Romarin Online Romarin komentáře u knih

☰ menu

Hotel Ritz Hotel Ritz Tilar J. Mazzeo

Skvělá kniha, nesmírně zajímavé téma, čtivě psané. Doporučuji.

27.12.2022 5 z 5


Život po Kafkovi Život po Kafkovi Magdaléna Platzová

Za mě pět hvězd. Zde v recenzích je to, podle mne, hluboce podceněná kniha. Působivé čtení, i když asi jen pro čtenáře, který čte pozorně a dá si práci s orientováním se v reáliích i mimo knihu samotnou.

25.12.2022 5 z 5


Na ostří jazyka Na ostří jazyka Lina Wolff

Číst tuto knihu pro mne bylo jako jet velkou rychlostí po tobogánu. Nejdřív se mi to vůbec nelíbilo a chtěla jsem vystoupit, odložit knihu jako velký omyl. Pak se ale děj rozjel úplně jiným směrem a já si čtenářskou jízdu začala nesmírně užívat. A na konci mi bylo po delší době fakt líto, že už je konec. Za mě chytlavý zážitek. Pro mne jsou zbytečné bulvárně laděné pasáže o sexu a jistá chtěná výstřednost postav, zároveň jsem jednoznačně dostala mnohem víc, než jsem od knihy čekala.

25.02.2019 5 z 5


Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Hluboce lidské vyprávění o tom, že věci často nejsou tak, jak se na první pohled jeví. Postavy knihy vás nejen zaujmou, ale doslova si vás získají na svou stranu.

13.02.2019 5 z 5


Magický průvodce městem pod pahorkem Magický průvodce městem pod pahorkem Pasi Ilmari Jääskeläinen

Za mě super čtenářský zážitek. První třetina knihy působí nezajímavě a mnoho čtenářů nejspíš odradí. Ale kdo vytrvá, nebude litovat. Tempo i dramatičnost děje se směrem k závěru knihy zvyšuje a finále je už kaskadérská jízda. Vytrvejte až do filmového finále!
P.S.: Druhý, alternativní konec, jsem se rozhodla nečíst. Chci si uchovat jedinečný zážitek z náhodně natrefeného mého konce. ;)

23.08.2017 5 z 5


Bezuzdná blahoslavenství Baltazara B. Bezuzdná blahoslavenství Baltazara B. James Patrick Donleavy

Za mě jednoznačně geniální kniha. Obrovský čtenářský zážitek.

05.08.2017 5 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Geniální dílo!

23.06.2017 5 z 5


Co neumírá Co neumírá Jules Amédée Barbey d'Aurevilly

Četba dosti úmorná i pro milovníka D´Aurevillyových zběsilých románů plných dekadence a bolestných zápasů notně rozdrásaných duší. Spisovatelská macha se zde sladkobolně snoubí s dějovou banalitou a záplavou červeno-knihovnových klišé. Jen pro otrlé čtenáře...zážitek však je pak nezapomenutelný.

02.02.2012 3 z 5