raketackova raketackova komentáře u knih

☰ menu

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Kniha je dobrá, jen občas byl na mě popis děje příliš detailní a zdlouhavý. Vzhledem k tomu, že jde o dílo psáno tzv. metodu ledovce, můžete opravdu hledat mezi řádky a vyložit si to různými způsoby.

22.05.2019 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Kniha mě opravdu bavila, hovorový jazyk s prvky obecné češtiny dodává naprostou autentičnost. Závěr byl pro mě velmi překvapivý, což považuji za opravdové plus.

22.05.2019 5 z 5


Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

Pěkná knížka, která má i přes malý rozsah naprosto skvělý obsah. Bavila mě od začátku do konce a s každým řádkem mě zajímalo jak to bude se strašidlem víc a víc.

22.05.2019 5 z 5


Markéta Lazarová Markéta Lazarová Vladislav Vančura

Knihu jsem se rozhodla přečíst, jelikož Rozmarné léto od Vančury považuji za famózní dílo, nicméně toto bylo pro mě zklamání. Příběh mi přišel dost nezáživný, 3/4 díla na mě působilo tak, že se děje neustále to samé. Relativně dobrý byl až konec.
Jazyk je rozvinutý, ale nezapůsobil na mě tak moc jako, v již zmiňovaném, Rozmarném létu.

22.05.2019 2 z 5


Jak jsem potkal ryby Jak jsem potkal ryby Ota Pavel

Ota Pavel měl opravdový talent vtáhnout čtenáře do děje a zaujmout ho. Na začátku jsem byla dost skeptická, jelikož mě rybaření moc nezajímá, ale po přečtení několika povídek mě kniha bavila každým řádkem víc a víc. Konec knihy je opravdu emotivní a tvoří skvělý závěr této sbírky.

22.05.2019


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Zajímavá kniha, která ukazuje dobu 2. světové války z pohledu mladých lidí. Perfektně Vám ukáže nejen to, že je důležité si vážit věcí, které se nám zdají v dnešní době zcela obyčejné a normální, ale také to, že jsou naše starosti vlastně malicherné v porovnáním s hrůzami, které se v minulosti děly. Jen konec knihy mohl být trochu obsáhlejší.

16.05.2019 5 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Naprosto krásná kniha, která Vás nepřestane překvapovat až do poslední věty. Autentické zážitky jsou Otou Pavlem zpracovány zcela dokonale s emocí, která se přenáší na čtenáře. Rozhodně jsem tuto knihu nečetla naposled.

15.05.2019 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Knihu jsem četla po čtyřletém odstupu a musím říct, že opravdu souhlasím s tvrzením, že pokud čtete knihu po několikáté, vždy v ní najdete něco, co jste neviděli při předchozím čtení. Navíc vám tato knížka připomene, že se kolikrát trápíme nad úplnými malichernostmi, ačkoliv je kolem nás spousta důvodů, proč se smát.

14.05.2019 5 z 5


Don Juan Don Juan Molière (p)

Naprosto nadčasové dílo, které dokáže zaujmout a pobavit i dnešní generaci.

14.05.2019 5 z 5


Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Jedna z nejlepších českých knih, kterou jsem kdy četla. Styl psaní je opravdu úžasný, rozvinutý jazyk se postará o naprosto skvělý požitek ze čtení.

06.05.2019 5 z 5