Radimka Radimka komentáře u knih

☰ menu

Bouřlivé vody Bouřlivé vody Colleen McCullough

Byla jsem bez předsudků, tak se mi téměř detektivní příběh celkem líbil. Četla jsem jako samostatný příběh bez návaznosti na Pýchu a předsudek. Vlastně mi to přišlo od autorky trochu hloupé, provázanost s PaP a hlavně chování adorovaných hlavních postav, ji určitě ubralo na popularitě.

11.02.2024 3 z 5


My dva My dva Andy Jones

Mně se to líbilo. Zamilování a těhotenství z pohledu chlapa. Občas jsem se smála, občas to bylo smutné - viz chladící postýlka, to jsem nevěděla, že existuje. Nenudila jsem se a dobře se mi to četlo, i když to nebyla žádná velká literatura....

11.02.2024 4 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Posloucháno na ČRo. Knihy paní Soukupové mám ráda a tahle se mi taky moc líbila, když jsem dala 5*. Tak proč po dvou měsících, kdy jdu napsat komentář, si vůbec nic nepamatuju. Jen pocit, že každému z té rodiny šlo jen o to svoje ...

11.02.2024 5 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Děkuju, paní Klabouchová. Zvěrstva let 50tých, nekonečně zasahující až do dneška, zabalená do hororově detektivního kabátku. Kniha, která musí dostat snad každého.

11.02.2024 5 z 5


Sacculina Sacculina Philip Fracassi

No nevím, jestli si ještě někdy půjčíme u moře člun. Atmosféra od začátku hutná, napnutá. Víme, že se něco stane a nikdo netuší odkud to přijde a co bude ten "zabiják" - příroda, člověk nebo naše mysl.

11.02.2024 4 z 5


Smrtholka Smrtholka Lucie Faulerová

Posloucháno na ČRo. Neuvěřitelně silný sugestivní příběh, načtený skvělou Denisou Barešovou, při kterém jsem ani nedutala. Tak strašně jsem se o tu holku bála. A nejen o ni - příběh celé rodiny byl tak strašně smutnej, že jsem vůbec nechápala, jak se to dá vlastně všechno unést. Sra*ka, kam se podíváš! A ten konec - podle některých komentářů ho každý pochopil po svém

11.02.2024 5 z 5


Přiznat vinu Přiznat vinu Martin Goffa

Příběh dobrej, ale tak nějak zbytečně natahovanej. Popisy typu “navlékl jsem si funkční prádlo, přes ně přetáhl rolák a cyklistické kalhoty, nasoukal se do membránové bundy S PODŠÍVKOU" - to jsou opravdu informace k nezaplacení. No můj autor to asi úplně nebude.

11.02.2024 4 z 5


Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Poslouchala jsem na ČRo, poslouchala s napětím a očima dokořán. Příběh, kterých se určitě ve skutečnosti odehrálo hodně podobných a přesto jim nechceme doopravdy uvěřit, jak jsou strašné. Příběh o obyčejné vesnické ženě, ze které se stala žena neobyčejně silná. Vůbec nechápu, jak tohle mohl někdo přežít a hlavně se modlím, aby už se to nikdy a nikde nedělo.

11.02.2024 5 z 5


Škola milostných chutí Škola milostných chutí Erica Bauermeister

Bylo to docela milý, ale nic, co už tu nebylo. Kurz vaření, na který každý účastník jde i se svým kostlivcem. Bylo tu dokonce i pár kuchařských nápadů.

11.02.2024 3 z 5


Sám mezi ženami - Kohout Sám mezi ženami - Kohout Aleš Vogel

Já jsem asi četla něco jinýho než všichni. Mám ráda humor, ale tohle mě přišlo tak nějak školácky laciný. Odloženo

11.02.2024 2 z 5


Co svět světem stojí Co svět světem stojí Colum McCann

Dost jsem z ní přečetla, ale když mám takový to čtenářsky netrpělivý období, tak mě takovýhle knihy nebavěj. Bylo to drsně nespravedlivý a hutný. Nedočetla jsem :-(

11.02.2024


Nejhloupější anděl Nejhloupější anděl Christopher Moore

Už si to moc nepamatuju, ale myslím, že to byla trochu hovadina

18.11.2023 2 z 5


Sbohem, a díky za ryby Sbohem, a díky za ryby Douglas Adams

Není to můj šálek kávy. Na mne moc bizardní

18.11.2023


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Možná to nebude úplně špatný ani hloupý, ale jednoznačně je to pro teenagery - takže po třetí kapitole končím.

18.11.2023


Rozhovory s útěkem Rozhovory s útěkem Bára Basiková

Myslím, ze jsem to kdysi začala číst, ale moc mě to nebavilo.

18.11.2023


Rukověť správného chlapa Rukověť správného chlapa Dave Barry

Myslím, že jsem ji kdysi začala číst. Dneska už by mne to nebavilo.

18.11.2023


Prevítem snadno a rychle Prevítem snadno a rychle Simon Brett

Myslím, že jsem ji kdysi začala číst. Měla jsem i další díly. Dneska už by mne to nebavilo, tak jsem je darovala hezky všechny společně.

18.11.2023


Truchlení Truchlení Verena Kast

Na konci už jsem přeskakovala. Nechápu, jak někdo může psát stále dokola tak, že jen přehazuje pořadí slova ve větě a udělat z toho knihu. Kniha mi vůbec nic nedala. Dost zvláštní, jak se dá z truchlení po smrti blízkého člověka přeskočit k sadomasochismu.

08.10.2023 1 z 5


Trojice Trojice Sarah Lotz

(SPOILER) Skoro 500 stran, kde se toho moc neděje. V podstatě knížka mohla pokračovat do nekonečna, protože prvotní zápletku, kdy spadnou v jeden den čtyři letadla a ze tří se zachrání vždy jedno dítě, neustále někdo komentuje. Za chvíli je to dost nuda. Přeskakovala jsem některé komentáře a přemýšlela, jestli dočíst nebo ne. Ale vlastně mě zajímalo, jaký blábol z toho nakonec vyplyne.

08.10.2023 1 z 5


Tři vteřiny Tři vteřiny Anders Roslund

Začátek /asi 300 stran/ docela nuda a ztrácení se v postavách. Od okamžiku, kdy se hrdina dostal do vězení, tak to dostalo spád a grády. Posledních 50 stran zase trochu otrava a plno věcí mi připadalo nevysvětlených. Ale možná jsem to četla moc dlouho.

08.10.2023 3 z 5