Radka741 Radka741 komentáře u knih

☰ menu

Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi Domov bez harampádí: Jde to i s dětmi Joshua Becker

Uf, jako myšlenky dobré, ale okecávat na 160 stranách něco, co by se dalo shrnout do jednoho článku, nebylo moc minimalistické. :)

24.01.2021 2 z 5


Zikmund 100 Zikmund 100 Tomáš Vaňourek

Na tuto knížku jsem byla natěšená. Nejprve mě zaujal jeden rozhovor s autory, byla jsem i na výstavě Zikmund 100, která se mi moc líbila. Takže od knížky jsem měla velká (možná přehnaná) očekávání. Jak už tu v komentářích zaznělo, vadilo mi, že v knize bylo málo srovnávacích fotek, o což v projektu hlavně šlo. Také mi vadilo, že když autor popisoval příběh, jak pořizovali nějakou fotku, tak tato fotka pak v knize ani nebyla. Ale nejvíce mě drásalo množství pravopisných chyb a překlepů. Myslela jsem, že před vydáním každá kniha projde korekturou nebo aspoň okem někoho, kdo umí pravopis. Ale asi ne. To mi přijde u knihy, která je myšlena jako pocta známým cestovatelům, obzvláště neuvěřitelné.
Přes všechny tyto výtky však můžu knihu doporučit. Fotky jsou krásné, styl psaní velmi příjemný a čtivý. Dozvěděla jsem se také spoustu zajímavých věcí. Dala bych i plný počet hvězd, kvůli těm hrubkám ale prostě nemůžu.

23.01.2020 4 z 5