Renik Renik komentáře u knih

☰ menu

500 nejlepších receptů lidové medicíny 500 nejlepších receptů lidové medicíny Dionýz Dugas

Je to dost dobrá kniha o bylinkách. Rozsáhlý herbář a hodně receptů na všelijaké nemoci a neduhy. Je tu jak je v názvu 500 receptů a většina z nich jednoduchých a účinných.

13.07.2013 5 z 5


Hra na Betsy Bowovou Hra na Betsy Bowovou Ruth Park

To samé dámy. Přidala jsem k tomu komentář již u autorky knihy. Vtáhla mně též do děje a je fantazticky napsaná.

06.04.2013 5 z 5


Mistralova dcera Mistralova dcera Judith Krantz

Je to delší dobu co jsem četla knížku a Judith Kranz spisovatelka především ženských románů nezklamala, Mistralova dcera se hezky čte, nevšední prostředí a osudy tří generací žen...

01.02.2012


Nezoufejte! Jsou ještě horší děti než ty vaše aneb Balzám na duši zdecimovaných rodičů Nezoufejte! Jsou ještě horší děti než ty vaše aneb Balzám na duši zdecimovaných rodičů Ivan Krejčí

Humoru není nikdy dost, k tomu od českého autora a dá se přečíst neuvěřitelně rychle. Doporučuji k přečtení.

31.01.2012 5 z 5


Kniha zatmění Kniha zatmění David Ovason

Docela to jde. Zajímavý postřehy, třeba, které osobnosti jsou narozeny právě při zatmění a jaký vliv to mělo na jejich osudy. Celé to přečtený nemám jen nějaké stati a je to hezky napsaný a pro zájemce o astrologii v praxi nebo jen v teorii jako šité.

31.01.2012 4 z 5


Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Robert Fulghum

Mě se tahle knížka líbila moc, je psaná stylem, kdy se snadno čte a příběhy, které tam vlastně sbírá Aristo právník tančírny Centaury jsou často vtipné a zábavné. A hlavně je tu tancování a i lásky, seznamování takže pěkné čtení.

28.01.2012 5 z 5


Memento Memento Radek John

Jak už se tady píše je to i uvědomnění toho, že né každý má k drogám racionální postoj. Je tu však vykresleno jak nebezbečné jsou drogy a hlavně tedy jejich zneužití a také na postavách, jak je snadné propadnout narkomanii, která má často hrůzné následky.

26.01.2012 5 z 5


Džínový svět Džínový svět Radek John

Na knihu si matně pamatuji, ale líbil se mi moc děj a nadchla mně a taky četla se sama. Taky, nepamatuji si ji dopodrobna, jen mám v paměti , že se mi líbila i kvůli pěkným citacím.

26.01.2012 4 z 5


Neslušný návrh Neslušný návrh Jack Engelhard

Další román, který je znám i ve filmové podobě pod stejným názvem tedy Neslušný návrh. Je to hodně čtivý román se zajímavým neotřelým dějem, hrdinka řeší dilema a je to i kniha k popřemýšlení a o tomto příběhu se dá vést zajímavá diskuze. Je to jeden z mých nejoblíbenějších románů.

26.01.2012 5 z 5


Vítězství lásky Vítězství lásky Maria Venturi

Je to i zfilmované, zajímavé postavy a jejich psychologie, není to kniha k zahození.

26.01.2012 3 z 5


Aura - jak ji vidět a rozumět Aura - jak ji vidět a rozumět Richard Webster

Dobrá základní kniha o auře a je dobrá tedy zvlášť pro úplný nováčky v tomhle a pro začátečníky. K takovémuhle druhu knih se dostaneme většinou až po vlastním neobyčejném zážitku a když chcete vědět o věci více. Ale dá se i doporučit je od dobrýho autora a dobře vše popisuje a nenásilně vás učí auru vidět a rozumět jí.

26.01.2012 4 z 5


Kasandra 1 Kasandra 1 Delia Fiallo

Četla jsem jen tenhle I.díl, ale dobrý, dáá se číst a je to dobrá četba pro nás ženy a dívky.

26.01.2012 3 z 5


Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy: Brevíř milostné poezie od Máchy ke Šrámkovi Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy: Brevíř milostné poezie od Máchy ke Šrámkovi * antologie

Milostná poezie se líbí každému kdo miluje, je zamilován nebo i jen tak pro porozumnění fenoménu láska.

26.01.2012 4 z 5


Neumím tančit po špičkách Neumím tančit po špičkách Emily Dickinson

Některé verše mluví do srdce a k duši. Je to dobrý výbor z poezie Dickinsové.

26.01.2012 4 z 5


Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Kniha je jedna z mých nejoblíbenějších mám ji přečtenou 2x a film jsem též viděla. Pravdivý příběh a některý scény v knize nebo filmu zasáhnou vždy a dávají podněty k přemýšlení.

26.01.2012 5 z 5


Chlapci a chlapi Chlapci a chlapi Karel Štorkán

Kniha a seriál dobrý. Pro mladý, zajímavý postavy a příběhy.

26.01.2012 3 z 5


Madisonské mosty Madisonské mosty Robert James Waller

Příběh mně zasáhl moc. I prací a životem vytížená žena se může zamilovat. Moc hezky se to čte a navazuje snad i volné pokračování. Někdo v tom vidí přeslazenou romanci, ale není to tak. Film jsem neviděla.

26.01.2012 5 z 5


Zemřít mladý Zemřít mladý Marti Leimbach

Hezká kniha i film. Krásná láska a příběh, který je realistický a knížka Zemřít mladý dojímá v závěru k slzám. Hlavní postava Viktor umírá na nevyléčitelnou nemoc a autor zde popisuje i o jeho psychických pochodech a chování k druhým.

26.01.2012 5 z 5


Noci s nepřítelem Noci s nepřítelem Nancy Price

Napínavý, čtivý i s psycholigickým podtextem postav, román pro ženy. Dokáže se sžít s postavou Laury a tak čtete skoro jedním dechem. Film je taky moc dobrý.

26.01.2012 4 z 5


Kde je zakopán pes - memoáromán Kde je zakopán pes - memoáromán Pavel Kohout

Četla jsem tuhle knihu a i když je to dýl pamatuji si, že zaujala. Děj je často napínavý a špatně odhadnout co bude dál. Je to autobiografický román a toto čtení se dokáže dostat pod kůži.

26.01.2012 4 z 5