remor remor komentáře u knih

☰ menu

Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

Hodně mě překvapilo nízké hodnocení knihy. Přitom je velmi čtivá. Dojemný příběh, ve kterém sledujeme současnost a minulost hlavní hrdinky. Pomstí se nebo odpustí? Knihu doporučuji!

11.01.2017 4 z 5


12. 12. 12. 12. Vítězslav Jareš

Nejsem čtenářka detektivek. Kdyby mi autor neposlal ukázku, nesáhla bych po této knize. Nicméně už ukázka mě zaujala, proto jsem si přečetla celou knihu. Znovu zdůrazňuji, že detektivky nečtu a jen občas nějakou zahlédnu v televizi. Musím říct, že jsem měla pocit, že čtu to samé, jako vidím kriminálku v TV. Detektiv samorost, vyšetřuje bez ohledu na pravidla, ale vždy má samozřejmě pravdu, rozvedený (rozvádějící se), rituální vraždy.. Už to tu vše bylo, takže z toho mě nic nepřekvapilo. Co ale oceňuji je dějová linie z hranic. Ta mě zaujala hodně, byla víc uvěřitelná.
Autor píše čtivě. Příběh byl vystavěn velmi dobře. Vše do sebe dobře zaklaplo. Pro čtenáře detektivek doporučuji. Já jsem více ocenila knihu Hlavní role, kterou jsem četla také.

23.11.2016 4 z 5


Hlavní role Hlavní role Vítězslav Jareš

Také jsem měla možnost číst ukázku poslanou autorem. Zaujala mě, knihu jsem si poté přečetla celou. Líbilo se mi filmové prostředí. Je to uvěřitelný příběh psaný příjemným slohem. Rychle jsem byla vtažena do děje. Ráda si přečtu i jiné knihy autora, o kterém bych se nedozvěděla nebýt toho, že jsem četla ukázku. Děkuji a doporučuji.

23.11.2016 4 z 5


Den mravenců Den mravenců Bernard Werber

Hmyzí svět mě fascinoval. Dozvěděla jsem se velmi zajímavé informace. (Sice se to ve škole učí, ale když je to zasazeno do příběhu, uvědomila jsem si, jak zajímavý život hmyzu je). Stojí za přečtení. Velmi mě bavily úryvky z Encyklopedie.

17.01.2015 4 z 5


Mravenci Mravenci Bernard Werber

Život mravenců mě uchvátil. Tolik zajímavostí o jejich životě! Vše podáno čtivou formou. Bavily mě texty z Encyklopedie.. Na konci knihy už to bylo hodně sci-fi, ale to se mi líbilo. Jednu hvězdičku ubírám za dějovou linku s lidmi..

12.01.2015 4 z 5


Mé dětství v socialismu Mé dětství v socialismu kolektiv autorů

Krátké vzpomínky jednotlivých osob na jejich dětství za totality. Doporučuji. Zajímavé čtení o "neuvěřitelných" věcech, které se děly za éry socialismu v ČSR..

27.12.2014 4 z 5


Opožděné vzpomínky Opožděné vzpomínky Evelina Merová

Kniha je skvělá (jestli se to dá tak nazvat u tematiky holocaustu). Měla jsem štěstí a s paní Evelinou Merovou jsem se setkala v rámci konference o holocaustu. Je to velmi sympatická, krásná paní. Knihu doporučuji.

04.01.2014 5 z 5


Továrna na mucholapky Továrna na mucholapky Andrzej Bart

V knize je těžší se orientovat, protože se prolíná příběh fiktivního procesu a spisovatele, jemuž se tento proces odvíjí v hlavě. Kniha je určena pro čtenáře, kteří se zajímají o tematiku ghett a koncentračních táborů za druhé světové války a již o tom něco vědí. Kniha se mi líbila.

02.01.2014 4 z 5


Malá Malá Michal Čagánek

Krásný, jemný příběh o pětiletém děvčátku. Silný, ale jemně napsaný příběh. Dojemné.
V knize nalezneme spoustu moudrostí a pravd. Vřele doporučuji.

"Oč větší je ten, kdo se umí sklonit k malému. Oč silnější, kdo pomáhá."

"Každý z nás je plný krásných zákoutí, o která stojí za to pečovat."

"Čím více krásy nalezneš sám v sobě, tím více ji spatříš kolem sebe."

"Nikdo není opuštěn, kdo zůstává sám sebou. Nikdo se neztratí, když ví, kde je jeho místo."

02.01.2014 5 z 5


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Čtivý příběh o životě v Keni. Oddechová kniha, která zaujme.

09.09.2013 4 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Skvělá kniha. Četla jsem ji několikrát a určitě ještě několikrát se k ní vrátím. Nutí mě k hlasitému čtení. Poté se plně rozvine krása jazyka...

09.09.2013 5 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Kdybych mohla, udělím této knize mnohem víc hvězdiček, než se tu nabízí. Je to skvělá kniha. Při jejím čtení se mi chce plakat dojetím. Verše nutí k čtení nahlas. Při jejich hlasitém předčítání se otvírá nový svět...

09.09.2013 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Kniha se mi velmi líbila. Dostala se pod kůži. Četla jsem již mnoho knih s tematikou války. V tomto příběhu je "jemnost" Smrti, přátelství, láska, vztah s rodiči, pohled na nacisty, Němce, Židy, co dělá z "obyčejného" člověka hrdinu. Velmi dobrý nápad, že vypravěčkou je Smrt.

27.07.2013 5 z 5