Readerka97 Readerka97 komentáře u knih

☰ menu

Bouřná vrána Bouřná vrána Kalyn Josephson

Říkala sem si zase jen další statečná hrdinka bojující proti všemu a všem. V posledních letech se jich vyrojilo docela dost. Ale musím uznat že má něco do sebe. Hlavní hrdinka je sympatická už jen tím že si, i když jí to chvíli trvá, nebojí přiznat že má problém. Není to další superžena, kterou nic nerozhází.
Samotný koncept je také nový a neokoukaný,kde hlavní roky zaujímají Vrány jako mýtická stvoření vládnoucí magickou silou.

11.09.2020 5 z 5


Malý, velký Malý, velký John Crowley

Zajímavá kniha Malý, velký představuje rodinu, Příběh a svět. Někdy je těžké jí porozumět a ne všem se bude líbit. Komu ale nevadí, že si na celek musí počkat a má rád různá připodobnění, ať neváhá a přečte si jí.

11.09.2020 5 z 5


Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Naděje skrytá v šálku kávy. Návrat v čase podle jasných pravidel. Čtyři ženy a jejich příběhy. Osobitý příběh, který stojí za přečtení.

07.05.2020 5 z 5


A dost! – Francouzské děti nedělají scény A dost! – Francouzské děti nedělají scény Pamela Druckerman

Než příručku jak vychovávat dítě, bych tuto knihu zařadila jako sondu do dvou různých kultur. Autorka využívá jako příkladu vlastní rodiny a dělá to s nadhledem a humorem. Kromě tipů na výchovu kniha obsahuje i pohled do francouzské/americké mentality. Příjemné a oddechové čtění.

17.04.2020


Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

Skvělá, nemůžu se dočkat až si přečtu další díl. Navíc se nám blíží setkání Magnuse a Percyho, dvou naprosto odlišných pantheonů.

18.11.2018 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Kniha je dobrá, napínavá a překvapí...pokud jste nečetli předchozí dvě. Autor sice pokaždé přijde s jiným případem a vrah není snadno odhalitelný, ale celý děj se odehrává jako podle scénáře. Bohužel je stejný i u obou předchozích knih. Jinak moc pěkná detektivka/thriller na zimní večery.

08.10.2018


Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Na tuhle knížku jsem narazila díky upoutávce na film, který se podle ní točí. Tato náhoda mi představila jednu z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Díky popisu děje pomocí dopisů je čtení poutavější, intimější a neuvěřitelně vás to připoutá k ději. I když se vní popisují hrůzy války, děj nikdy nestratí jistou lehkost.

Doporučuji všem, kdo hledají knížku pro odpočinek, zasmátí nebo kvůli nějaké té romanci. Já se k této knize budu s jistotou vracet.

12.04.2018 5 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Příběh splnil vše, co sliboval. A i když občas trochu pokulhával, dokázal se z toho vzpamatovat a přijít s větší bombou než předtím.

02.01.2018 5 z 5


Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Dobrá kniha. Hrdinka má správnou dávku ironie a nadhledu. Odpočinkové čtení při kterém se člověk nenudí.

03.06.2017 5 z 5


Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Kniha byla úžasná. Rick opět ukázal, že propojit moderní svět s mytologií opravdu umí. Navíc se mi velmi líbila narážka na svět Percyho Jaksona. Už se těším na další díl.

23.05.2017 5 z 5


Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Po přečtení anotace jsem očekávala trochu jiný příběh, takový jemnější pouze s náznaky brutality. Na začátku mě upoutala stylizace textu, kterou jsem dosud neviděla. Hodila se k příběhu, podpořila jeho spád. Nevadil mi ani podrobný popis událostí nebo představ hrdinky. Jediné co my přišlo úsměvné a lehce naivní, jak veškeré věci a náhody do sebe perfektně zapadaly. Blumová měla neuvěřitelné štestí během pátrání po vrazích svého muže.

29.04.2017 2 z 5