Radůz Radůz komentáře u knih

☰ menu

Tma Tma Jozef Karika

Tak toto bylo slabé! Kniha má jen pár stránek a k tomu velký formát písma. Přišlo mi, že autor chtěl napsat aspoň něco, nežli nic.

09.01.2019 2 z 5


Černá hra Černá hra Jozef Karika

Dobré dobré, ale oproti knize Ve stínu mafie je to slabý odvar.

27.03.2018 4 z 5


Zulu Zulu Caryl Férey

Kniha nebyla vůbec špatná, ale musím říct (ač nerad), že film se mi zdál lepší.

18.04.2016 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Myslel jsem si, že se mi tato kniha bude číst těžce, ale nebylo tomu tak. I když se budu opakovat, tak autor zde velmi dobře vystihl totalitní systém. Přestože kniha byla poměrně čtivá, až na jeden úsek, nemohu říct, že by to bylo příjemné čtení. Naopak. Na mě kniha působila depresivně, když jsem si představil, že bych pod takovýmhle režimem, kde se člověk bál projevit své city (snad kromě dvou minut nenávisti), musel žít. Doufám a věřím, že jednou něco takového nebude.

18.04.2016 4 z 5


Pikový Jack Pikový Jack James Hankins

Lepší nežli-li Pouta. Skoro bych řekl, že Pikového Jacka napsal někdo jiný. A to proto, že Pouta byla místy lehce humorná. Tady humor rozhodně není. Už od druhé vraždy jsem ke Galaxovi pojal značnou averzi. Nu asi jsem se do toho vžil.

18.04.2016 4 z 5


Pouta Pouta James Hankins

Poměrně oddechové a nenáročné čtení. Chvílemi humorné a místy zase trochu přitažené za vlasy, ale nenudil jsem se.

18.04.2016 4 z 5


13 hodin 13 hodin Deon Meyer

Ďáblova hora, kterou jsem koupil jen lehounce poškozenou za 80 korun nebyla špatná a tak jsem zkusil i 13 hodin. A musím říct, že jsem neudělal chybu. Napínavá, jak kšandy a ani na jedné stránce jsem se nenudil! Tohle nemělo chybu.

18.04.2016 5 z 5


Řez Řez Vicki Pettersson

Hloupá a nevěrohodná kniha, která se snaží šokovat hektolitry krve a brutalitou. Jen stěží jsem dočetl.

18.04.2016 1 z 5


Pouze pro VIP Pouze pro VIP Jens Lapidus

Tato kniha mne, bohužel, docela zklamala. Čekal jsem od ní daleko víc. Možná mě ovlivnilo to, že jsem před tím četl Snadný prachy, které se mi velmi líbily a kde nechybělo napětí a akce. To se tady nekoná. Od začátku jsem čekal, kdy se děj nějak rozjede a ono nic. Knihu jsem dočetl, ale že by mě nějak bavila, to se říct nedá.

17.01.2016 1 z 5


Jezerní hřbitov Jezerní hřbitov Paul Cleave

Od té doby, co jsem četl Čističe, na kterého jsem narazil ve výprodeji, už uběhlo několik let. A já jsem celý ten čas čekal, zda od tohoto autora jednou u nás vyjdou i další knížky. A teď jsem se konečně dočkal! Napínavý a trochu morbidní thriller. Jeho hlavní hrdina není zrovna žádný svatoušek, ale i tak si mě dokázal získat. Už teď se těším na další knihu a doufám, že zas nebudu muset čekat tak dlouho!

22.10.2015 4 z 5


Nezbytná smrt Lewise Wintera Nezbytná smrt Lewise Wintera Malcolm Mackay

Dalo by se říct, že je to taková příručka pro nájemného vraha. Nenáročná oddechovka, která je dle mého zbytečně krátká. Je to škoda, mohla být trošku delší a propracovanější. Třeba by mě zajímalo, jak to dopadlo se Zarou...

28.09.2015 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Má druhá knížka od Nesba. Tou první byl Spasitel - docela dobrý, ale že by mě nějak extra nadchnul, to se říct nedá. Tak jsem si řekl, že dám Nesbovi ještě šanci a přečetl si ještě Netopýra. No a touto knihou jsem s tímto autorem nadobro skončil. Na to, jak je opěvovaný jsem od něj čekal daleko víc. Do dalších jeho knih se už radši pouštět nebudu.

15.07.2015 2 z 5


Čaroděj z Ohňové hory Čaroděj z Ohňové hory Steve Jackson

Když jsem tento gamebook před lety hrál poprvé, myslím, že jsem ho ani nedohrál, protože jsem se vždy ztratil v labyrintu (i přesto, že jsem si kreslil mapu) a už jsem se z něj nevymotal. A proto taky nikdy nepatřil k mým oblíbeným. A teď zase po letech, opět největší problém - labyrint. Už jsem si i myslel, že je v knize chyba v odkazech a točím se furt dokola. Několikrát jsem proto začal hrát znova a stálo mě to spoustu nervů! Nakonec se mi však podařilo labyrintem projít.
Přestože se tu téměř, tedy pokud nejste vyloženě slabí a nenarazíte na silného nepřítele, nedá zemřít, řadím tenhle gamebook k těm těžším a to nejen kvůli labyrintu, ale i proto, že k úspěšnému dokončení je třeba najít určité věci bez kterých nemáte šanci.

14.07.2015 3 z 5


Praha plná strašidel Praha plná strašidel Miloslav Švandrlík

Humorné povídky o pražských strašidlech. Jen by mě zajímalo, zda všechna ta strašidla mají pravdivý základ či si některá pan Švandrlík vycucal takříkajíc z prstu. Třeba Krvavé koleno či Přiblblý pohodný Milivoj.

08.07.2015 5 z 5


Rafinované vraždy v živočišné říši aneb V hledáčku stříkouna Rafinované vraždy v živočišné říši aneb V hledáčku stříkouna Markus Bennemann

Velmi zajímavé. Ta příroda to má geniálně vymyšlené. Hodně lidí si myslí, že zvířata nebo hmyz jsou jen hloupá stvoření, ale opak je pravdou. Člověku zůstává rozum stát nad tím, když přemýšlí nad tím, jak třeba někteří živočichové mohli přijít na tak propracovanou techniku obrany nebo lovu. Kniha určitě stojí za přečtení.

08.07.2015 4 z 5


Slepé oko Slepé oko Stuart MacBride

Opět dobrá kniha. I když pro mě, oproti předchozím, trochu slabší. Především mi tu chyběl vztekloun Insch, věčně požírající nejrůznější žužu a želé dětičky : )

30.06.2015 3 z 5


Sametoví vrazi Sametoví vrazi Soňa Štroblová

Knihu jsem četl ještě v době než šel film do kin a líbila se mi. Kupodivu se mi pak líbil i film, přestože zachycuje jen část z knihy. Jinak, pokud někoho zajímá kauza orlických vražd, doporučuji k přečtení knihu "Orlík - děsivý hřbitov aneb 122 otázek pro vraha".

29.06.2015 4 z 5


Divosi Divosi Don Winslow

Sotva jsem začal číst, tak jsem měl sto chutí knihu zas odložit. Na takhle blbý styl psaní jsem snad ještě nenarazil. Nicméně jsem překonal svou averzi (dalo mi to práci) a knihu dočetl. Drsný a poutavý příběh, což se mi líbilo. Tedy až na ten hloupý konec.

29.06.2015 3 z 5


Maniak Maniak Martina Cole

Moje první setkání s Martinou Cole. A bylo to velice příjemné setkání. Jak jsem se jednou začetl už mě to nutilo číst pořád dál. Parádní čtení s nečekaným koncem. Už teď se těším na další setkání.

20.04.2015 4 z 5


Zločinecký podnik Zločinecký podnik Owen Laukkanen

Stejně dobrá kniha jako Profesionálové, ne li ještě lepší. O člověku, ve kterém tíživá finanční situace probudí jeho temné druhé já. Nudit se určitě nebudete.

12.04.2015 4 z 5