renova renova komentáře u knih

☰ menu

Tma Tma Jozef Karika

Řekla bych, taková průměrná, čtivá kniha. Začátek se mi líbil, ale když čtete dál a postupujete v ději, pomalu ale jistě přicházíte na to, že z napínavého story s hororovým nádechem se stává obrovské fantas-magory. No a na konci už jsem vyloženě čekala, kdy že přiletí ti mimozemšťani a hlavního hrdinu podrobí surovému zkoumání a rozřežou ho na kousky. Takže asi tak.....

19.09.2019 2 z 5


Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Tuhle knihu bych doporučila ženám nebo dívkám, které jedou na dovolenou k moři. Můžete se v pohodě vyvalit na pláž, poslouchat šumění moře a zároveň číst. Nejedná se totiž o moc náročné čtení. Pak se rozhlédněte okolo sebe, vytipujte si nějakého hezouna a určitě si slastně povzdechnete, protože vás k tomu donutí příběh, který máte v ruce. Tento příběh je naivně romantický a brnká na strunu právě takovým ženám - naivně romantickým.
Jediné, co mě překvapilo, je konec a rozuzlení. Za to palec nahoru.

21.06.2019 2 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Kniha se četla opět sama. Kladně hodnotím i to, že se tam prolínalo několik příběhů (Hunter a jeho vyšetřování a potom pan J. a jeho pátrání na vlastní pěst). Všem vřele doporučuji

10.06.2019 5 z 5


Oni Oni Mark E. Pocha (p)

Tato kniha je docela pěkně čte, ale je určená pro vymezený typ čtenářů a tímto typem já rozhodně nejsem. Takže za mě - nic moc, jde to.

30.05.2019 2 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Kniha je poutavá, inteligentní a vymazlená do největších detailů. Neustále se tam něco děje, o nečekané zvraty není nouze, takže se od ní nebudete chtít odtrhnout. No a detektiv Hunter? Opět nezklamal...

30.05.2019 5 z 5


Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Svým zaměřením mi kniha přijde určena spíše pro ženy. Celou dobu jsem tajně doufala v dobrý konec, alespoň pro hlavní hrdinku a její děti. Ale bohužel. I přes to však pro mě zůstává fascinující ten paradox, že i když z lidí v koncentračním táboře vysáli fyzické síly a nakonec i poslední známky života, odvaha, lidskost a morální přesvědčení zůstalo nezlomné.

10.05.2019 4 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Precteno a chci v zivote potkat chlapa jako je Detektiv Hunter :)))

08.05.2019 5 z 5


Stín větru Stín větru Carlos Ruiz Zafón

Velice krásně napsaná kniha, kde si najde každý to své. Mísí se v ní znaky dramatu, románu, detektivního příběhu... Při čtení tohoto příběhu Vás to bude chytat za srdce, budete nuceni přemýšlet a zároveň budete napjati jako struna. SUPER počteníčko!!!

08.09.2017 5 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Knihu by si mel precist kazdy, ktery se honi za vydelkem a denne se stresuje z duvodu, ze neco nestiha. Meli bychom si uvedomit, ze i malickosti mohou pro nas mit stezejni vyznam. Vetsinou, kdyz toto lide zjisti, uz je bohuzel pozde.

01.09.2017 3 z 5


Mafiáni Mafiáni Martin Nezval

Povrchní slátanina!!! Ztráta času.

01.09.2017 odpad!


Misery Misery Stephen King

Napínavá a velice čtivá kniha, která Vás donutí spřádat plány společně s hlavním hrdinou a totálně Vás dostane.

22.08.2017 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Líbí se mi příběhy z mafiánského prostředí. Je to kniha, která je složitá na čtení, ale má výborný příběh, takže jsem si musela pustit i film. Ale za mě - kniha je daleko lepší....

22.08.2017 5 z 5


Katedrála z písku Katedrála z písku Jarmila Pospíšilová

Docela čtivě napsané, ale od začátku vytušíte odkud vítr vane a jak se bude vyvíjet děj knihy.

22.08.2017 2 z 5


Vězněná Vězněná Pavel Renčín

OMG, chytlavá kniha, kterou musíte přečíst jedním dechem. Ale raději čtěte ve dne!

22.08.2017 5 z 5


Andělské poselství naděje Andělské poselství naděje Lorna Byrne

Jsem realistka a i když tato kniha vyznívá nadmíru optimisticky, ve většině věcech s autorkou plně souhlasím. Každý by se měl přestat soustředit na své nedostatky a snažit se vidět krásu okolo nás i v nás samotných, kterou nosíme ve svém nitru. I já prožívám své problémy a trápení a doufám, že když budu plná naděje, že se má trápení vyřeší nebo aspoň zcvrknou na minimum.

19.01.2014 4 z 5


Kati a popravy v českých dějinách Kati a popravy v českých dějinách Vladimír Liška

V knize najdeme stručný přehled nejznámějších a nejvýraznějších poprav v průřezu dějinami v českých zemích.
Dočteme se, že některé popravy byly pouze projevem pomsty, nenávisti nebo chorobné pohnutky vůči mnohdy nevinným lidem. Každý by si měl uvědomit, jak tenká je hranice mezi popravou a vraždou, která už navždy zůstane trestným činem bez ohledu na pohnutku či okolnost, jež k ní vedly. Mnohé popravy, které se uskutečnily v našich dějinách jsou věčnou připomínkou toho, že hrdelní rozsudky mohou být nejen akty práva a spravedlnosti, ale někdy i bezpráví a pochybností.
Kniha se mi líbila a často mě nutila položit si otázku, jak by vypadala naše doba, pokud by se ještě dnes některé zločiny trestaly smrtí???

02.01.2014 4 z 5


Pozorovatelé Pozorovatelé John Altman

Knihu jsem začala číst a asi v polovině ji odložila. Nějak mi chyběla zápletka, která by mě nutila číst dál. Čekala jsem na ní asi 100 stránek, ale bohužel se nic zajímavého nestalo. Třeba se k ní ještě vrátím.

04.08.2013 2 z 5


Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu Aleš Prager

Kniha by se mohla jmenovat jen "Jak ukrást českou miliardu". Připadá mi totiž jako jednoduchý návod, jak okrádat ostatní a nepřijít přitom k úhoně. Dílo je psané jednoduchým stylem, takže se čte velmi rychle a dobře.
Při čtení této knihy se nabízí myšlenka, jestli peníze dělají lepší život. NE! Jak autor sám uvádí - s přibývajícím kontem spousta potíží odejde, ale spousta jich následně přibyde.

30.04.2013 4 z 5


Poprvé a pak pořád znovu Poprvé a pak pořád znovu Lisa Moos

Kniha je velmi dobře čtivá a řekla bych, že je mířená spíše na ženskou populaci. Kniha mě přesvědčila o tom, že život není peříčko. Neměla jsem ani ponětí o tom, kolik všelijakých úchylek existuje. Možná proto se tak dobře čte. V každém z nás se přece skrývá nějaká ta úchylka.

25.04.2013 5 z 5


Příběh podivuhodné lásky Příběh podivuhodné lásky Carl-Johan Vallgren

Kniha má perfektní rozjezd, ale přijde i pasáž, která byla velmi nudná a čtenářovo zájem se potom poněkud zmenšuje. Závěrečné pasáže jsou opět dobré, ale kniha na mě působila tak nějak průměrným dojmem.

24.04.2013 3 z 5