RockMartina RockMartina komentáře u knih

☰ menu

Vánoční přání Vánoční přání Karen Schaler

Líbilo by se mi trávit vánoční svátky na místě jako Holly Peak. Nebo bych tam chtěla rovnou žít:)

01.01.2024 4 z 5


Královská vánoční pohádka Královská vánoční pohádka Karen Schaler

Vánoční pohádka pro dospělé. Nereálné, ale takové pohádky jsou. A jak píše sama autorka v poděkování, její vánoční příběhy jsou povznášející, srdečné a potěšující a dodávají naději i v těch nejnáročnějších dobách. A to je přesně ono. Proto knihy Karen Schaler čtu každé vánoční svátky a vždycky dostanu přesně to, co v tomto období potřebuji a bez čeho si již Vánoce neumím představit.

23.12.2023


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Přes pomalý začátek se to v půlce rozjede a pak nelze přestat číst. Příběh poněkud neuvěřitelný, ale 4* dávám za konec, protože byl jiný, než bych u takového thrilleru čekala, a moc se mi líbil.

24.10.2023 4 z 5


Jedno italské léto Jedno italské léto Rebecca Serle

Nádherné letní čtení, při kterém jsem měla pocit, že jsem se sama ocitla v Positanu. Úžasně popsaná místa, vůně, chutě...jedna z nejkrásnějších knih odehrávajících se u moře, kterou jsem kdy četla. A nejlepší na ní je, že vedle ostatních prostoduchých letních románků ve stylu "ona potká jeho, nejdříve se nemají rádi a pak se zamilují" tato kniha totálně vybočuje a příběh je konečně úplně o něčem jiném a více podstatném.

06.07.2023 5 z 5


Nikdy se nepřestala usmívat Nikdy se nepřestala usmívat Martin Štefko

Asi mi v knize něco uniklo... nebo nevím. Ale wow efekt se nedostavil. Taková velmi zhuštěná a pokrácená variace na Zelenou míli. Jednu * navíc přidávám za fotografa.

22.03.2023 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Bohužel mě tentokrát další z příběhů Julie Caplin neoslovil. Možná za to může prostředí hradu, se kterým jsem se nedokázala ztotožnit, možná jméno hlavního mužského hrdiny, které ve mně namísto sexy spisovatele evokovalo spíše roztomilého troubu Rosse ze seriálu Přátelé... ať tak či onak hodnotím jako slabší dílo z edice.

19.12.2022 2 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Po dlouhé době kniha, která mě po prvotních rozpacích zaujala, chytla a už nepustila. Chladná popisnost děje s absencí emocí vyvolávala naopak pocitů mnoho a to hlavně těch nepříjemných. Závěr knihy resp. poslední věta mě zanechala beze slov...a s lehkým úsměvem na rtech, protože přesně takové šokující konce příběhů miluji.

23.10.2022 5 z 5


Cestuji za kačku 2 Cestuji za kačku 2 Kateřina Ostrá

Inspirativní únik od každodenní reality. Po přečtení této cestovní bible (rozsahem spíš bibličky :)) dostanete neodbytnou chuť vyrazit na cesty a nebát se to všechno podniknout "na vlastní pěst". Když to dokáže Kačka za pár kaček, tak vy to přeci zvládnete také :). Už se moc těším na další travel rok. Doporučuji dávkovat při dlouhých podzimních/zimních večerech - nejlépe se sklenkou vína nebo prosecca.

19.10.2022 5 z 5


Propast Propast Jozef Karika

Nejslabší autorova kniha...zklamání. Pokud chce někdo začít číst Kariku, určitě by neměl začínat touto knihou, protože pak už by další asi nečetl...a to by byla velká chyba.

20.02.2022 2 z 5


Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Takové romantické sci-fi...až na to, že tohle je realita, ve které jsme žili a stále žijeme.

04.02.2022 3 z 5


Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

Knihy od Karen Schaler začínají patřit k mé vánoční tradici. Každé Vánoce trávím s její knihou a vím, že vždycky dostanu to, co potřebuji. Sladkou vánoční pohádku pro dospělé, která pohladí po duši. Snad se těchto vánočních příběhů bude držet i nadále.

26.12.2021 5 z 5


Na smrt Na smrt Jozef Karika

Velmi těžká a chvilkama špatně stravitelná kniha. První část se mi moc nelíbila, nutila jsem se ke čtení a často mě napadlo, že ji odložím. Jsem ráda, že se tak nestalo, protože druhá část již byla smršť, která vás vtáhne a nepustí. Několikrát jsem musela děj rozdýchat, dokonce se mi promítal i do snů. Závěr mi vehnal slzy do očí. Vím, že kniha zůstane v mé mysli hodně dlouho a vím, že nedokážu teď pár týdnů přečíst nic náročnějšího než nějaký roztomilý bezduchý románek.

27.05.2021 5 z 5


S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Naprosto zbytečná ztráta času. Na knihu jsem se moc těšila a dočítám ji totálně zklamaná. Tak strašnou ústřední dvojici jsem již dlouho nezažila. Hlavní mužský hrdina byl vyloženě DEBIL. Takový chlap prostě v reálu NEEXISTUJE. Tohle ani nebyla pohádka, tohle byla splácanina všech klišé, po kterých údajně ženy touží. A že bych se aspoň zasmála? Ani koutky jsem při čtení nezvedla. Prostě nuda, nuda a nuda.

23.02.2021 1 z 5


Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Kouzelná romance díky které jsem si zamilovala Vánoce ještě víc :) V adventním čase velmi ráda čtu vánoční příběhy a vím, že tento příběh si ráda přečtu znovu. Bude to má nová vánoční tradice :)

13.12.2020 5 z 5


Láska na Korfu Láska na Korfu Mandy Baggot

Jako všechny knihy od Mandy Baggot odehrávající se na Korfu i v tomto příběhu nalezneme vše. Léto, moře, lásku a k tomu všemu nádherně popsané prostředí řeckého ostrova a lidí žijících zde. Mandy Baggot prostě Korfu miluje a zná a z jejích příběhů to přímo čiší :)

19.08.2020 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Po přečtení Pláže v Chorvatsku jsem zatoužila, aby autorka napsala příběh z mého milovaného Řecka, něco jako "Taverna v Řecku" :) Protože potom co jsem si přečetla, jak dokonale dokáže popsat prostředí v Chorvatsku, tak by mě zajímalo, jak by se zhostila právě Řecka :)
Pláž v Chorvatsku je prostě naprosto luxusní oddechová kniha na letní dny, ve které dostanete přesně to, co očekáváte a po čem toužíte. Mám chuť hned podniknout nějaký romantický útěk :)

01.08.2020 4 z 5


Láska po řecku Láska po řecku Kat French

Někdy je potřeba se zasnít...a přesně k tomu slouží tato kniha. Hned bych s hlavními hrdinkami měnila, líbilo by se mi žít na takovém nádherném místě. Chvilkami byl příběh přitažený za vlasy, byl až moc sladký, romantický, neuvěřitelný. Ale o to možná jde. Prožít takové momenty alespoň na papíře, když realita taková často nebývá :)

11.07.2020 4 z 5


Žádost o přátelství Žádost o přátelství Laura Marshall

Námět mi připomněl knihu "Sklenice srdíček", kdy byla hlavní hrdinka také zapletena do hrůzného činu, aniž by sama byla tím hlavním kdo "zmáčkl spoušť". Oproti Sklenici srdíček, kde byl pro mě ústřední čin opravdu strašný a šokující, zde jsem se jaksi nedokázala začíst, kniha byla zbytečně zdlouhavá a nekonal se takový ten můj oblíbený "wow" efekt. Přesto se to číst dalo a na cesty tramvají do práce dostačující.

18.06.2020 3 z 5


Příběhy z vesMíru Příběhy z vesMíru Anie Songe

Možná jsem nebyla správně naladěná nebo možná to bylo tím, že nespadám do cílové skupiny, ale tohle mě opravdu nebavilo...Mám ráda knihy jako jsou Malý princ nebo Medvídek Pú a v duši jsem stále dítětem, ale za mě tato kniha opravdu NE.

19.03.2020 1 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Čekala jsem mnohem víc. Chvilkami jsem měla dojem, že čtu slohovou práci žáka základní školy, jež psal na koleni večer před odevzdáním. Takové prvoplánové hraní na city. Mám ráda příběhy s psím hrdinou, ale pokud se chci u nějakého takového příběhu dojmout, raději vsadím na knihy jako Psí poslání nebo Marley a já.

02.03.2020 odpad!