rezzba rezzba komentáře u knih

☰ menu

Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

(SPOILER) Asi tam možná menší spoiler bude. Předchozí kniha kdyby byla poslední tak snad aji jo, ale toto opravdu ne. Nějak jsem nepochopil, proč všechny knihy s F musí každý díl někdo chtít zabít, unést někoho z jeho rodiny, rodina ho kompletně nenávidí, už jsem to nedal a přeskakoval to. Manželka je úplně mimo mísu, dcera mu říká jménem a vyvolává duchy ufff a syn? No comment. Když už to vypadá, že teda autor už rodinu nechá být tak tomu dá korunu se synem. ALe ten závěr tak to teda byla síla. Severští autoři asi mají nakázané od vydavatelů, že aspoň v jedné knize musí být sekta nebo spolek, který bude mučit, znásilňovat děti, dívky, kluky atd atd atd a samozřejmě to musí ti nejbohatší a nejvýznamější lidé v zemi. To tak jde ministr a potká ředitele největší banky a povídá mu, taky rád ...... ? No samozřejmě a tak se stane členem klubu a jak jde na oběd potká nejbohatšího muže ve městě a jen tak se ho zeptá, jestli taky má rád ..... a on samozřejmě taky. Funkce jsem si radši vymyslel. Ne toto jsem protrpěl a ještě je to strašně dlouhé. To jsem si ulevil.

10.04.2024 1 z 5


...a je čas zabíjet ...a je čas zabíjet John Grisham

To bylo dlouuuuhýýý. Už jsem dokonce přeskakoval odstavce, hlavně protestující. Mám rád Gardnera ala Mansona, i Grishama,ale toto mně teda nesedlo.

21.03.2024 3 z 5


Práskač Práskač Jan-Erik Fjell

Tak toto je velký konkurent Nesba a Anton je parádní týpek. Konečně i severská krimi kde už nejde jenom o to, kolik bude mrtvol, jak budou zabíjený, jak budou mučený,jak budou vystavený. Ne, jenom 1 mrtvola. Stará dobrá krimi. A dokonce nemá žádnou kokegyni, další plus. 2 díl objednaný.

26.01.2024 4 z 5


Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

Tento díl se četl celkem dobře. Akorát ať už autor nechá aspoň 1 díl rodinu na pokoji. Všeho moc škodí. Na nelogické chování postav to jsem si už zvykl,to nebudu komentovat,ale duchařinu fakt už ne. A ten kolega? Wtf? A stejně se zase vrátím k McBainovy,jedna vražda a klasické vyšetřování. Proč v každé severské sérii,v každém díle je několik mrtvých. Nestačí jedna? Ono asi vymyslet děj na 350 stránek s jednou mrtvolou je dnes už kumšt.

17.01.2024 3 z 5


Noc Noc Bernard Minier

Ale jo, je to z těch lepších a za ten konec hvězda navíc. Ale už moc stránek, zbytečně natahované.

18.10.2023 4 z 5


Temné hodiny Temné hodiny Michael Connelly

To se hodně povedlo a klobouk dolů před Connellym. Každá kniha prostě nadprůměr.

28.06.2023 5 z 5


Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

No sice opět další postava, která musí mít nějaké trauma,tam na severu je to holt povinnost,ale jinak celkem spokojený. Ovšem najít tak nepříjemného hlavního hrdinu to se jen tak nevidí. Zápletka byla dobrá a i jiný styl psaní. Jdu do 2 knihy a snad už nebude takový strašný egoista.

04.03.2023 4 z 5


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

Už jsem byl zklamaný, že se to moc natahuje, že z Cyruse dělá hlupáka, protože furt na to nemůže přijít a nakonec finále jinak než jsem čekal 2/3 knihy. Super. Další díl pokud plánuje teda netuším o čem by mohl být.

21.01.2023 4 z 5


Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

I když závěr jste viděli četli několikrát tak Evie a její postava s Cyrusem fakt baví a vřele doporučuji.

10.01.2023 4 z 5


Ta druhá žena Ta druhá žena Daniel Silva

Prostě opět napínavé a výborně napsaný. Silva umí. Ovšem pro milovníky Krycích agentů doporučuji asi nejlepší seriál co lze shlédnout: Le Bureau des Légendes.

24.12.2022 5 z 5


3x Phil Marlowe 3x Phil Marlowe Raymond Chandler

Prostě boží. A ty hlášky.

14.12.2022 5 z 5


Polednice Polednice Jiří Březina

No řeknu to asi tak, kdybych si předem nezakoupil 2 knihy od autora a měl je půjčené z knihovny tak jsem to nedočetl. Kniha je opravdu krátká, kdyby byla vydána před 40 lety tak by měla asi 80 stran, protože tady je velké písmo, mezery, krátké kapitoly no a i toto jsem málem nedočetl. Byl jsem přesvědčený, že je to autorova prvotina, o to jsem byl překvapen že není a ocenění nejlepší detektivka roku mě uzemnila. To jsme na to tady teda opravdu hrozně. Kdo je vrah poznáte ihned, není tam ani jiná možnost. Vraždy ve dne na sídlišti bez svědků hmmmm ale budiž. Ovšem ten styl psaní jako kdyby to psalo12 ti leté dítě, strohé krátké, nepřirozené, věty typu... Jako kdybych to někde viděl, ale kde, uffff. Sprostě nadávající kolegyně je trapná, vůbec to k ní nejde ta drsnost. Vše je přesně jak v nějakém špatném filmu, zlý nadřízený atd. No snad se autor vypíše. Toto opravdu ne. Omlouvám se. A kdo to mu dal 5 hvězdiček tak by měl dát Olsenovi 40.

07.11.2022 1 z 5


Hra bez pravidel Hra bez pravidel Vince Flynn

Ale jo, mám ho rád. Akorát tady už byl moc moc drsný snad na všechny postavy s kterými promluvil.

29.10.2022 3 z 5


Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Prostě pecka. Šetřil jsem si jí,abych nečekal dlouho na další díl. Bože jak mně chybí uřvaná Rose,Asad a jeho přeřeky okořeněné vtipy o velbloudech a Carl a cigarety. Opravdu výborná kniha. A proto mě štve když vidím, že 5 hvězd tu dostávají průměrné krimi jenom z toho důvodu, že jsou ze severu a na obálce klasicky napsaný bestseller.Carle budu držet pěsti.

15.09.2022 5 z 5


Bez krve Bez krve Lincoln Child

Tak toto suverénně nejslabší Pandergast. Ten sci-fi konec to už bylo moc.

04.09.2022 3 z 5


Katharinina šifra Katharinina šifra Jørn Lier Horst

Tak konečně i krimi ze severu kde není komisař a komisařka nebo spíš psycholožka nebo novinářka a naopak. Dokonce nejsou alkoholici a psychouši. Prostě normální. Dokonce se nesnaží za každou cenu vymyslet co nejodpornější a nejnechutnější vraždu a počet. Prostě spokojenost. Než jsem se dostal na stranu 100 a tam pro mě nepochopitelně autor defakto vyzradil kde se bude hledaná nacházet. Stačilo se policii kouknout na co se ptal a na co díval na netu a hotovo. A tak čtete dalších 200 stánek a víte jak to dopadne a zbytek dojde opravdu od strany 100 všem. WOW efekt se nekoná a proto u mě tato kniha spadla na 3 hvězdy. Škoda. Pak jsem si přečetl, že autor píše krimi i pro děti a mládež a asi to mělo být pro ně. Tak zkusím další.

13.05.2022 3 z 5


Strašák Strašák Frank Goldammer

Ale jo. Defakto napodobuje stylem vražd klasické severské krimi, které se už opakuje, myslím styl vražd a už pomalu nevím kdo to napsal a kdo to vyšetřuje. Tak tady to autor šupl do reálijí 2. světové,konec a po a už je to jiné. Dám šanci 2 dílu.

04.04.2022 4 z 5


Válečník Válečník Bernard Cornwell

Epický konec. Nedýchal jsem a ...... doporučuji i shlédnout seriál. Autor dokonce představiteli hlavní role děkuje.

04.04.2022 5 z 5


3x Perry Mason 3x Perry Mason Erle Stanley Gardner

Bože to byl balzám na duši. Bez počítačů,dna atd parádní stará krimi s famózním advokátem.

09.02.2022 5 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Jak v dnešní době zapůsobit že? No jasan, budeme kopírovat už nudný severský styl. Takže vezmeme muže ženu, buď neruda nebo alkoholik, žena musí buď chlastat nebo psycho problémy z dětství a hurá na to. Teď už jenom vymyslet co nejvíc odporně zabitých lidí a je to. Už se v tom ani prase nevyzná. Díky nechci. Vřele doporučuji se vrítit třeba k Francisovi nabo Mcbainovi a pak pochopíte co je dobrá krimi.

24.01.2022