rafej rafej komentáře u knih

☰ menu

Nejvíc sexy chlap Nejvíc sexy chlap Julie James

Při pohledu na obálku jsem se obávala, že to asi bude obvyklá "současná blbost". Naštěstí knížka docela překvapila. Příjemná, zábavná, nečekaně bez přemíry erotiky až porna, jak je poslední dobou obvyklé, ale spíš dobře využité sexuální napětí a vtipné slovní přestřelky.
Lepší průměr moderních romancí. Přesto na něco víc, autorce ještě chybí propracovanost, lepší rozvinutí charakterů i situací. Dobrá oddechová zábava, ale těžko se k ní člověk bude vracet nebo o ní přemýšlet.

06.12.2016 4 z 5


Zítra začnu nový život! Zítra začnu nový život! Gilles Legardinier

Hlavní hrdinka je klasický typ alá Bridget Jonesová na francouzský způsob. Působí mile a na první dojem trochu ostýchavě, ale někdy i hodně impulzivně a některé její nápady jsou opravdu neotřelé. Víc mě ale udivilo, že své nápady taky neváhá uskutečnovat a ani její okolí ji neodrazuje a dokonce se v jedné záležitosti k ní přidají a opravdu tu ztřeštěnou akci úspěšně uskuteční!
Děj není vůbec dynamický, spíš takové milé, jednoduché, lineární vyprávění jako ze skutečného života.
Autor je charakteristický a zajímavý svým přístupek k postavám a jejich okolí. I když se jedná o městské prostředí, způsob jakým hrdinka komunikuje s přáteli, sousedy, majiteli obchůdků v ulici, s kolegy a známými z práce připomíná spíš sevřenou vesnickou komunitu vyznačující se velmi přátelskými vztahy a vzájemnou podporou v jakékoli záležitosti.

26.08.2016 4 z 5


Sny nestačí Sny nestačí Jacqueline Briskin

Celkem realistický román pro ženy z Hollywoodského prostředí. Zajímavé psychologické vykreslení postav. Děj je popsán z více pohledů, nevypráví jen hrdinka. Trochu připomíná romány Danielle Steelové.

25.02.2016 4 z 5


Jak milovat lorda Ashe Jak milovat lorda Ashe Sally MacKenzie

Zklamání. Základní zápletka vychází z nedorozumění, které si hrdinové hýčkají 8 let!, i když by každá trochu rozumná bytost situaci dávno řešila. Pokud ne z osobních důvodů, tak by je k tomu dotlačila rodina nebo společnost.
Navíc souhlasím s tím, co píše modranka, třeba ten 30-letý panic? WTF? Pokud by k tomu neměl nějaké hodně zvláštní důvody (psychické,, zdravotní), tak je to asi stejně pravděpodobné jako sněhová koule v pekle, zvlášť když si myslel, že ho manželka podvádí kudy chodí.
Autorku už taky nemám dál chuť číst, a to jsem hodně tolerantní. Její hrdinové se chovají čím dál potrhleji a fantastičtěji, ze záhadných důvodů jsou "najednou" strašně zamilovaní a kulisy zápletky jsou čím dál podivnější.

07.11.2015 2 z 5


Jak překvapit lorda Jacka Jak překvapit lorda Jacka Sally MacKenzie

Čte se to docela dobře, ale jinak nic moc.Zápletka je hodně přitažená za vlasy, chování postav a některé okolnosti spisovatelce neuvěříte a celkově je to takové rychle hotové, aniž by k tomu vlastně byl zvláštní důvod a stalo se něco zajímavého.

07.11.2015 3 z 5


Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

Nápad je opravdu neotřelý a osvěžující. Za fantasy zápletku a děj bych dala i 4 hvězdičky, ale kazí to nedotažený charakter a chování hlavní hrdinky Kelsey.
Ve zkratce bych děj popsala jako střídání akčních pasáží ve stylu Indiána Jonese, vyprávěcích vsuvek připomínajích indickou Šeherezádu v provedení starého věrného sluhy a poněkud křečovitých pokusů o romantiku, kdy se hlavní hrdinka chová jako malá, rozhodně ne jako šestnáctiletá a nebudí dojem, že už někdy v minulosti potkala jakéhokoliv kluka. Konec tomu ještě dodá, protože Kelsey se rozhoduje naprosto opačně než by člověk od ní čekal a nevěrohodně rozumně. To by žádná zamilovaná puberťačka nikdy neudělala.
Knížka bude bavit spíš mladší publikum, děti a mládež tak maximálně do 14 let. Starší už se můžou u některých pasáží nudit.

30.08.2015 3 z 5


Kde jsi, lásko? Kde jsi, lásko? Lisa Kleypas

Se čtením knihy jsem dlouho váhala a bohužel se mi moje obavy potvrdily. Poválečná situace po konci občanské války Severu proti Jihu je neveselá a jizvy, které zanechala se projevují v celém prostředí i v hrdinovi příběhu.
Počáteční seznámení vzbuzuje klamný dojem, protože bezstarostné škádlení a flirt rychle přejde do tvrdé reality a příběh pak působí celkově dost smutně. Charaktery hrdinů nejsou příliš sympatické, v některých situacích jsou nekonzistentní a příčinou nepříjemného dojmu je asi paradoxně i to, že se autorce podařilo je popsat až příliš opravdově a skutečně pro tento druh žánru.
Kniha místy působí spíše jako historický nebo pseudohistorický román, chybí tu očekávané růžové brýle a odlehčení, děj jen popisuje, jak jde život, chybí nějaký směr, ke kterému by směřoval. Nakonec rychle vymyšlený konflikt, uspěchané řešení a bezradný závěr po kterém už jsem si opravdu oddechla, že mám dočteno.

23.08.2015 3 z 5


Mihotavé stíny Mihotavé stíny Patricia Briggs

Výběr povídek ze světa Mercedes Thompson, ale hrdinové jsou častokrát vedlejší nebo i naprosto neznámé postavy.
Nejzajímavější je asi dávná historie Sama a Ariany, a také novelka Alfa a Omega o marokově synovi Charlesovi, ve které se seznámí se svou budoucí družkou Annou. ;-)
Ostatní povídky mají dost proměnlivou kvalitu. Do některých byl problém se začíst - ničím moc nezaujali, jiné naopak zaujmout dokázali. Celkový dojem je takový lepší průměr.

23.08.2015 3 z 5


Lovci Lovci František Kotleta (p)

Oceňuju akční scény, bohatou fantazii a vtipné hlášky. Bohužel tady pro mě pozitiva končí.
Kniha mě na začátku dokonce i nudila. Vypadalo to, jako by autor přešlapoval na místě a potřeboval určitý čas, než se rozjede. Uvést čtenáře do obrazu za pochodu mu moc nešlo.
Charaktery postav (včetně hlavního hrdiny) jsou příliš jednoduše načrtnuté. Nemají žádnou ucelenou minulost, ambice, plány, pouze reagují. Působí dvourozměrně a ploše. Opravdu jsem v tom viděla komiks, tak jak dle doslovu bylo asi autorovým záměrem, ale bohužel spíš slabé stránky komiksu, ne jeho pozitiva.
Asi jsem příliš zmlsaná autory jako je M. Žamboch nebo L. Correia.

24.07.2015 3 z 5


Magie na vzestupu Magie na vzestupu Ilona Andrews

Musím pochválit kvalitního padoucha, ten mě opravdu potěšil. ;-) Myslím, že se bude na co těšit.
Záblesk budoucnosti byl rozhodně zajímavý a zase jedna věc k zamyšlení. Škoda jen, že Kate při nabírání svých schopností nepostupuje trochu většími kroky.
Curran trochu zklamal, rozhodně ve vztahu s Kate není nejpevnější v kramflecích a když vezmu v úvahu události i nalejvárnu od zloducha, kterou Kate zažila, možná se v dalších dílech dočkáme ještě překvapení.

19.05.2015 4 z 5


Hell Boys Hell Boys M. T. Majar (p)

Uvažovala jsem, že dám i pět hvězdiček, protože autorka si dokáže skvěle hrát se slovíčky a některé "hlody" mě fakt dostaly. Navíc se mi líbí i narážky z českého prostředí využité pro vtipné hříčky, ty si v amerických knížkách nepřečteme. ;-)
Jako zábavný a tak trochu po chlapsku romantický příběh by to bylo na plný počet, ale detektivní linka a některé situace mě donutily jednu ubrat.


POZOR! NÁSLEDUJÍ SPOILERY!
Ironicky:
Kam se hrabe CIA a americké námořnictvo na polského řezníka ze sousedství, že?
Nejlepší místo pro druhou šanci na odstranění vašeho nepřítele jsou záchodky striptýzového klubu. Tam vás s jistotou nikdo nebude rušit.
LOL

13.05.2015 4 z 5


V posledním tažení V posledním tažení Jim Butcher

Už minulý díl se nám Harry zase dal do kupy a tento díl je ještě lepší. Konečně zase ten chytlavý styl a působivý hrdina jako u prvních dílů.

26.04.2015 5 z 5


Dvojí kousnutí Dvojí kousnutí Chloe Neill

Ve většině věcí souhlasím s Pájuší.
Kromě toho mě neskutečně štve hrdinčin "vztah" k jejímu mistrovi. Je vážně mimo moje chápání, jak se na první pohled rozumná holka dokáže chovat jako pipka bez mozku. Navíc, když je to s nimi prakticky ode zdi ke zdi a on je naprosto bez skrupulí. Nejradši bych ho za to, co předvádí, nakopla.
Jinak autorka se zlepšuje, hlavně z hlediska děje a akčnosti. Jen by knihám asi prospělo, kdyby se raději vyvarovala pokusů o romantiku.

15.04.2015 4 z 5


Princové mají přednost Princové mají přednost Kieran Kramer

Čte se to velmi dobře, ale bohužel s historickými reáliemi to nemá nic společného. Asi jako kdyby autorka použila jako zdroj pohádky. ;-)
Kromě toho její tajný agent, který všechno vykecá a tajná vládní organizace, o které se všichni dozvědí včetně toho, kdo je její šéf, jsou opravdu k smíchu.
Zdá se, že se autorce zápletky i jednání postav dost vymyká z rukou, a asi by udělala lépe, kdy se vrhla na moderní příběhy.

27.02.2015 3 z 5


Vražda potřebuje reklamu Vražda potřebuje reklamu Dorothy L. Sayers

Geniální překlad (původní první). Co práce muselo stát vymýšlet vhodné překlady všech v knize použitých reklamních textů. Navíc prý v době, kdy překlad vznikal neexistovala česká sportovní terminologie pro závěrečnou hru kriketu - i tu si musel překladatel sám vyřešit.
Smekám!

23.02.2015 5 z 5


Z hrobu Z hrobu Jeaniene Frost

Radši bych si početla o Vladovi nebo Ianovi. Ty se s každou knihou zdáli víc a víc zajímaví. Cat už začala být nějak bezzubá, tenhle díl by klidně nemusel vůbec být.

SPOILER!
Nevím, proč každá upírka, která vlastně nemůže mít dítě, ho zázračně musí získat. Ať už to má spisovatelka zařídit jakkoliv. Tohle by si klidně mohly autorky odpustit.

15.02.2015 3 z 5


Vášnivý svůdník Vášnivý svůdník Christina Lauren

Rozhodně zajímavé, hodnotím velice pozitivně. Kdo by se chtěl dozvědět podrobnější dojmy, ať se mrkne pod záložku Recenze. Najde tam odkaz na moje fan stránky, kde jsem se opravdu rozepsala. ;-)

14.02.2015 4 z 5


Temná vášeň Temná vášeň Inka Loreen Minden

Literární zážitek silně připomínající pobyt na zubařském křesle psaný stylem slohovky žáka pomocné školy.
Jakoukoli myšlenku na další díly jsem v duchu kvitovala zvoláním: "Odstup, Satane!" a zhrozeně se podivila tomu, že má někdo odvahu tohle vydat a chtít za to peníze. Nakladatel zřejmě utrpěl akutní ztrátu soudnosti nebo má morálku prodejce ojetých aut z třetí ruky.

06.02.2015 odpad!


On On Carey Heywood

Romantika pro mládež, ale dějově vyloženě prostinké. Čekala bych trochu složitější děj a skutečnější důvod k rozchodu, tohle je jak z mateřské školky. Nechápu, jak to může být v zahraničí bestseller. Tam je taky bestseller poslední dobou kdeco. A paní překladatelka by se měla doučit češtinu.

07.01.2015 2 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Z děje jsem získala asi takový dojem: Sranda, sranda, sranda - šok - rychlý, rozpačitý konec, protože autorka o zvoleném problému asi moc neví.
Nemůžu říct, že by to bylo špatné. Naopak. První dvě třetiny knihy jsou dost zábavné, ale ten konec stejně jako u knihy S hlavou v pejru by potřeboval lepší zvládnutí.

13.12.2014 4 z 5