Rikitan Rikitan komentáře u knih

☰ menu

Hajlující upír Hajlující upír Miloslav Švandrlík

Švandrlíka mám moc rád, ale toto je opravdu odpad. Bohužel.

16.02.2023


Malá československá encyklopedie A/Č Malá československá encyklopedie A/Č kolektiv autorů

Na tu dobu velmi dobrá encyklopedie. Byl jsem rád, že ji mám. Dnes už vše člověk najde na netu....možná bohužel. Znalosti jsou skoro na nic.

16.07.2019 4 z 5


Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Nebyl jsem spokojen. Místy rozvláčné a nudné. Nebýt to tak známý autor, asi bych to ani nedočetl. Závěr už byl lepší, i když trochu rychlý. Celkově moc nepotěšilo.

14.06.2019 2 z 5


Přerov Přerov Jiří Lapáček

Tento druh literatury se mi líbí, člověk se ponoří do časů minulých a ani nedutá....

31.05.2019 4 z 5


Jména tajemství zbavená Jména tajemství zbavená Vladimír Mates

Zajímavé počtení, ale málokdy se člověk k takové knize vrací.

31.05.2019 3 z 5


Srdce Srdce Edmondo de Amicis

Pro kluka trochu těžší čtení, ale i tak jsem to zhltl jedním dechem. Je to hlavně o čestnosti a schopnosti být šlechetný za každých okolností. Taková italská foglarovka.

31.05.2019 5 z 5


Praha plná strašidel Praha plná strašidel Miloslav Švandrlík

Úžasné, celostránkové ilustrace páně Neprakty a text pana Švandrlíka jako vždy na úrovni. Formát trochu pro děti /i když...odhalená prsa, no budiž/, ale kniha hezká a čtivá.

31.05.2019 3 z 5


Numismatika: Peníze v českých zemích Numismatika: Peníze v českých zemích Jiří Nolč

Tahle kniha se moc nepovedla. Pro sběratele v podstatě bezcenná /šílené kopie bankovek v nepřesných barvách a rozměrech, text o věcech co 99% sběratelů zná/. Pro laiky nebo mládež příliš drahá. Ale jeko ozdoba knihovny asi ano.

31.05.2019 2 z 5


Otčina Otčina Robert Harris

Přečteno spíš z nudy, neboť poblíž nebylo nic lepšího. A ač tento žánr není mojim šálkem kávy, dost jsem se do toho začetl a dokonce mě to i bavilo. Mistrně popsané reálie až mrazí a podobnost s totalitou, kterou jsme zažili na vlastní kůži je určitě trumfem této knihy. Větším než děj samotný.

30.05.2019 2 z 5


Budeme mít doma spisovatele Budeme mít doma spisovatele Jaromír Žid

Velmi mě potěšila tato kniha. Bylo to pohlazení po duši. Velmi zajímavý styl psaní s humorem mě vlastním. Příběh sřídající se s povídkami je osvěžující, neboť to není pořád dokola jen o tom jednom. Limeriky nejsou zrovna moje krevní skupina, ale neurazí to. Věřím, že spousta lidí se jim i zasměje. Dávám plný počet, ptorože jsem to zhltl za pár dní, což je u mě zázrak.

13.05.2019 5 z 5


Pražské bahno Pražské bahno Karel Ladislav Kukla

Čtivé, na nic si nehrající, popisné. Škoda, že už se tam člověk nevydá a neskontroluje, jestli je to pravda. Tento žánr mě baví.

05.05.2019


Zdravé stárnutí Zdravé stárnutí Andrew Weil

Tohoto spisovatele mám rád. Nic nevnucuje, o ničem nás dogmaticky nepřesvědčuje. Je jen na vás co si z jeho myšlenek vstáhnete na sebe. A tak to prostě ve světě je. Nic není na 100%. Jeden hulí 60 denně a umře v 90 letech. Druhý nekouří a dostane rakovinu plic ve 30.
Knihy tohoto spisovatele jsou prostě jen takové pootevření dveří a náhled co může být a nemusí. Já si vzal hodně co mi pomohlo.

05.05.2019


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Nerad čtu hodně chválené knihy, ale když mě ujistili, že je tam hodně erotiky, tak jsem se do ní pustil a stálo to za to. Nikoli kvůli erotice, ale kvůli silnému příběhu a postavení před otázku na kterou by nikdo z nás nechtěl dávat odpověď.

01.05.2019 4 z 5


Desáté proroctví Desáté proroctví James Redfield

Bohužel jsem to ani nedočetl. Snad v důchodě?

01.05.2019 2 z 5


Celestinské proroctví. Pracovní kniha Celestinské proroctví. Pracovní kniha James Redfield

Po prvním díle trochu zklamání, ale dá se to číst. Je to spíš opakování.

01.05.2019 4 z 5


Celestinské proroctví Celestinské proroctví James Redfield

Výborná kniha. Přečteno jedním dechem. Některé věci opravdu fungují!!!

01.05.2019 5 z 5


Spontánní vyléčení Spontánní vyléčení Andrew Weil

Myslím, že mohu směle říci, že je to má nejoblíbenější kniha ze které stále něco čerpám.
Psáno svižně a nenásilně, odborné pasáže dostatečně laicky i pro lidi, kteří dosud k ničemu podobnému nepřičichli. Výborné příběhy z praxe léčení.
Velmi laicky a nenásilně vás autor dovede ke schopnosti zbavit se běžných neduhů civilizovaného života. Ať už jde o potravu, návyky, psychické rozladění atd. Velmi čtivé kapitoly jsou o běžně užívaných potravinách. Jeho způsob úpravy brokolice používám dodnes a chutná to i většině zapřísáhlých odpůrců. Všem opravdu doporučuji číst,

01.05.2019 5 z 5


Vizita Vizita Adolf Branald

Jedna z mála knih, která je horší, než podle ní napsaný film. Není to chyba knihy samotné, ale vynikající výkon pana Hrušínského pod taktovkou pana Kachyni prostě nemá chybu.

22.04.2019


Já jsem Já jsem Marta Foučková

Tato kniha mě velmi zaujala, i když si nemyslím, že vše o čem se v ní píše je tak jak popsáno. Každý má vlastní rozum. Ale leccos jsem pochopil. Určitě to za přečtení stojí.

22.04.2019 4 z 5


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Když jsem byl dítě, nebyla TV. Po večerech jsme si jako rodina střídavě četli a tuto knihu si z toho nejvíc pamatuji. Bylo to poutavé a čtivé a strašně mě to bavilo. Dodnes si rád zalistuji a přečtu některou báji.

22.04.2019 5 z 5