RenataP RenataP komentáře u knih

Obálka knihy Karty pradávných kamenů Karty pradávných kamenů Rebecca Campbell

Jsou něžné, nádherné, barvy jsou tak uklidňující a hebké. Texty buď meditativní nebo krásně návodné pro běžný život. Autorka tentokrát byla sdílnější sama o sobě v příručce, což je velmi sympatické.

14.05.2026

Obálka knihy Můj otec byl MIB 4 - Ztracené vyspělé civilizace a největší tajemství UFO Můj otec byl MIB 4 - Ztracené vyspělé civilizace a největší tajemství UFO Jan van Helsing (p)

Další dílo Jasona Masona s názvem Můj otec byl MIB s pořadovým číslem 4 je tady. Moc jsem se těšila na ufo novinky a starý Egypt. Přesně toho si tu užijeme dosytosti. Kniha je dokonalým dokumentem lidské civilizace. Vydejme se s ní po stopách minulosti.

09.05.2026

Obálka knihy Lemurie Lemurie Izzy Ivy

Jako první mi připomínaly avatarový svět. Obrázky jsou nádherné. Miluju výklady, kdy si můžu vybírat podle obrázků a až potom si přečtu, co karta zobrazuje. Je to o náladě, o intuici, o velmi zajímavých informacích, které k vám poté přijdou.

Karty si můžete používat jen tak, jako denní karty, klasicky vytahovat, vybírat podle obrázků, ale taky jimi doplňovat jiné karetní výklady nebo tarot.

Řekla bych, že se hodí pro úplně všechno a zejména u výkladů tarotových karet mne překvapilo, jak moc si spolu seděly a ladily se na to, co již bylo vytaženo.

Autorka do karet chtěla vložit intuici, hlubokou moudrost, která nás přesahuje. To bych řekla, že se jí podařilo. Takže bych karty doporučila každému, kdo se chce nebo potřebuje ponořit hluboko do sebe.
Zkusit plout tam, kde možná ještě ani není reálně připraven, ale... ale ta jedna informace mu může ukázat směr.
Rozhodně to jsou karty, které zůstanou po ruce.
A také jsou vhodné jako malý dárek.
Jsou roztomilé, ale hluboké.
Barevné, ale uklidňující.
Maličké, ale ohromné svým významem.

03.12.2025

Obálka knihy Léčivé srdce Léčivé srdce Alana Fairchild

Popravdě jsem od těchto karet čekala jemná poselství, jako květinky, vlnky. Opak byl pravdou.
Jsou pořádně jasné, informativní a rozhodně neodejdete z výkladu jen tak lehce osvěženi.
Naopak budete mít hlavu plnou praktických informací.

Léčivé srdce opravdu překvapilo: Nakonec proč ne. Autorka vychází ze šamanismu a do podobné hloubky se noří ráda a často. Nejen v těchto kartách.

Dá se do nich lehce zamilovat.
„Čínská a japonská mytologie vypráví o početné skupině mladých koi kaprů, kteří plavali proti proudu a s odporem, který museli klást, získávali větší a větší sílu. Jakmile ryby doplavaly na konec řeky, setkaly se s mocnou silou mohutného vodopádu…“
Část ryb se dle legendy vydala zpátky, na tak velkou sílu už neměly. Část se rozhodla bojovat s vodopádem. Trvalo to prý stovky let, až se jednomu podařilo vodopád zdolat.
„Za odměnu jej bohové proměnili v draka.“
Podobný příběh můžete najít v každé kartě. Každá je jako malý příběh, který má naději ve vás zůstat na celý život.

Jsou nádherně poskládané, obrázky na jedné straně, texty na druhé. Doslova každá karta má svoji nesmírnou eleganci.
Nádherné.

Obálka knihy Miluj svůj život 2026 Miluj svůj život 2026 Lucie Ernestová

Asi se jen těžko dá najít jedno slovo, které dokonale popisuje tento každoroční počin Lucie Ernestové. Na motivy Louise L. Hay vytvoření kalendář nás opravdu učí milovat život.

Vnímám ho každý rok jako maličké lekce, které námi prostupují. Jestli je budete využívat v době velkého stresu, nebo naopak ve chvíli, kdy si konečně na sebe najdete trochu času, to je na vás.

Já patřím k té druhé skupině a doslova si kalendář a jeho poselství vychutnávám ve chvílích klidu. Kdy se mohu ponořit do moudrosti, která ve všedním dni tolik uniká.

Ale v těch horších dnech využívám tu praktickou část. Krásný obrázek, tlumené, ale veselé barvy, uklidňující pohled.
Okénka pro informace, které zapisujeme jsou bez debat dokonalá. Jako u každého jiného kalendáře. Poskytují dostatek prostoru pro přehlednost, kterou potřebujete.
Ten nový měsíc vždycky tak naladí, pohladí a rozčepýří radost, když se před vámi objeví nový list k plánování.
Je spousta důvodů, proč milovat život.
Je spousta důvodů, proč milovat tento kalendář.

Obálka knihy Léčivé srdce Léčivé srdce Alana Fairchild

Úchvatné atmosférické obrázky.
Ještě lepší plné texty na druhé straně.
Jsou to jednoznačně jedny z karet, které mne nejvíce zaujaly neotřelostí zpracování.

Obálka knihy Miluj svůj život 2026 Miluj svůj život 2026 Lucie Ernestová

Pěkný, praktický, hladivý. Hodí se do každého interiéru, protože ladí milou, laskavou energií. Začíná být na trhu vážně nenapodobitelným.

05.11.2025

Obálka knihy Magické rostliny: 36 léčivých rostlin a jejich poselství Magické rostliny: 36 léčivých rostlin a jejich poselství Maia Toll

V této karetní sadě mne zaujalo, že autorka se opravdu učila v Irsku od ženy, která se dá nazvat pravou bylinkářku a čarodějnicí. A porovnávala získané zkušenosti s vlastním vědeckým výzkumem. Výsledkem jsou karty, které jsou romantické, bylinkové a o rostlinách a stromech hovoří s neskutečnou něhou.
Doslova máte pocit, že procházíte světem, sem tam se shýbnete k nějaké rostlině a vyslechnete její příběh.
Příběhy něžné, drsné, ale pokaždé plné moudrosti.

Jsem si naprosto jista, že spousta těch příběhů vám v hlavě zůstane, i když karty odložíte.
Tak jsou silné a jedinečné.

S kartami se vykládá moc hezky. Kupodivu přináší informace, které opravdu mohou člověka posunout dál, vysvětlit to, co potřebuje. Skvěle se kombinují s tarotem, tam mi vždy vyšly velmi podobné karty, jako když si Magické rostliny s ostatními druhy karet skutečně rozumí.

Kdoví... rozhodně patří mezi ty, které si vytáhnu častěji.
Nejen pro nádhernou kreslenou romantiku a barevnou nesmírně roztomilou knížečku.

Obálka knihy Súfi Tarot Súfi Tarot Ayeda Husain

Představte si, že zkombinujete klasický tarot a něco tak orientální. S nádechem myšlenek a atmosféry, která nám je trošku vzdálená, exotická a zvláštní. Autorka to skvěle dokázala.
Základ karet vychází z tarotu. Kdo chce tedy zůstat u klasických informací, může. Karty neztrácí základní význam. Ale obrázky, slova kolem a příběhy kolem karet jsou trošku jiné. Voňavé jako saharský písek.

Hodí se tedy spíše pro romantičtější povahy, úplně rázné odpovědi najdete pouze v případě, že budete vycházet jen z klíčových slov. Chcete-li ale nádech nových myšlenek a otevírání nových obzorů, pokračujte v četbě textu u každé karty.
Knížečka je barevná a velmi hezky strukturovaná.

Text o kartách završuje zamyšlení a afirmace, to už se ale pohybujete opravdu v možnosti, že vám karta nabízí řešení.
To nemusí být jednoznačné a u této sady dvojnásobně platí, že někdy nám karty položí spíše ty správné otázky. Přímá odpověď totiž není, ta leží v nás samotných.
Súfi tarot je jedním z těch, kteří umí skutečně dobře dolovat ze samých hloubek lidských duší, ty správné otázky a správné odpovědi.

01.10.2025

Jsou tak roztomilé! A plné příběhů, které si rozhodně zapamatujete, bez ohledu na to, co jste si s nimi vykládali. Jedny z nejkrásnějších karet.

Obálka knihy Súfi Tarot Súfi Tarot Ayeda Husain

Je skvělý, jemný, přitom v základu obsahuje všechny informace, které potřebujeme. Působí jako kořeněné orientální sušenky. Hodí se pro romantičtější povahy, které ocení jedinečnou atmosféru.

Obálka knihy Karty Královny Slunce Karty Královny Slunce Stacey Demarco

Po desítkách výkladů můžu říct, že karty fungují. Jemně navádějí, inspirují, nepřetlačují. Můžete si s nimi jen tak posedět u čaje a podívat se, co vám vyplave na povrch. A nebo se do toho opřít víc a položit si konkrétní otázky – i ty časové.

Některé karty totiž odkazují na roční období nebo svátky, a to je nejen praktické, ale i příjemně ukotvující. V mých výkladech právě tyhle „časové“ karty vycházely nejsilněji. Možná je to tím, že mám sama k těmto cyklům blízko. Některé svátky zbožňuju, a oceňuju i nové informace, které k nim autorka přidala.

Nejde jen o karty, ale i o knihu, která má co říct
Knížečka, která je ke kartám přiložená, není jen formální doplněk. Naopak – občas stačí jen zalistovat a už v pár větách najdete něco, co sedí přesně na to, co řešíte.
Autorka vás nenutí hledat odpovědi venku – vrací vás zpátky k sobě. A to bez patosu.

Kameny, rituály, ženské kruhy? Ano, i na to se myslí
Ke každé kartě můžete přiřadit i svůj oblíbený kámen – pokud vás kameny a krystaly berou, tohle vás potěší. Stejně tak je sada skvělým doplňkem k rituálům, jógovým cvičením nebo práci v ženských kruzích.

Shrnutí?
Karty Královny Slunce jsou poctivě udělaný nástroj. Laskavý, ale ne cukrkandlový. Vhodný pro chvíle, kdy potřebujete nasměrovat, zklidnit nebo posílit. Můžou být jen milou společností – nebo přesně tím impulzem, který jste potřebovali.

04.08.2025

Obálka knihy Karty Královny Slunce Karty Královny Slunce Stacey Demarco

Tématicky rozložené karty do celého roku, slunečních cyklů. Velmi duchovní, ale s pořádnou dávkou praktických informací, z nichž lze odhadovat i časové posloupnosti. Jednička s hvězdičkou.

04.08.2025

Obálka knihy Květinové karty Lenormand - Kniha a 36 karet Květinové karty Lenormand - Kniha a 36 karet Irene Captijn

Trvalo mi dlouho, než jsem se těmito kartičkami sžila. Nakonec se o úspěch postarala autorka sama, když nám, vykladačům, dovolila si nad kartami bádat samotným. Každá karta má samozřejmě svůj vlastní význam, pevně daný.
Někdy přísný, někdy negativní, jsou tu karty, které ve svém výkladu vážně vidět nechcete.
Ale...
Byť to byl důvod, proč lenormandky obecně moc nemusím, tak do těchto jsem se zamilovala. Tedy, počkejte... jsem na začátku zamilování.
Protože jsou to karty na delší čas...

V knížce najdete základ
Základní pojmy, významy, základní hry jak věštecké, tak i ty společenské. V nich ovšem prvek věštění je také.

V kartách najdete sebe
Nastává ta nejlepší chvíle s kartami. Láká to si vyložit hned, ale berte to s nadhledem. Prvotní výklady mohou být ještě zmatené. Vycházíme-li jen z pevně daných významů, tak se můžeme dostat do stresu, že nám vyjde něco ošklivého. A to nechceme.
Zvolila jsem lehčí variantu, kdy jsem se s kartami nejprve spřátelila, snažila se v nich najít i své vlastní významy. A ony se začaly ve výkladech skládat v barevnějších výkladech.

Mimochodem, velký výklad, který je královskou disciplínou, čítající všechny karty balíčku, je rozložená nádhera. Bádat nad ní můžeme klidně i půl dne. :-)
Krásný dárek, krásné karty...

10.05.2025

Delší dobu to trvá, než se principem karet probereme. Také to chce čas, abyste k nim našli vztah.
Knížečka je stručná a pro povrchové výklady může být nedostatečná,ale autorka také vybízí k vlastnímu bádání.
Dost mi pak pomohlo přečíst si knížečku od začátku do konce, protože jsem pak pochopila ten jedinečný princip blízko, daleko... různé hry. A také to, že s kartami si mohu hrát i podle svého.

10.05.2025

Obálka knihy Tarot moderní čarodějky Tarot moderní čarodějky Lisa Sterle

Takhle nějak bych si představovala moderní tarot. Jako předělávka naprosté klasiky vypadají tyto karty velmi dobře. Dobře reprezentují i dnešní dobu, najdete tu výjevy z moderního života v hávu klasického Rider Waite tarotu.
To samo o sobě je rozhodně velkou tvůrčí výzvou.

Autorka navíc své dílo zasadila i do specifického životního období, kdy byla v podstatě v krizi a jedna z karet ji oslovila. A tak začaly začátky a konce, konce a začátky...
a vydáváte se s ní na cestu tvorby těchto karet.

Zasadila je potom do atmosféry, která má i vám pomoci najít v krizi řešení. Dílem respektuje klasický význam karet, dílem do nich přidává to, co mohou jednotlivé významy reprezentovat v moderním světě.
Přitom neztrácí svižnost a jednoznačně - dost otázek k zamyšlení, odpovědí a jasných směrů, kterými se dát - to vše se tu dozvíte v příručce, která neztrácí čas.
Skvělé dílo.

Obálka knihy Karty léčivých vod Karty léčivých vod Rebecca Campbell

Pokud milujete opravdu jemné karty, laskavé, růžové, modroučko... no dokážu si takové kartičky představit u nějaké víly nebo něžné cosplayerky. U někoho, kdo běžně karty nevykládá, ale čas od času si zatouží s někým popovídat o svých starostech.
A právě takové bezvýhradně jemné karty jsou dobrým posluchečem.
A jejich odpovědi vám pak skutečně pomohou naladit se na víru, naději a na hledání řešení.

Karty jsou neskutečně krásné, máte chuť je hladit, nebo na nich prsty hledat... co vlastně? Hladkost? Sladkost?
Jsou totiž jako jahodovo nebeské zákusky, pastelově modrorůžové, působící jako z nejjemnějšího světa.

Významově jsou věnovány archetypům vody, vodním bytostech a bohyním a doslova vplouvají o našich emocí. Je znát, že autorka miluje tento živel a duchovně se do něj ráda noří.

Obálka knihy Děsivě chytré Děsivě chytré Mo Gawdat

Bývalý obchodní ředitel Googlu se zamýšlí nad tím, kam lidstvo zavede umělá inteligence. Někdy je až děsivé, co všechno se začíná naplňovat, protože tu máme jistou časovou prodlevu. Knihu napsal cca v roce 2021, takže porovnávat už můžeme. Minimálně v použití chytrých dronů... jak jinak než ve válce. Bohužel.

Správně vychází z toho, že vývoj nelze již zastavit, proč taky, o lidi tu nejde, pohádkové jmění čeká na toho s nejostřejšími lokty. Zmiňuje i názory Elona Muska, se kterým nyní, na začátku roku 25 asi historie také zacvičí. Nepředvídatelná AI?
Možná ne tolik.

Autor předestírá v podstatě tři scénaře.
Strašný, lepší a ideální.
Sám spatřuje realitu někde v mírné dystopii.

Porodní bolesti AI budou plné nedorozumění a možná omylů, z nichž doufejme, žádný nebude pro lidstvo fatální.
Na své si tady přijdou jak chroničtí optimisté, tak i totální pesimisté, přesto lze s tou hlavní myšlenkou v knize souhlasit.
AI bude taková, jakou si ji naučíme.
A jestli to je, nebo není dobrá zpráva, to uvidíme.

Kniha se hodí pro každého, kdo rád nad tímto tématem přemýšlí, diskutuje a chce i jiné úhly pohledu, řekla bych, lidštější... ale i neskutečně pragmatické.
Ezoterické zakončení knížky je pak třešničkou na dortu vycházející z osobního života autora.

Obálka knihy Tarot moderní čarodějky Tarot moderní čarodějky Lisa Sterle

Skvělé, nové a svěží. Autorka také v příručce vsadila na jasnou notičku, což výrazně ulehčí výklady a zpřístupní každému, kdo nechce dlouhé hloubání, ale jasný názor.

Obálka knihy Karty léčivých vod Karty léčivých vod Rebecca Campbell

Jsou neskutečně charismatické svou jemností a zvláštní atmosférou, kterou šíří nejen pastelově nádherné obrázky, ale i texty.
A když si knížečku pročtete celou, tak propadnete i kouzlu autorky, která tyto karty s péčí a láskou tvořila zamilovaná do vody a těhotná.

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi