lu

Ctivy vcelku, ale mam pocit, ze logika u tehle YA veci silne klopyta. Uz se jim budu vyhybat temhle vecem, jedina prijatelna YA byl Abercrombie

15.04.2019 2 z 5


Elementární částice Elementární částice Michel Houellebecq

Strasna nuda, absolutne nezazivny cteni, v pulce jsem musel odlozit. To byl zas marnej pokus zkusit neco mimo zanr nad cim se kritikove rozplyvaj.

12.04.2019 1 z 5