Raylo Raylo komentáře u knih

☰ menu

Mučedník Mučedník Brian K. Evenson (p)

Vcelku povedené rozšíření světa herní série Dead Space, od kterého ovšem nesmíte čekat zázraky. Neurazí, nenadchne.

26.01.2018 4 z 5


Tiberiové války Tiberiové války Keith R. A. DeCandido

V podstatě průměrná military sci-fi opírající se o kulisy stejnojmené hry, která fanoušky jistě potěší, ale ničím zvlášť nenadchne.

26.01.2018 3 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Velmi záživná a napínavá detektivka, kde se Kingův rukopis skutečně projevuje od začátku do konce. Opravdu skvělá a poutavá kniha.

25.01.2018 5 z 5


Star Wars - Ztracené hvězdy Star Wars - Ztracené hvězdy Claudia Gray (p)

Z nově kánonických Star Wars knih se zatím jedná o můj nejoblíbenější román. Klasická romantická zápletka á la Romeo a Julie, kdy se do sebe zamilují příslušníci soupeřících stran, zkrátka funguje i v těchto kulisách a jedná se o překvapivě záživné a osvěžující čtení. Upřímně doufám v pokračování.

25.01.2018 5 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Na čtení trochu náročnější soubor příběhů, po jejichž přečtení ovšem trpělivého čtenáře odmění krásným rozšířením tohoto kouzelného světa a ještě více nás utvrdí v tom, jak moc to měl vše Tolkien vlastně promyšlené.

25.01.2018 5 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Stále moc příjemné a krásné čtení, které mě vždy dokáže vrátit do mých dětských let a připomenout mi, proč mám vlastně tento žánr tak moc rád. Parádní knížka.

25.01.2018 5 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Epické a napínavé zakončení trilogie Pán prstenů, které celý příběh uzavírá se vší parádou a přesně tak, jak si to díky předchozím knihám zaslouží.

25.01.2018 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Skvělé pokračování Tolkienova nádherného a kouzelného příběhu, ke kterému je vždy radost se vrátit.

25.01.2018 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Moc krásně napsaný fantasy příběh od mistra slova, pana Tolkiena, u kterého je až neuvěřitelné, do jakého detailu a hloubky je jeho kouzelný svět promyšlený.

25.01.2018 5 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Velmi příjemné a čtivé převyprávění klasických příběhů severské mytologie, z nichž některé jsem důvěrně znal a některé pro mě byly naopak zcela nové. Gaiman vše podává srozumitelně a poutavě a s decentní porcí humoru navíc. Pro lidi, kteří mají rádi Gaimanovu tvorbu či tuto tématiku, se myslím jedná o jasnou volbu.

25.01.2018 5 z 5